Afyonkarahisar ve Üsküdar belediyeleri İskenderun'da 500 konteynerlik yaşam alanı kuruyor

Afyonkarahisar ve Üsküdar belediyelerince, Hatay'ın İskenderun ilçesinde kurulumu süren konteyner kente hafta sonundan itibaren afetzedelerin yerleşmeye başlaması planlanıyor.

Gündem - 3 yıl önce

Hatay
.w3-content { max-width: 100%; margin: auto;} .w3-tooltip, .w3-display-container {position: relative;} .w3-black, .w3-hover-black:hover { color: #fff!important; background-color: #000!important;} .w3-display-left { position: absolute; top: 50%; left: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(-0%,-50%);} .w3-display-right { position: absolute; top: 50%; right: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(0%,-50%);} .w3-btn, .w3-button {-webkit-touch-callout: none;-webkit-user-select: none; -khtml-user-select: none;-moz-user-select: none; -ms-user-select: none;user-select: none;} .w3-btn, .w3-button {border: none;display: inline-block;outline: 0;padding: 8px 16px;vertical-align: middle;overflow: hidden;text-decoration: none;color: inherit;background-color: inherit;text-align: center;cursor: pointer;white-space: nowrap;}Afyonkarahisar ve Üsküdar belediyeleri İskenderun'da 500 konteynerlik yaşam alanı kuruyor
Afyonkarahisar ve Üsküdar belediyelerince, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin büyük yıkıma yol açtığı Hatay'ın İskenderun ilçesinde kurulumu süren konteyner kente hafta sonundan itibaren afetzedelerin yerleşmeye başlaması planlanıyor.
Belediyelere bağlı 160 personel tarafından kardeş şehir ilişkisi bulunan ilçede, İskenderun Teknik Üniversitesi Yerleşkesi'nde 500 konteynerden oluşacak, içinde yaşam alanları, aşevi, yemekhane, aile sağlığı merkezi, kreş, kütüphane, çamaşırhane ve idari binanın bulunacağı konteyner kentin 20 günde tamamlanması hedefleniyor.
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, AA muhabirine, 6 Şubat'taki depremlerin ardından Hatay'a 84 araç ile 350'ye yakın personel görevlendirdiklerini söyledi.

Koordinasyon merkezince Afyonkarahisar Belediyesi ekiplerinin bir süre sonra İskenderun'da çalışmaya başladığını belirten Zeybek, "Şu anda ekiplerimiz 10 kamyon, 6 iş makinesi ve vidanjörle konteyner kent kurulumunda çalışıyor. Aşevimiz yemek çıkarmayı sürdürüyor. Temizlik ekiplerimiz de sahada görev alıyor. Hatay ve İskenderun normale dönünceye kadar bütün ekiplerimiz hizmetlerine devam edecek." diye konuştu.
Afyonkarahisar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü personeli ve konteyner kent sorumlusu Özer Söğüt de ilk depremlerden bu yana Hatay'da görev yaptıklarını ve çalışmalara aralıksız devam ettiklerini belirtti.
Konteyner kentte altyapı, kanalizasyon ve su arıza ekiplerinin iş makineleriyle çalışma yürüttüğünü ifade eden Söğüt, "Üsküdar Belediyesi ekipleriyle uyumlu çalışıyoruz. Sürekli sahada birbirimize destek ve yardımda bulunuyoruz. İnşallah hızlı bir şekilde çalışmaları bitireceğiz." dedi.

"Hafta sonu misafir almaya başlayacağız"

Üsküdar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü personeli ve konteyner kentin şantiye şefi Volkan Yazıcı ise ilk depremlerin yaşandığı günden itibaren Hatay'da 130 personelle çalıştıklarını belirtti.
Konteyner kentin 77 dönüm arazide kurulumunun yapıldığını dile getiren Yazıcı, "Konteynerlerimiz yaşam için tasarlanmış olup duş ve tuvaletleri olacak şekilde dizayn edildi. Elimizden geldiği ölçüde İskenderun'un yaralarını sarmaya devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.
Afyonkarahisar Belediyesi ekipleriyle altyapı çalışmalarını sürdürdüklerini anlatan Yazıcı, projeyi 20 günde tamamlamayı hedeflediklerini belirtti.
Yazıcı, "Üsküdar ve Afyonkarahisar belediyelerinden gelen personel burada büyük fedakarlıkla çalışıyor. İlk etapta 200 konteyneri yaşam alanına dönüştüreceğiz. İnşallah hafta sonu buraya misafir almaya başlayacağız." diye konuştu.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Türk Kızılay, depremin merkez üssü Pazarcık'ta 10 iftar çadırı kurdu

2023-03-22 12:48 - İslam-Hayat - Safer 1448

New York borsası yükselişle kapandı

2023-03-21 23:48 - Ekonomi

Hatay'da TDV ile İl Müftülüğünce 20 bin kişilik iftar çadırları kurulacak

2023-03-22 11:47 - İslam-Hayat - Safer 1448

Önceden ithal ettiği malzemelerin üreticisi olan madencilik firmasından 30 ülkeye ihracat

2023-03-22 13:07 - Ekonomi

Depremin vurduğu Hatay'daki yaşama alanlarına Ramazan boyunca gıda desteği verilecek

2023-03-22 13:18 - İslam-Hayat - Safer 1448

FETÖ şüphelisi eski yarbay Yunanistan'a kaçarken yakalandı

2023-03-21 09:18 - Asayiş

Cumhurbaşkanı adaylığı için başvurular yarın başlıyor

2023-03-18 09:58 - Siyaset

Diyanet, 350 din hizmetleri uzmanı ile 75 eğitim görevlisi alacak

2023-03-18 13:57 - Gündem

Avustralya'da bir finans şirketinin 330 bin müşterisinin verileri siber saldırıyla çalındı

2023-03-18 15:57 - Dünya

Yedi Tepeli Şehir İstanbul’a Ziyaretlerinizi İstanbul Araç Kiralama ile Güzelleştire bilirsiniz

2023-03-20 13:07 - İnsan-Hayat

İlgili Haberler

Türkiye, Kolombiya'nın "işgal altındaki Golan Tepeleri'nde İsrail egemenliğini tanıyan" kararını kınadı

00:03 - Gündem

Bosna Hersek'ten yola çıkan "Filistin Konvoyu" Habur Sınır Kapısı'na ulaştı

21:03 - Gündem

Bosphorus Diplomasi Forumu'nda "Yapay Zeka ve Ekonomi Arasındaki Asimetrik İlerleyiş"

19:22 - Gündem

Sıfır Atık Vakfı, Tavşan Adası'ndaki koruma modelini COP31'e taşıyacak

18:17 - Gündem

Ankara'da Terör Suçları Değerlendirme Toplantısı yapıldı

16:33 - Gündem

Günün Manşetleri

ABD Başkanı Trump, müzakereler konusunda İran'a güvenmediğini söyledi

06:08 - Dünya

Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Dibeybe: "Petrol tesislerine saldırılar karşılıksız kalm

04:52 - Dünya

Yemen'deki Husiler, Marib ve Muha kentlerindeki askeri noktaları vurduğunu iddia etti

03:32 - Dünya

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev Zengezur Koridoru'nu değerlendirdi

01:08 - Dünya

TBMM'nin tatile girmesine ilişkin karar Resmi Gazete'de

00:27 - Siyaset