?>

Afrinli Kürtlerden kentin gerçek halkına "geri dönün" çağrısı

TSK ve ÖSO'nun teröristlerden temizlediği Afrin'e dönen Kürt halkı, bölgedeki durumun iyi olduğunu belirterek, hemşehrilerine evlerine dönme çağrısı yaptı.

Dünya - 7 yıl önce

ANKARA

TRT Kurdi'ye konuşan Afrinli Kürtler, Zeytin Dalı Harekatı'yla bölgenin teröristlerden temizlenmesinin ardından hayatın normale döndüğünü belirterek, hemşehrilerinin terör örgütü YPG/PKK'nın kara propagandasına aldanmamaları gerektiğini anlattı.

Afrinli Mikbad isimli 60 yaşındaki bir kadın, çocuklarının YPG/PKK zulmünden Türkiye'ye kaçtığını, görme engelli bir çocuğunun ise kaybolduğunu söyleyerek, "Artık huzur içinde, rahat yaşamak istiyoruz." dedi.

51 yaşındaki bir başka Afrinli Mustafa Türko da "Afrin'e kaçtık. Oradan da Bircikas'a kaçtık. Oradan da Nible'ye geçtik. Evimize dönmemize izin vermediler. Bize dediler ki 'Sizi kesecekler.' Zar zor ellerinden kaçtık. Sağ salim köyümüze döndük. Allah herkese yardım etsin." ifadelerini kullandı.

YPG/PKK'nın Afrin'e geri dönmeleri halinde Türk ordusu ve ÖSO'nun kendilerini öldüreceğini yönünde kara propaganda yaptığını dile getiren Türko, "Kesinlikle öyle bir şey yok. Tamamen yalan. Tamamen uydurma. Biz sorunsuzca geldik." dedi.

Gençlerin Afrin'e dönmesine izin vermediklerini anlatan market sahibi Menan Culusi de "'Afrin'de çete var.' diyorlar. Oysa ki burada bir şey yok. Herkes evinde. Hiçbir sorun yok." diye konuştu.

İsmini vermek istemeyen bir başka sivil de "Zorla evimizden çıkartıyorlardı. Askere gitmemiz için baskı yapıyorlardı. 'Annem ve babam hasta, gelemeyiz, ölürler.' diyorduk. 'Olmaz, geleceksiniz.' diyorlardı." ifadelerini kullandı.

YPG/PKK'nın, kendilerini birkaç kez zorla silah altına aldığını anlatan Afrinli sivil, örgütün elinden kaçmayı başardıklarını söyledi.

YPG/PKK'nın, babasından zeytinyağı fabrikasının anahtarını istediğini belirten Afrinli sivil, "İçine silah, mühimmat yerleştirecekler diye babam anahtarı vermedi. Kilidi kırıp zorla içeri girdiler." dedi.

Afrinli sivil, "Halkımızın geri dönmesini istiyoruz. Burada bir şey yok. 'Türkler ve ÖSO halkı kesiyor.' diyorlar. Öyle bir şey yok. Tamamen yalan." diye konuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

'2. Abdülhamid hak ettiği tarihi yerini alıyor'

2018-03-24 01:47 - Gündem

Sen Anlat Karadeniz Asiye kimdir? Öykü Gürman kimdir?

2018-03-29 00:57 - Magazin

Tunca Nehri taştı bahçeleri ve ahırları su bastı

2018-03-29 19:56 - Genel

“Yaşam tadında buluşmalar“ın konuğu Haluk Levent

2018-03-26 03:16 - Magazin

Yüzyılın casusluk hikayesi 'Çiçero' beyazperdeye aktarılıyor

2018-03-28 22:02 - Kültür Sanat

Belözoğlu'ndan Ünder ve Çalhanoğlu'na destek

2018-03-27 17:57 - Spor

YPG/PKK sığınaktaki sivilleri vurdu

2018-03-25 15:02 - Dünya

Devrik Cumhurbaşkanı Salih'in Türkiye'deki mal varlıkları dondurulacak

2018-03-23 19:37 - Dünya

Toyota’dan elektrikli otomobillerin maliyetlerini azaltacak yeni teknoloji

2018-03-23 20:31 - Genel

ABD eski büyükelçisi Jeffrey: PYD ve YPG, ana örgüt PKK'nın unsurlarıdır

2018-03-27 19:38 - Dünya

İlgili Haberler

Rusya: İsrail'in İran'daki nükleer altyapıyı yok edeceğine dair hesaplarının dayanağı yok

19:18 - Dünya

İsrail ordusu, İran devlet televizyonunu vurdu

18:27 - Dünya

Irak Dışişleri Bakanı'ndan “Hürmüz Boğazı kapanırsa küresel enerji piyasasında kriz çıkar” uyar

18:22 - Dünya

İsrail, Tahran'ın doğu ve batısında yoğun nüfuslu yerleşim bölgelerine saldırılar düzenledi

18:17 - Dünya

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Rusya’nın savaşı bitirmek istemediğini belirtti

18:13 - Dünya

Günün Manşetleri

Rusya: İsrail'in İran'daki nükleer altyapıyı yok edeceğine dair hesaplarının dayanağı yok

19:18 - Dünya

Trump'ın medya şirketi, bitcoin ve ethereum ETF için başvuruda bulundu

19:02 - Ekonomi

Şanlıurfa'da sulama kanalında akıntıya kapılan 2 kişiden birinin cesedi bulundu

18:52 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bölgemizdeki krizlerin menfi etkilerinden ülkemizi inşallah uzakta tutacağız

18:48 - Gündem

Bilecik'te çıkan orman yangını söndürüldü

18:32 - Gündem