?>

Afrin şehidi Tatar’ın vasiyet yerine getirildi

Zeytin Dalı Harekâtı sırasında Afrin'de patlayıcının infilak etmesiyle şehit düşen UMKE görevlisi Burak Tatar'ın “Şehit düşersem arabamı şehit çocukları ve gazilere bağışlayın” vasiyeti yerine getirildi.

Çevre-Hayat - 7 yıl önce

TSK'nın 'Zeytin Dalı Harekatı' sırasında teröristlerin Afrin'de el yapımı patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu şehit olan Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) görevlisi Burak Tatar'ın cephe hattında annesi Hülya Tatar'ı arayarak 'ana şehit olursam arabamı şehit çocukları ve gazilerin ihtiyaçları için bağışlayın' dediği o vasiyeti gerçekleştirildi. Türkiye'yi ağlatan o vasiyet kapsamında, şehidin acılı anne ve babası oğullarının hayattayken gözü gibi bakıp, koruduğu, birikmişi ile aldığı arabasını satarak, gelirini Mehmetçik Vakfı'na bağışladı.

Oğlu ile şehit olmadan önceki son konuşmasından bahseden Baba Yahya Tatar (49), "Meslek hayatına Nusaybin'de PKK'nın açtığı hendeklerin kapatılması için başlatılan operasyonlarda gönüllü olarak görev almakla başlayan oğlum, Fırat Kalkanı ile aylarca bölgede Mehmetçiğe şifa dağıttı ve son isteği olan Afrin'de yine askerlerimizin yaralarını sararken kalleş bir pusuda şehit düştü. Sınıra giderken, "Beklemeyin çünkü ben şehit olacağım, vasiyetim arkamdan ağlamamanız. Bunun yerine askerlerimizi ve onların emanetleri için dua edin, malınız ve canınızla vatan için mücadele edin" demişti. Annesi ile gidip sattık, onun istediği şekilde Mehmetçik Vakfı'na bağışladık. Şehit olduğunda çok gurur duyduğum. Oğlum şimdi bu vasiyetiyle birçok çocuk ve insana can olacak, hayalleri gerçekleştirecek" dedi.

Kaynak: IHA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Hicri takvime göre hangi aydayız? Hicri takvim 2019

2019-01-10 11:02 - Kültür Sanat

Maduro, Ulusal Meclisi feshedip yeni seçim yapılacağını açıkladı

2019-01-10 04:02 - Dünya

Dalgaların boyu 6 metreyi geçti

2019-01-11 02:46 - Çevre-Hayat

Günün özeti

2019-01-14 21:00 - Gündem

Bir şehri zehirleyecek kadar uyuşturucu hap ele geçirildi

2019-01-10 16:02 - Asayiş

İzmir'in 'sağlık üssü'nün yüzde 90'ı bitti

2019-01-11 15:02 - Sağlık

Serbest piyasada döviz fiyatları

2019-01-15 12:14 - Ekonomi

Çiftlikbank dolandırıcısı 'Tosun' Interpol listesinde

2019-01-09 15:02 - Gündem

2. kattan düştü, imdadına ağabeyi yetişti

2019-01-14 03:02 - Asayiş

İzmir’de fabrikada kazan patladı: 1 ölü, 3 yaralı

2019-01-14 21:54 - Gündem

İlgili Haberler

Deniz memelileri koleksiyonu "Okyanusun Devleri" sergisi İstanbul'da açıldı

14:47 - Çevre-Hayat

Kahramanmaraş'ta Sır Barajı'ndaki balık ölümleri araştırılıyor

13:42 - Çevre-Hayat

Kanseri yenen üç kadın, hikayeleriyle aynı hastalıkla mücadele edenlere umut oluyor

12:53 - Çevre-Hayat

Erciyes Kayak Merkezi'nde kurtarma ekipleri tatbikatlarla yeni sezona hazırlanıyor

12:27 - Çevre-Hayat

Çocuklar için "dijital ortamda yabancılarla sohbet edilmemesi" uyarısı

12:07 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Galatasaray, 21 puanla namağlup liderliğini sürdürdü

22:53 - Spor

Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı

22:23 - Spor

İtalya Başkonsolosluğu'nda 'MeeTürkItaly' paneli gerçekleştirildi

21:47 - Spor

500 Bin Sosyal Konut Projesi ile 81 ilde afet riskine karşı güvenli ve uygun maliyetli evler inşa edilecek

21:31 - Gündem

Trabzonspor Teknik Direktörü Fatih Tekke'den penaltı yorumu

21:01 - Spor