?>

Afrika 'gizli utancını' konuşuyor

Afrika'nın önde gelen Sivil Toplum Kuruluşları (STK), kıtadaki çocukların uğradığı fiziksel şiddet, cinsel taciz ve diğer suçları tartışmak üzere bir araya geldi. - Anadolu Ajansı

Dünya - 9 yıl önce

ADDİS ABABA

Afrika'nın önde gelen Sivil Toplum Kuruluşları (STK), kıtadaki çocukların uğradığı fiziksel şiddet, cinsel taciz ve diğer suçları tartışmak üzere bir araya geldi.

Afrika Çocuk Politikası Forumu (ACPF) tarafından düzenlenen "Gizli Utancımız: Afrika'daki Çocuklara Karşı İşlenen Suçlar ve Aşırı Şiddet" konulu 7. Uluslararası Politika Konferansı, Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'da başladı.

Konferansa, Afrikalı STK'lar ile dini liderlerin yanı sıra çok sayıda Afrika Birliği yetkilisi ve siyasetçi de katılıyor.

Programın açılış konuşmasını yapan ACFP Başkanı Theophane Nikyema, Afrika kıtasındaki çocuklara yönelik şiddetin sonlandırılması gerektiğini dile getirdi.

Forumun yöneticilerinden Graça Machel ise konferansın söz konusu başlıkla toplanan ilk uluslararası konferans olduğunu belirterek, "Çocuklara karşı işlenen suçlardan derin bir utanç duyuyoruz." dedi.

Machel, kıtadaki kültürün pozitif yanlarına bakarken aynı zamanda çocuklara yönelik şiddeti teşvik eden gerçeklerle de yüzleşilmesi gerektiğini söyledi.

Engelliler ve albinolar "cadı olarak" görülüyor

Öte yandan konferansta, ACPF'nin konuyla ilgili hazırladığı bir rapor da paylaşıldı.

Kıtadaki bazı ülkelerde albino ya da engelli çocukların kötü ruhlar tarafından kontrol edildiğine dair yanlış bir inanış olduğu vurgulanan raporda, çocukların, şiddetin yanı sıra büyük bir toplumsal ayrımcılıkla da mücadele ettikleri aktarıldı.

Raporda, "Eğer bir çocuk cadı olarak etiketlenmişse bulunduğu cemaatten kovulabilir, öldürülebilir veya fiziksel şiddetle karşı karşıya gelebilir. Bu çocuklar aynı zamanda şeytani bir yön taşıdıkları varsayıldığı için cezalara çarptırılabilir. Şeytan kovma ve kurtuluş adı verilen seanslar gibi ritüellerle çocuklarda olduğu öne sürülen kötü ruhların çıkarılması için işlemler uygulanabilir." ifadelerine yer verildi.

Tanzanya'da yaklaşık 50 bin çocuğun, şeytan kovma işlemleri için kiliselerde bekletildiği belirtilen raporda, Nijerya, Angola, Benin, Liberya, Malavi, Mozambik ve Uganda gibi ülkelerde binlerce çocuğun cadılıkla suçlandığına vurgu yapıldı.

Ayrıca Afrika ülkelerinin büyük bir bölümünde her 4 çocuktan birinin cinsel şiddete maruz kaldığı kaydedilen raporda, Afrikalı çocukların yüzde 60'ının aile üyelerinin fiziksel şiddetine, madenlerde ve sanayi tesislerinde çalışan milyonlarca çocuğun ise bu mekanlarda fiziksel ve cinsel şiddete uğradığı ifade edildi.

Muhabir:Tufan Aktaş

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Orgeneral Akar Romanya'da mevkidaşıyla görüştü

2016-11-03 14:52 - Gündem

Atatürk Havalimanında hareketli dakikalar

2016-11-06 09:47 - Asayiş

Baba katili şüpheli yakalandı

2016-11-01 13:52 - Asayiş

Tonlarca kaya bir anda yola yuvarlandı

2016-11-07 11:32 - Asayiş

Sahte plaka kullanan şimdi yandı

2016-11-02 11:52 - Asayiş

Galatasaray Yasin Öztekin kararını verdi

2016-10-31 17:09 - Spor

Nijerya Müslüman Kongresinden Türkiye'ye terörle mücadelede destek

2016-10-31 17:27 - Dünya

FETÖ’nün sadece bu yıl ABD'den aldığı para 500 milyon dolar

2016-11-06 21:12 - Gündem

Liseli Nazlı'nın sosyal medyada tanıştığı adam tarafından kaçırıldı iddiası

2016-11-03 14:09 - Asayiş

Şampiyonlar Ligi haftanın en değerli oyuncusu 'Shaquielle McKissic'

2016-11-03 19:02 - Spor

İlgili Haberler

Eski Nijerya Devlet Başkanı Buhari, son yolculuğuna uğurlandı

22:12 - Dünya

Bosna Hersek'te "Zaferin Adı Türkiye" paneli düzenlendi

20:33 - Dünya

Ukrayna, AB'nin roaming bölgesine dahil oluyor

17:33 - Dünya

TİKA'dan Filistin'de "15 Temmuz Şehitler Parkı" açılışı

17:12 - Dünya

BM Raportörü Albanese'den AB'ye "İsrail'le Ortaklık Anlaşması'nı askıya alma" çağrısı

16:47 - Dünya

Günün Manşetleri

Eski Nijerya Devlet Başkanı Buhari, son yolculuğuna uğurlandı

22:12 - Dünya

Bakan Yerlikaya, 15 Temmuz'da şehit olan Halit Gürsel için hazırlanan belgeseli paylaştı

22:03 - Gündem

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yurdun birçok ilinde etkinlik düzenlendi

21:53 - Gündem

İstanbul 2 Nolu Barosu, FETÖ'nün darbe girişiminin 9. yılı dolayısıyla yürüyüş düzenledi

21:23 - Gündem

Dünya genelinde sulak alan kaybı, 2050'ye kadar 39 trilyon dolarlık ekonomik zarara neden olabi

20:48 - Ekonomi