?>

Afganistan Devlet Başkanı Gani'den Taliban'a çağrı

Afganistan Devlet Başkanı Gani, "Bu fırsatı iyi kullanın, eğer barış teklifimize olumlu yaklaşırsanız önümüzdeki seçimlere bir siyasi parti olarak katılabilirsiniz." dedi.

Genel - 8 yıl önce

KABİL (AA) - Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani ve eşi Rula Gani, ülkede 20 Ekim'de yapılması planlanan milletvekili seçimlerine kayıt yaptırmak için gittiği Amani Lisesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Afganistan halkının savaştan bıktığını ve barışa ihtiyacı olduğunu söyleyen Gani, herkesin seçme ve seçilme hakkının bulunmasının demokratik bir ülkenin özelliklerinden olduğunu belirtti.

Gani, Afganistan Bağımsız Seçim Komisyonunun çalışmalarına müdahale edilmesinin kabul edilemeyeceğini aktararak seçim komisyonun çalışmalarına herkesin saygılı olması gerektiğinin altını çizdi.

''Hiçbir adayın seçime müdahale etmek hakkı yoktur''

Milletvekili adaylarının Afganistan yasalarına uygun davranmalarını isteyen Gani, ''Hiçbir adayın seçim sürecine müdahale etme hakkı yoktur.'' dedi.

Gani, seçime hile karıştırmak isteyenlerin gerekli cezaları alacağını dile getirerek kadın ve erkek demeden yaşını dolduran her Afganistan vatandaşının seçim için kayıtlarını yaptırması gerektiğini vurguladı.

Taliban örgütüne barış teklifini yineleyen Gani, "Bu fırsatı iyi kullanın, eğer barış teklifimize olumlu yaklaşırsanız önümüzdeki seçimlere bir siyasi parti olarak katılabilirsiniz." diye konuştu.

Afganistan ulusal birlik hükümetinin anlaşmasına göre, milletvekili ve il meclisi seçiminin 2015 yılında yapılması gerekiyordu ancak söz konusu seçimler devlet başkanının özel kararıyla ertelenmişti.

Muhabir: Sayed Khodaberdi Sadat

Haftanın Öne Çıkanları

Gazze'deki hastanelerde tıbbi malzeme ihtiyacı var

2018-04-14 04:02 - Dünya

'Tefecilik' suçunda ceza artıyor

2018-04-12 19:37 - Gündem

Kubbedeki 'göçmen misafirler'

2018-04-11 14:32 - Çevre-Hayat

Parkinsonda 'bıçaksız' tedavi yöntemi

2018-04-10 16:02 - Sağlık

'Şampiyonluğu hak ettik'

2018-04-10 17:03 - Spor

Yemen'de BAE destekli güçler Dali'nin kontrolünü ele geçirdi

2018-04-08 22:02 - Dünya

Türkiye'nin yüzde 67'si 'çevrimiçi'

2018-04-10 19:14 - Genel

Aykut Kocaman, bir kez daha Fenerbahçe tarihine geçiyor

2018-04-13 17:40 - Spor

Medipol Başakşehir 'Üç büyükler'in korkulu rüyası

2018-04-13 17:40 - Spor

Suriyeli çocuklar okulu 'erik dalı' ile sevdi

2018-04-10 20:02 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Balıkesir'de art arda depremler meydana geldi

23:58 - Genel

'77', Gazze'de yaşanan dramı 'sessiz bir çığlık' olarak gözler önüne seriyor

16:01 - Genel

Günün Manşetleri

Rusya: G20 Zirvesi’nde "dost olmayan" ülkeler, bize işbirliği teklifinde bulundu

18:28 - Dünya

Zelenskiy ABD'nin önerdiği Ukrayna planı üzerinde çalışmaya kararlı olduklarını söyledi

18:18 - Dünya

İsrail'in Beyrut'a düzenlediği hava saldırısında 1 kişi öldü, 21 kişi yaralandı

17:22 - Dünya

Göztepe ile Kocaelispor 0-0 berabere kaldı

16:57 - Spor

Galatasaray-Union SG maçını İspanyol hakem Jose Maria Sanchez yönetecek

16:53 - Spor