?>

AFAD: Depremden etkilenen 22 vatandaş taburcu edildi

AFAD, merkez üssü Bingöl'ün Karlıova ilçesi olan 5,7 büyüklüğündeki depremden etkilenen ve tedavisi tamamlanan 22 vatandaşın taburcu edildiğini, 4 vatandaşın tedavilerinin ise sürdüğünü bildirdi.

Sağlık - 5 yıl önce

ANKARA 

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığından yapılan açıklamada, 14 Haziran'daki depremin ardından büyüklüğü 4'ün üzerinde 3 deprem meydana geldiği ve toplam 217 artçı sarsıntının kayıtlara geçtiği belirtildi.

Karlıova'da dün saat 09.51'de 5,6 büyüklüğünde bir depremin daha yaşandığının hatırlatıldığı açıklamada, Adaklı ilçesi Sevkar köyü ve Karlıova ilçesi Kaynarpınar köyünde bazı evlerde kısmi hasar meydana geldiği, tarama faaliyetlerinin devam ettiği aktarıldı.

1001 personel sahada çalışıyor

Deprem bölgesinde AFAD koordinasyonundaki müdahale ve tarama çalışmalarının devam ettiği kaydedilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"Depremden etkilenen ve tedavisi tamamlanan 22 vatandaşımız taburcu edilmiş olup 4 vatandaşımızın tedavilerine devam edilmektedir. İkinci deprem sonrası etkilenen Erzurum'da bir ve Bingöl'de 8 kişi ise hastanedeki tedavilerinden sonra taburcu edilmiştir.

Haberleşmenin kolay sağlanması için gönderilen mobil baz istasyonu sayısı 7'dir. Bölgedeki müdahale ve tarama faaliyetleri, AFAD koordinasyonunda ilgili tüm kurum ve kuruluşun çalışmalarıyla sürdürülmektedir. Çalışmalara, 142'si AFAD personeli olmak üzere Sağlık Bakanlığı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, jandarma, itfaiye, belediye, Türk Kızılay, özel sektör kuruluşları ve diğer sivil toplum kuruluşlarından toplam 1001 personel ve 148 araç katılmaktadır. Olay bölgesine bir mobil koordinasyon tırı sevk edilmiştir."

Depremden etkilenen bölgelere AFAD bölgesel lojistik destek depolarından 4 bin 308 çadır, 3 bin 300 yatak, 7 bin 295 battaniye, 7 bin 200 yastık-çarşaf seti ile 2 bin 232 mutfak seti gönderildiği anımsatılan açıklamada, Türk Kızılay tarafından bölgeye 12 bin 500 kişilik sıcak yemek, 4 bin kumanya, 75 gıda kolisi ve 5 bin kişilik sahra mutfak kiti ulaştırıldığı, Bingöl'de 953 ve Erzurum'da ise 458 çadırın kurulumunun tamamlandığı bilgisi verildi.

Depremzedelere psikolojik destek

Depremden etkilenen vatandaşların psikolojik ve sosyolojik ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla çalışma başlatıldığının hatırlatıldığı açıklamada, Bingöl Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğünden 34 sosyal hizmet uzmanı, psikolog ve sosyologun, 114 hanedeki vatandaşlarla birebir destek görüşmeleri yaptığı belirtildi

Açıklamada, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hasar tespit çalışmalarını gerçekleştirmek üzere 90 personelin görevlendirildiğine işaret edildi.

Kaynak: AA . dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Rusya'nın Krasnodar kentinde dev lojistik tesisi inşa edilecek

2020-06-16 00:59 - Özel Haber

Mezopotamya'nın en eski buğday tohumundan 560 ton rekolte bekleniyor

2020-06-16 16:31 - Ekonomi

Jeep Wrangler Almanya’da en iyi arazi aracı ve SUV seçildi

2020-06-12 15:54 - Genel

'Mars' HAVELSAN'a ödül getirdi

2020-06-12 14:22 - Teknoloji

Dedeler, nineler ve torunlar sahillerde buluştu

2020-06-10 16:57 - Çevre-Hayat

Bakan Kurum: 576 alt ve üstyapı projesi için 10 milyar liraya yakın bütçe ayrıldı

2020-06-11 14:12 - Ekonomi

Tekstil devi İnditex tarihinde ilk kez zarar açıkladı

2020-06-10 14:42 - Ekonomi

Dünyanın genetik 'beyaz'ları: Albinoslar

2020-06-12 15:46 - Sağlık

George Floyd'un kardeşinden ABD Kongresine 'adalet' çağrısı

2020-06-11 07:42 - Dünya

'Doğu'nun K2'si' Tekelti Dağı yeniden dağcıları ağırlıyor

2020-06-13 17:27 - Gündem

İlgili Haberler

Rahim alma, yumurtalık kisti ve miyom ameliyatlarında izsiz cerrahiyle iyileşme süresi kısalıyor

13:22 - Sağlık

Sağlık Bakanlığından "devlet hastanesinde cinsel istismar" iddiasına ilişkin açıklama

12:07 - Sağlık

Türk bilim insanı devlet desteğiyle geliştirdiği sağlık ürünlerini 7 ülkeye ihraç ediyor

11:42 - Sağlık

Sağlık Bakanlığından 10 bin ebeye simülatör destekli normal doğum eğitimi

15:03 - Sağlık

İstanbul'da yılın ilk 3 ayında yaklaşık 41 milyon muayene hizmeti sunuldu

14:33 - Sağlık

Günün Manşetleri

Bazı iller için kuvvetli yağış uyarısı

20:23 - Gündem

Beyaz Saray, ABD-Ukrayna ekonomik ortaklık anlaşmasının detaylarını paylaştı

20:07 - Dünya

Diyarbakır'da bir depoda çıkan yangın kontrol altına alındı

19:57 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TRT'nin 61'inci kuruluş yıl dönümünü kutladı

19:22 - Gündem

Bazı illerde fırtına yaşamı olumsuz etkiledi

19:13 - Gündem