?>

Adrenalin tutkunlarının vazgeçilmez adresi: Karanlık Kanyon

Erzincan'ın Kemaliye ilçesinde "Base Jamp" ve "Wingsuit" atlayışlarının yapıldığı Karanlık Kanyon, ziyaretçilerini cezbediyor.

Çevre-Hayat - 6 yıl önce

Erzincan

Erzincan'ın Kemaliye ilçesinde "Base Jamp" ve "Wingsuit" atlayışlarının yapıldığı Karanlık Kanyon, ziyaretçilerini cezbediyor.

Coğrafi yapısı ve doğal güzellikleriyle her yıl çok sayıda adrenalin tutkunu yerli ve yabancı turisti misafir eden ilçe, Karanlık Kanyon ve Taş Yolu ile macera tutkunlarına unutulmaz güzellikler sunuyor.

Her iki tarafı yer yer 400-500 metrelik sarp kayalık yamaçlardan oluşan Karanlık Kanyon boyunca macera tutkunlarına nefis manzaralar sunan 7 kilometre uzunluğundaki Taş Yol, güzergahtaki irili ufaklı 38 tünel ile çok sayıda keskin viraj ve uçurumlarıyla artık ulaşımdan ziyade turizm amaçlı kullanılıyor.

Fırat Nehri kıyısında Kemaliye'den Divriği'ye uzanan ve daha çok araçla macera yaşamak isteyenlerin tercih ettiği yol, gerek yaya gerekse araçla yapılan tehlikeli yolculuğa rağmen doğal güzellikleriyle de misafirlerini büyülüyor.

İlçe, Turistik Doğu Ekspresi güzergahında

Turistik Doğu Ekspresi ile seyahat eden yolcular, ilçedeki tarihi ve turistik yerleri gezerek, Karasu Nehri'nin ikiye böldüğü kanyonda, kano, rafting ve tekne turları da yapabiliyor.

Erzincan Valisi Ali Arslantaş, yaptığı açıklamada, Karasu Nehri'ni içerisinde barındıran Karanlık Kanyon'un 500 metrelik dik yamaçlardan oluştuğunu söyledi.

Kanyonun, Colorado Grand Kanyonu ile Alpler'deki kanyonlara örnek olduğunu ifade eden Arslantaş, şöyle konuştu:

"Kemaliye ilçemizdeki Karanlık Kanyon, kano, rafting gibi su sporlarının yapılabildiği ve dünyanın en yüksek atlayışlarının gerçekleştirildiği, yarışmaların yapıldığı dünyadaki tek örnek. Her yıl düzenlenen Kemaliye Festivali çerçevesinde dünyaca ünlü sporcuların gelip hedef ve yükseklik yarışmalarını yaptıkları, bir tarafta yine aynı dağlardan wingsuit atlayışlarının yapıldığı bir yer."

Yayalar için asma köprü yapılacak

Arslantaş, Karanlık Kanyon'un üzerine "Sırat on Fırat" ismi verilen ve yayaların kullanacağı asma köprü yapacaklarını belirterek, köprünün 610 metre uzunluğu ve 500 metre yüksekliği ile dünyanın en yüksek asma köprülerinden biri olma özelliğine sahip olacağını dile getirdi.

Karanlık Kanyon içerisinde barındırdığı 1870 yılında yapımına başlanılan ve 130 yıl süren Taş Yol'un Ankara ve İstanbul'u Kemaliye'ye 220 kilometre kısaltmak için yapıldığını hatırlatan Arslantaş, "Şu anda bu yol daha çok turizm amaçlı hizmet veriyor. Bütün doğa, kültür turizmini seven turistlerimizi bekliyoruz." diye konuştu.

Arslantaş, turistik ilçenin tanıtımı için çeşitli faaliyetler yürüttüklerini de sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Beşiktaş'ın yeni başkanı Ahmet Nur Çebi

2019-10-21 01:57 - Spor

Altınyıldız Classics, Karşıyaka Hilltown AVM'de mağaza açtı

2019-10-23 16:56 - Ekonomi

Almanya, Türkiye ile Rusya arasında varılan mutabakatı olumlu karşıladı

2019-10-23 20:52 - Dünya

'Anlaşma ile terör koridoruna darbe vurduk'

2019-10-23 20:17 - Siyaset

'PKK belasını topraklarımızdan da sınırlarımızdan da silip atıyoruz'

2019-10-23 10:47 - Siyaset

İş dünyasından faiz indirimi değerlendirmesi; Ali Kopuz: Ekonomimizde yeni bir döneme girildi

2019-10-24 18:27 - Ekonomi

'2020 yılının ilk yarısında tüm kamu kurumlarını sisteme entegre etmiş olacağız'

2019-10-19 17:42 - Gündem

Türkiye'den ABD'ye 'savaş suçu', AB'ye 'güvenli bölge' cevabı

2019-10-25 10:37 - Dünya

Usta foto muhabiri Ara Güler mezarı başında anıldı

2019-10-20 19:52 - Gündem

Hakan Çalhanoğlu'nun performansı Milan'a yetmedi

2019-10-21 03:17 - Spor

İlgili Haberler

Yurtlarda ücretsiz konaklayan gençler tatil için 40 dereceyi aşan sıcakta Diyarbakır'a geldi

13:33 - Çevre-Hayat

Osmaniye'de 4 yıl önce yanan alanlar, dikilen fidanlarla yeniden yeşerdi

13:18 - Çevre-Hayat

Sahipsiz köpeklerin barındırıldığı doğal yaşam alanı 2 bin fidanla yeşillendirildi

13:07 - Çevre-Hayat

Bursalı kadınlar 5 kilogram unla başladıkları üretim sayesinde kahvaltı evi sahibi oldu

12:32 - Çevre-Hayat

Sitedeki oyun sahasını yeniletmekten vazgeçip Gazze'deki akranlarına bağışta bulundular

12:28 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan, Kocaeli'de gençlerle buluştu

20:58 - Gündem

Papua Yeni Gine'de 5,9 büyüklüğünde deprem

20:47 - Dünya

İsrail ordusunun Lübnan'ın doğusuna düzenlediği İHA saldırılarında 6 kişi öldü

20:17 - Dünya

İspanya'da Katolik Kilisesi, Müslümanların dini bayram kutlamalarıyla ilgili yasağa tepki göste

19:42 - Dünya

Yılın futbolcusuna verilen "Altın Top" ödülü için adaylar açıklandı

19:32 - Spor