?>

Adrenalin tutkunları Kemaliye'nin macera dolu şenliklerinde buluşacak

Fransa, Avusturya ve Almanya'dan da sporcuların katılımıyla yarasa atlayış, yüksekten atlama gibi macera dolu etkinliklerin yapılacağı Kemaliye Uluslararası Kültür ve Doğa Sporları Şenlikleri, 1 Temmuz'da başlayacak.

Çevre-Hayat - 3 yıl önce

Erzincan

Dünyaca ünlü Karanlık Kanyon'a sahip Erzincan'ın Kemaliye ilçesi, maceraseverlerin adrenalin dolu anlar yaşayacağı Kemaliye Uluslararası Kültür ve Doğa Sporları Şenlikleri'ne hazırlanıyor.

Kemaliye Kültür ve Kalkınma Vakfınca organize edilen, kaymakamlık ile belediyenin destekleriyle bu yıl 43'üncüsü düzenlenecek şenlik, 1 Temmuz'da başlayacak ve 4 gün sürecek.

Festivalde Eğin Gaban bölgesinde "Demir Yol" adı verilen 517 demir basamaktan oluşan "Via Ferrata" parkuru tırmanılacak ve 600 metre yüksekliğe kurulan 6 metre uzunluğundaki özel platforma çıkan adrenalin tutkunları buradan 2 bin 200 rakımdan yarasa atlayışı (wingsuit) yapacak.

Macera tutkunları festival kapsamında Karasu Nehri üzerinde bulunan her iki tarafı yer yer 400-500 metrelik sarp kayalık yamaçların bulunduğu Karanlık Kanyon'da gerilen yaklaşık 550 metre yüksekliğinde ve 700 metre uzunluğundaki özel çelik halat üzerinden yüksekten atlama (base jump) yapacak.

Kano, rafting, bisiklet yarışları yapılacak

Fransa, Avusturya ve Almanya'dan da sporcuların katılacağı adrenalin dolu festival kapsamında ayrıca kano, rafting, bisiklet yarışları ile Ultra İpekyolu Maratonu ve cirit gösterileri düzenlenecek.

Kemaliye Kaymakamı Emre Yeşilbaş, AA muhabirine, Kovid-19 salgını nedeniyle son 2 yıldır istenilen düzeyde yapılamayan festivalin bu seneki ayağının renkli geçeceğini söyledi.

Festivalde sporla sanatın, doğayla kültürün buluştuğunu ifade eden Yeşilbaş, "Genelde bu festivalde Avrupa kökenli sporcularımız oluyor. Salgın öncesi nasılsa, yine bundan sonra aynı şekilde devam edecek. Kemaliye zaten uluslararası alanda bilinen bir şehir. Maceraseverlerin ve ekstrem sporu sevenlerin tercih ettiği bir yer. Hem onlar sporlarını yapacaklar hem de izleyiciler bunları izleyerek seyir zevkine varacaklar. Türkiye ve dünyanın tehlikeli yolları arasında gösterilen Taş Yol üzerinde de etkinlikler olacak. Bu sene festivalde ilk niteliği taşıyan Ultra İpekyolu Maratonu'nu da yapacağız." diye konuştu.

"Tüm konaklama yerlerinin rezervasyonları doldu"

Kemaliye Belediye Başkan Vekili Ethem Kılıç da festivalin Erzincan ve Kemaliye için bir prestij olduğunu söyledi.

Festivalin Birleşmiş Milletler tarafından gençlik alanında ödüllendirilmiş bir etkinlik olduğunu belirten Kılıç, şunları kaydetti:

"Türkiye'de sadece Kemaliye'de bulunan Via Ferrata parkurundaki tırmanışlar, wingsuit, base jump gibi atlayışlar da yapılacak. Çok özel olarak ilk kez yapılacak olan ve 3 etaptan oluşan ultra maratonu da Kemaliye'deki etkinliklerimize kazandırmış olacağız. Önümüzdeki yıllarda da ultra maratonu için çok ciddi hedeflerimiz var. Bu maratonu uluslararası boyuta taşımayı düşünüyoruz. Meksika'dan tutun İran'a kadar bütün ülkelerden sporcuları ağırlıyoruz. Etkinlik öncesi bütün otel, pansiyon ve kamp alanlarının hepsinin rezervasyonları doldu. Artık bazı misafirleri çevredeki illere yönlendirmeye başladık."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Rize'de örnek çay bahçeleri turizme katkı sağlıyor

2022-06-15 14:59 - Çevre-Hayat

Intel, AB'den yaklaşık 600 milyon avro faiz istedi

2022-06-20 20:55 - Ekonomi

Avrupa Büyükler Eskrim Şampiyonası Antalya'da başlıyor

2022-06-17 00:12 - Spor

Macron'un ittifakı Mecliste salt çoğunluğu sağlayamıyor

2022-06-20 08:55 - Dünya

İzmir merkezli 16 ildeki FETÖ operasyonunda 31 gözaltı

2022-06-21 10:45 - Gündem

Turist Otobüsünü Kullanırken Nelere Dikkat Edilmeli

2022-06-16 12:56 - İnsan&Hayat

Trabzonspor'dan Denswil açıklaması

2022-06-16 10:24 - Spor

Giresunlu çift kurdukları serada çilek üretiyor

2022-06-15 16:20 - Çevre-Hayat

TFF Denetleme Kurulu Başkanı İsmail Gerçek oldu

2022-06-21 23:21 - Spor

Bingöllü baba ömrünü engelli 3 çocuğu ve hasta eşine adadı

2022-06-18 15:06 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Gaziantep Doğal Yaşam Parkı, ara tatilde 325 bin kişiyi ağırladı

14:22 - Çevre-Hayat

"Yaşamaz" denilen 465 gramlık Hüma bebek anne kucağına kavuştu

13:43 - Çevre-Hayat

Prematüre doğan Masal Mira 104 günlük mücadeleyle ailesinin kollarına kavuştu

13:33 - Çevre-Hayat

Osmanlı Türkçesiyle konuşan genç, sosyal medyada dil konusunda farkındalık oluşturmaya çalışıyor

13:17 - Çevre-Hayat

Sakarya'daki tabiat parkında iyileşen karga, insanlara yakınlığıyla dikkati çekiyor

13:13 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Hakkari'de Zap Suyu'na düşen pikapta yaralanan 4 kişiden 2'si hayatını kaybetti

19:28 - Gündem

Borussia Dortmund'un yıldızı Adeyemi, muşta ve elektroşok silahı taşıdığı için ceza aldı

19:23 - Spor

Ukrayna'daki yolsuzluk skandalında İsrail'e kaçan Mindich'in durumu merak konusu oldu

19:13 - Dünya

Hakkari'de Zap Suyu'na düşen pikaptaki 4 kişi bot yardımıyla kurtarıldı

19:03 - Gündem

Türkiye'nin COP31'e ev sahipliği yapma iddiası devam ediyor

18:03 - Gündem