?>

Adıyaman'da kurulacak bin konteyner dükkanla ticari hayat canlanacak

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen Adıyaman'da, ticari hayatın yeniden canlandırılması için kurulan konteyner dükkanların sayısının bine çıkarılması hedefleniyor.

Gündem - 2 yıl önce

Adıyaman

Adıyaman'da, afetzede esnafın yeniden ekonomik hayata dahil olması ve depremzedelerin tüm ihtiyaçlarını rahatlıkla giderebilmesi için çalışmalara hız verildi. Kayseri'nin Melikgazi Belediyesi tarafından oluşturulan Melikgazi Mimar Sinan Çarşı'ndaki 34 prefabrik dükkan, kurayla belirlenen esnafa teslim edildi.

İl Özel İdaresi ve AFAD tarafından 7 günde kurulumu yapılan Adıyaman Kayseri Çarşı'daki 40 konteyner dükkan da kurayla dağıtıldı. Hak kazanan esnaftan bazıları dükkanlarını açtı bazıları ise ürünlerini taşımaya devam ediyor.

Adıyaman'da koordinatör vali olarak görev yapan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, AA muhabirine, depremin ardından hayatı normale döndürmek için mücadele ettiklerini söyledi.

Özellikle iş yerleri ağır hasar alan ve yıkılan esnafın bir an önce ticari hayata başlamak isteğini belirten Çiçek, "Yolda bizi gördüklerinde 'Bir yer sağlandığı takdirde iş yerlerimizi tekrar açmak istiyoruz.' demişlerdi. Biz de bunun üzerine özellikle 7 gün gibi kısa süre içerisinde iki çarşıyı hazırlayıp noter huzurunda çekilen kurayla teslim ettik." dedi.

Vali Çiçek; bakkal, berber, kırtasiye, tuhafiye ve züccaciye gibi dükkanların hizmet vermeye başladığını ifade ederek, ürün taşıma işlemleri bitince daha fazla konteyner dükkanın kapılarını açacağını kaydetti.

"İnsanlar birbirlerini bulmaya başladılar"

Adıyaman Kayseri Çarşı'nın ticari hayata katkısının yanında psikolojik boyutunun da olduğuna dikkati çeken Vali Çiçek, "Çarşı sadece ticareti başlatmadı, aynı zamanda bir rehabilitasyon merkezi gibi çalışmaya başladı. Esnafın birbirleriyle acılarını paylaşması, müşteri esnaf ilişkileri herkese iyi geldi. İnsanlar burada birbirlerini bulmaya başladı. Özellikle çay ocaklarında, taburelerde oturduklarında dertleşmeye başladılar. Hem ticareti canlandırdık hem de hayatı ayağa kaldırmış olduk." diye konuştu.

Çiçek, iş yeri sayısının artacağını belirterek, "Adıyaman'da çarşı yapmaya, tüm esnafa dükkanlar oluşturmaya devam edeceğiz. İlk etapta 452 dükkan planlıyoruz. Arkasından 600 dükkan daha eklenecek ve binli rakamlara ulaşmış olacağız." bilgisi verdi.

Tatlı dükkanını yeniden açarak satışa başlayan Kadir Cengiz ise yapılan hizmetten memnuniyetini dile getirerek, "İşlerin nasıl olacağını zamana bırakmak lazım. İnsanlara biraz zaman lazım, herkesin kayıpları var, dükkanlar yıkılmış. Biraz zaman lazım ama biz ümitliyiz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Avrupa futbolunda kuralar yarın çekilecek

2023-03-16 11:13 - Spor

Anadolu Otoyolu'nda sis etkili oluyor

2023-03-15 15:33 - Gündem

TSK'ya ait uçaklardan sel bölgesine malzeme sevkiyatı

2023-03-15 21:13 - Gündem

İstanbul'daki hastanelerde 937 depremzedenin tedavisi sürüyor

2023-03-16 09:02 - Gündem

Mersin Körfezi'nde 4,3 büyüklüğünde deprem

2023-03-16 23:38 - Gündem

Deprem bölgesinde hafta sonu için kuvvetli yağış uyarısı

2023-03-16 15:13 - Gündem

AB Ukrayna'ya mühimmat sağlamaya hazırlanıyor

2023-03-20 14:53 - Dünya

Brent petrolün varil fiyatı 78,34 dolar

2023-03-15 10:08 - Ekonomi

NBA'de Philadelphia 76ers'tan üst üste 8. galibiyet

2023-03-19 15:00 - Spor

Suudi Arabistan Petrol Bakanı Bin Selman: Tavan fiyat uygulayan hiçbir ülkeye petrol satmayacağız

2023-03-15 02:18 - Dünya

İlgili Haberler

Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası Hukuk Konferansı 2025 sona erdi

21:08 - Gündem

Bolu'nun Göynük ilçesinde çıkan orman yangınına müdahale ediliyor

18:27 - Gündem

Pençe-Kilit Harekat bölgesinde metan gazına maruz kalan 5 asker şehit oldu

18:22 - Gündem

Mersin'de tıra çarpan hafif ticari araçtaki 1'i çocuk 5 kişi öldü

18:02 - Gündem

Boğaziçi Uluslararası Hukuk Konferansı'nda STK'lerin çatışma sonrası rolü ele alındı

16:43 - Gündem

Günün Manşetleri

BRICS zirvesi ortak bildirisinde Gazze’de koşulsuz ateşkes sağlanması istendi

21:53 - Dünya

Ekonomik İşbirliği Teşkilatının "Hankendi Bildirisi"nde yeni hedefler açıklandı

21:43 - Ekonomi

Fenerbahçe, Kolombiyalı futbolcu Jhon Duran'ı 1 yıllığına kiraladı

21:33 - Spor

Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası Hukuk Konferansı 2025 sona erdi

21:08 - Gündem

Netanyahu, Trump ile görüşmesinin ateşkes müzakereleri konusunda ilerleme sağlayacağını söyledi

19:52 - Dünya