?>

Adana'da skuter kazasında yaralanan genç koruyucu ekipman kullanmadığına pişman oldu

Adana'da skuter kazasında yaralanan ve yoğun bakımdaki tedavisinin ardından normal servise alınan genç, koruyucu ekipman kullanmamasının pişmanlığını yaşıyor.

Çevre-Hayat - 3 yıl önce

Adana

Hamit Uğur Akın (17), 1 Kasım'da skuterle markete giderken dengesini kaybederek önce bir otomobile çarptı ardından da park halindeki bir aracın altına girdi.

Kazada ağır yaralanan Akın, Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındı. Kaburgalarında çok sayıda kırık ve ciğerlerinde ezilme tespit edilen Akın, yoğun bakımda 8 günlük tedavisinin ardından normal servise alındı.

Sağılığına kavuşmanın mutluluğunu yaşayan Akın, skutere binerken koruyucu ekipman kullanmamasının pişmanlığını yaşıyor.

Akın, AA muhabirine, skuterle yaptığı kazayı ucuz atlattığını söyledi.

Kaza günü yokuştan indiği sırada virajı alamayarak kaydığını anlatan Akın, şöyle devam etti:

"Skuterlerin lastiği küçük bu yüzden virajı almadım ve kaydım. Altına girdiğim aracın egzoz kısmı da göğsüme girdi. Çok hızlıydım ve üzerimde hiçbir ekipman yoktu. Ucuz atlattığımı söyleyebilirim. En azından yüzümde ya da kafamda herhangi bir problem olmadı. Hastaneye getirildiğimde akciğerimde ve karaciğerimde ezilmeler vardı, kaburgalarım da kırıktı.

En azından koruyucu ekipman giymem gerekirdi ama ben o şekilde yapmadım. Skuter kullanacak olanlar yapmalı çünkü denildiği gibi ne olacağı hiç belli olmuyor. Siz dikkatli olsanız bile yerdeki en ufak bir ıslaklık veya yanınızdan geçen bir aracın etkisi ile ne olacağı belli olmuyor. O yüzden ekipman kullanmak kesinlikle şart."

"Motosikletlerdeki gibi bu araçlarda da o koruyucu ekipmanlar giyilmeli"

Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Cerrahi Uzmanı Doktor Öğretim Üyesi İlknur Banlı Cesur da Akın'ın sağlık durumunun iyi olduğunu ve kısa süre sonra taburcu edileceğini anlattı.

Skuterlerin kullanım kolaylığı dolayısıyla yaygın ulaşım aracı haline gelmesiyle kazaların da arttığını vurgulayan Cesur, özellikle 18 yaş altı çocukların daha fazla kaza yaptığına dikkati çekti.

Cesur, "Bu araçları 18 yaş altındaki birçok gencimiz rahatlıkla kullanabiliyor ama hiçbirinde kask ve başka koruyucu ekipman yok. Sürüş sırasında korucuyu ekipman kullanımı hayati önem taşıyor. Sadece kask takmak yeterli değil kask kafa travmasından korur fakat gövdeyi ve vücudu koruyacak ekipmanlar da gerekir. Motosikletlerdeki gibi bu araçlarda da o koruyucu ekipmanlar giyilmeli." dedi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

TBMM Amasra Maden Kazası Araştırma Komisyonu toplandı

2022-11-09 21:03 - Gündem

İLBANK'tan Gaziantep'e 2 milyar 826 milyon liralık destek

2022-11-06 13:57 - Ekonomi

Borsaya gençlerin ilgisi artarak devam ediyor

2022-11-09 21:51 - Ekonomi

Dünyadaki en büyük emisyon kaynakları ABD ve Rusya'da

2022-11-11 11:28 - Dünya

2022 FIFA Dünya Kupası'nda A Grubu: Hollanda

2022-11-07 12:18 - Spor

Senegal'in 2022 FIFA Dünya Kupası kadrosu açıklandı

2022-11-11 16:28 - Spor

Almanya’da nihai veriler, enflasyonun çift hanede kaldığını teyit etti

2022-11-11 17:29 - Dünya

Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba, ASEAN'dan tahıl koridoruna destek istedi

2022-11-11 20:48 - Dünya

'Sahipsiz köpekler toplum sağlığı sorunu olmaya başladı'

2022-11-11 21:28 - Gündem

Bakan Nebati: Otomobillerde ÖTV indirimi gündemimizde yok

2022-11-10 21:43 - Ekonomi

İlgili Haberler

Babasının YKS çıkışında çiçekle karşıladığı öğrenci hayalindeki bölüme yerleşti

18:28 - Çevre-Hayat

Kuraklık, Mada Adası'ndaki Yörüklerin yaşantısını olumsuz etkiledi

16:08 - Çevre-Hayat

Hasankeyf'teki tarihi yapılar havadan görüntülendi

15:13 - Çevre-Hayat

Kavurucu sıcakta köy yollarını asfaltlıyorlar

13:38 - Çevre-Hayat

Bitkiler için Anadolu'yu gezen akademisyen, Tunceli'de 5 yeni türü literatüre kazandırdı

12:52 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

ABD Başkanı Trump'tan dijital hizmet vergisi uygulayan ülkelere tarife tehdidi

05:28 - Dünya

ABD Başkanı Trump, Fed Yönetim Kurulu Üyesi Cook'u görevden aldı

05:23 - Dünya

Reuters ve AP, Gazze'de gazetecilerin öldürülmesinden dolayı öfkeli olduklarını açıkladı

00:47 - Medya

Avrupalı liderler İsrail'in Nasır Hastanesi'ni hedef alan saldırılarına tepki gösterdi

00:07 - Dünya

Kartal'da işçiler "eksik ödeme yapıldığı" gerekçesiyle çöpleri toplamadı

23:28 - Gündem