?>

Adana'da orman yangınlarıyla havadan ve karadan etkin mücadele

Adana Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Şahbazoğulları, "Müdürlüğümüzde 109 hizmet aracı, 74 arazöz, 28 su ikmal aracı, 56 ilk müdahale aracımız bulunmaktadır. Kozan ve Osmaniye merkezde olmak üzere 3 helikopterimiz ve 4 uçağımız var." dedi.

Gündem - 11 ay önce

Adana

Adana'da, orman yangılarıyla havadan ve karadan etkin bir şekilde mücadele ediliyor.

Adana Orman Bölge Müdürlüğü ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Adana Bölge Müdürlüğü koordinasyonunda, Oğuz Avşar Aydın Yangınla Mücadele Eğitim Merkezi'nde bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Toplantıda, Adana Orman Müdürlüğüne bağlı illerde orman yangınlarıyla mücadele konusunda yapılan çalışmalar hakkında basın mensuplarına bilgi verildi.

Orman varlığı yüzde 2,3 arttı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Adana Bölge Müdürü Mustafa Yalınız, toplantıda, hızlı haber akışı ve enformasyonun doğru şekilde sağlanması amacıyla bir araya geldiklerini söyledi.

Adana Orman Bölge Müdürü Tahsin Etli de kentte orman yangınlarıyla mücadele çalışmalarının kapsamlı şekilde sürdüğünü dile getirdi.

Çalışmalarda insansız hava araçları (İHA), termal kameralar ve yangın izleme sistemlerinin etkin şekilde kullanıldığına değinen Etli, teknolojik araçlar sayesinde yangınların erken tespit edildiğini ve hızlı müdahale imkanlarının artırıldığı söyledi.

Orman yangınlarıyla mücadelede önemli başarı yakaladıklarını anlatan Etli, "Adana Orman Bölge Müdürlüğümüz, yangınlar ve diğer olumsuzluklara rağmen verdiği mücadeleyle orman varlığını yüzde 2,3 artırmıştır." dedi.

Adana Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Nezir Şahbazoğulları da Adana ve Osmaniye'de geçen yıl 132 orman yangını çıktığını söyledi.

Yangınlar nedeniyle zarar gören alanlar hakkında bilgi veren Şahbazoğulları, "Geçen yıl 346 hektar orman alanı zarar gördü. 2024'te bugüne kadar 59 orman yangını çıktı ve 125,18 hektar alan kaybedildi." dedi.

Adana Orman Bölge Müdürlüğünde 1991 personelin görev yaptığını belirten Şahbazoğulları, şöyle devam etti:

"Müdürlüğümüzde 109 hizmet aracı, 74 arazöz, 28 su ikmal aracı, 56 ilk müdahale aracımız bulunmaktadır. Kozan ve Osmaniye merkezde olmak üzere 3 helikopterimiz ve 4 uçağımız vardır. Ayrıca, genel müdürlüğümüz 10 İHA satın almış olup, bunların 3'ü Adana'da kullanılmaktadır."

Şahbazoğulları, yangınların çıkmasını önlemek amacıyla çeşitli eğitim programları düzenlediklerini ve bu kapsamda 6 bin 937 kişiye eğitim verdiklerini vurguladı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Beşiktaş'ın lig tarihindeki performansı

2024-08-08 11:28 - Spor

Türk teknoloji firması NATO'ya haberleşme hizmeti sağlayacak

2024-08-05 11:48 - Teknoloji

BM, İsrail'e yönelik "gazetecilerin öldürülmesine son verilmesi" çağrısını yineledi

2024-08-01 18:08 - Dünya

Japon para birimi yen, dolar karşısında 7 ayın en yüksek seviyesine yükseldi

2024-08-05 15:22 - Ekonomi

Değişim ve Yükseliş Derneği, Rıza Müftüoğlu Başkanlığında kuruldu!

2024-08-08 07:48 - Özel Haber

Eski ABD Başkanı Trump, temmuzda 138,7 milyon dolar bağış topladı

2024-08-02 11:28 - Dünya

NATO, Rusya'daki tutukluların takas operasyonuyla serbest bırakılmasını memnuniyetle karşıladı

2024-08-01 21:37 - Dünya

VIX Endeksi 4 yılın zirvesine çıktı

2024-08-05 16:17 - Ekonomi

Fenerbahçe'nin lig tarihindeki performansı

2024-08-08 12:07 - Spor

Nükleer silahlar karşısında en fazla çocuklar savunmasız kalıyor

2024-08-05 20:33 - Dünya

İlgili Haberler

Eski Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Ateş gözaltına alındı

13:42 - Gündem

İzmir merkezli FETÖ operasyonunda gözaltı sayısı 270'e yükseldi

13:27 - Gündem

Minguzzi cinayetine ilişkin davanın duruşması tanıkların dinlenilmesi için ertendi

13:23 - Gündem

Yat ve tekne yangınlarında "periyodik bakım" hayati önem taşıyor

13:08 - Gündem

Alevlerin arasında kalan koyunu ekipler kurtardı

12:32 - Gündem

Günün Manşetleri

İngiltere'de işsizlik son 4 yılın en yüksek seviyesinde

14:13 - Ekonomi

İngiltere'de oy kullanma yaşı 16'ya düşürülecek

14:08 - Dünya

Rusya: Üçüncü tur müzakereler için Ukrayna'dan teklifleri bekliyoruz

14:03 - Dünya

İstanbul Havalimanı'ndaki üçlü pist uygulamasıyla bir saatte 81 uçak havalandı

13:58 - Ekonomi

ABD Başkanı Trump'a göre Hindistan'la ticaret anlaşması çok yakın, AB ile mümkün

13:52 - Ekonomi