?>

Adana ve Osmaniye'de" Fermuar Sistemiyle Yaşama Yol Ver" kampanyası tanıtıldı

Adana ve Osmaniye'de, Acil Sağlık Hizmetleri Haftası kapsamında "Fermuar Sistemiyle Yaşama Yol Ver" sloganıyla düzenlenen kampanya tanıtıldı.

Gündem - 8 ay önce

Osmaniye

Adana İl Sağlık Müdürü Halil Nacar, kurumda düzenlenen toplantıda, acil sağlık hizmetleri konusunda toplumda farkındalık oluşturmak ve vatandaşları bu konuda bilinçlendirmek için Sağlık Bakanlığı tarafından "Fermuar Sistemiyle Yaşama Yol Ver" sloganıyla kampanya başlatıldığını söyledi.

Kentteki acil sağlık hizmetlerini anlatan Nacar, "Acil yardım, çoklu hasta taşıma, kar paletli, yenidoğan ve helikopter ambulanslarımızla topluma hizmet ediyoruz. Adana'da günde ortalama 700 kişi, adrese dayalı olarak bildirilen yerden ekiplerimizin organizasyonuyla alınıyor ve en yakın profesyonel sağlık kuruluşuna taşınıyor. Bu 700 kişinin hayatına mutlak bir dokunuş sergiliyoruz." dedi.

Nacar, ambulanslara yol verilmesi sayesinde hastaların hayatının kurtulabileceğini vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Vakaya ulaşmamızı etkileyen sorunların en başında trafikte karşılaştığımız sorunlar geliyor. Şehir merkezlerinde vakaya 10 dakika altında ulaşma oranımız yüzde 96, kırsalda ise 30 dakikada ulaşım oranı yüzde 90. Ambulanslarımızın her ne kadar geçiş üstünlüğü olsa da trafik yoğunluğu ve ara sokakların uygun olmaması gibi altyapı problemlerinden dolayı ulaşmakta zorluk çekiyorlar. Fermuar sistemini, toplumumuzdaki vatandaşlarımız ve trafikte olan insanların eğitimiyle yasallaştırmak istiyoruz."

Konuşmaların ardından Nacar ve beraberindekiler Sağlık Bakanlığınca kampanya kapsamında hazırlanan videoyu izledi.

"Vatandaşlarımızın 'Fermuar Sistemi' konusunda eğitilmeleri çok önemli"

Osmaniye'de de Acil Sağlık Hizmetleri Haftası kapsamında "Fermuar Sistemiyle Hayata Yol Ver" kampanyasıyla ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

İl Sağlık Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen etkinliğe Vali Erdinç Yılmaz, Osmaniye İl Sağlık Müdür vekili Ender Erikan ile sağlık ve emniyet personeli katıldı.

Vali Yılmaz, konuşmasında, hayat kurtarmada zamanın çok önemli olduğunun altını çizerek, şöyle konuştu:

"Vatandaşlarımızın da 'Fermuar Sistemiyle Yaşama Yol Ver' konusunda eğitilmeleri ve bilinçlendirilmeleri çok önemli çünkü o ambulans, insanı yaşama ulaştırma mücadelesi verirken zaman zaman duyarsız, anlayışsız, vurdumduymaz bazı sürücülere rastlıyoruz. Televizyonda da sosyal medyada da gördüğümüzde gerçekten çok üzülüyoruz. Hiçbir insanımızın bunu asla yapmaması gerekiyor. İnsani olarak kabul edilemez bir şey. Bize düşen o yaşam mücadelesinde, ambulans mücadele verirken bu bir yasal da zorunluluk ona yol vermek."

İl Sağlık Müdür vekili Ender Erikan da kent genelinde biri yenidoğan, biri yoğun bakım ve biri dört yataklı olmak üzere 47 ambulansla hizmet verdiklerini ifade etti.

Erikan, 28 Acil Sağlık Hizmet İstasyonu'nda 540 personelin çalıştığını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Kentsel vakalarımızın yüzde 98'ine ilk 10 dakika içinde ulaşabilmekteyiz. Kırsal vakalarımızın ise yüzde 94'üne ilk 30 dakika içinde ulaşmaktayız. Yılbaşından bugüne kadar toplam 45 bin 90 vakaya ulaştık. 2020 yılından bugüne ise ambulanslarımız 7 milyon 919 bin kilometre yol yaptı. Bu mesafenin büyük bölümü şehir içinde. Tam da bu yüzden ambulanslar vakaya ulaşırken veya hastayı, yaralıyı hastaneye taşırken daha hızlı ve verimli ilerleyebilmesi için 'Fermuar Sistemiyle Hayata Yol Ver' sloganıyla bir iletişim kampanyası başlatıldı. İlimizde bugünden başlayarak 2025 mayıs ayının ilk haftasına kadar etkinliklerimiz devam edecek olup kampanyayı verimli bir şekilde geçirmeyi hedefliyoruz."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Niğde'de plastik çerçeve fabrikasında çıkan yangına müdahale ediliyor

2024-12-03 10:07 - Asayiş

İran Dışişleri Bakanı Erakçi, 2 Aralık'ta Türkiye'yi ziyaret edecek

2024-11-30 19:27 - Siyaset

Beşşar Esed rejiminin İdlib'e düzenlediği hava saldırısında 3 sivil hayatını kaybetti

2024-11-29 18:32 - Dünya

İstanbul’da Düğün Çiçeği İçin Özgün Fikirler

2024-11-27 17:21 - İnsan&Hayat

Biden, yerinden edilmiş Afrikalılar için 1 milyar dolarlık insani yardım açıkladı

2024-12-04 11:32 - Dünya

Sırp lider Vucic: Sırbistan'ın (Kosova'daki) patlamayla bir ilgisi kesinlikle yoktur

2024-12-01 14:18 - Dünya

Hamas: Gazze'de 2 milyondan fazla insan açlık ve susuzluktan ölme riskiyle karşı karşıya

2024-11-29 23:58 - Dünya

Rusya Merkez Bankasından "petrol fiyatındaki düşüş ekonomiyi zora sokabilir" uyarısı

2024-11-29 16:52 - Ekonomi

Lenf kanserine yakalanan Mehtap öğretmen öğrencilerine kavuşacağı günü bekliyor

2024-11-27 17:39 - Çevre-Hayat

Fransa'da 5,1 milyon kişi yoksulluk sınırının altında yaşıyor

2024-12-04 14:28 - Dünya

İlgili Haberler

General ve amiral atamaları Resmi Gazete'de

01:13 - Gündem

Yeşilay Yeşilırmak Bölge Koordinatörlüğü ile AA muhabirleri çevrimiçi toplantı yaptı

22:03 - Gündem

Ege Denizi'nde 4,3 büyüklüğünde deprem

21:18 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, şehit orman işçisi Adem Nazım Demirel'in ailesine başsağlığı me

19:07 - Gündem

Osmaniye'de 4,1 büyüklüğünde deprem

18:13 - Gündem

Günün Manşetleri

Brezilya lideri Lula da Silva'dan, ABD'nin ülkesine yönelik insan hakları raporuna tepki

02:38 - Dünya

General ve amiral atamaları Resmi Gazete'de

01:13 - Gündem

UAEA: Zaporijya Nükleer Santrali'nde salı günü duman görüldü ancak nükleer güvenlik etkilenmedi

00:37 - Dünya

UEFA Süper Kupa'nın sahibi Paris Saint-Germain

00:23 - Spor

Fransa, Almanya ve İngiltere: Diplomatik çözüm, Ukrayna ile Avrupa'nın hayati güvenlik çıkarlarını korumalı

00:09 - Dünya