?>

Adana'daki festivali basanlar konuştu: İki cami arasında rakı içilmez!

Adana Valisi Mustafa Büyük izin vermeyince, ismi Kebap-Şalgam Festivali olarak değiştirilen Rakı Festivalini pompalı tüfekle basıp ateş açtıkları iddiasıyla gözaltına alınan 5 kişinin, "İki cami arasında rakı içilmez" diye festivali bastıklarını söylediği belirtildi.

Yerel haber-Şirket Haber - 10 yıl önce

Olay, dün gece Seyhan ilçesinin Sarıyakup mahallesinde meydana geldi. Tarihi Ulu Camii ve Memiş Paşa Camii arasında kalan tarihi Kazancılar Çarşısı ve Büyüksaat çevresinde son 10 yıldır "Rakı Festivali" adı altında sabaha kadar kebap yiyip rakı içilerek yapılan "kutlama", bu yıl ismi değiştirilerek Kebap-Şalgam Festivali adı altında yine aynı şekilde "sarhoş sofrası" olarak aynen tekrarlanarak yapıldı.

Yine yüzlerce kişi, Büyüksaat ve Kazancılar çarşısına masa atıp sabaha kadar eğlenmek isterken, pompalı tüfekli 5 kişi rastgele ateş açmaya başladı. Çevrede güvenlik önlemi alan polis olaya müdahale ederek baskını yapan Ömer P. (30), Cumali P. (32), Hakan Y. (25), Aykut Y. (22) ve Sadık Pamuk'u (24) gözaltına aldı. Zanlılar sorgulanmak üzere polis merkezine götürüldü. Zanlıların sorgusunda festivalin Ulu ve Memiş Paşa Camisi arasında yapıldığını ve rakı içildiğini söyleyerek, "İki cami arasında rakı içilmez" diye baskın yaptıklarını belirttiği öğrenildi. Bu arada festival baskına rağmen sabaha kadar kaldığı yerden devam etti.

"VALİ BÜYÜK 'İZİN VERMEM' DEMİŞTİ"

Festival yapılmadan aylar önce Adana Valisi Mustafa Büyük yerel bir televizyon kanalında bir soru üzerine, "Rakı festivaline izin vermem" demiş ve ardından rakılı sokak sofraları ile yapılan "festival" tartışılan bir organizasyon haline gelmişti. Bu nedenle bu yıla kadar Rakı Festivali ismiyle kutlanan sarhoş sofraları bu yıl Kebap-Şalgam Festivali diye ismi değiştirilerek yine aynen gerçekleştirildi.

dikgazete.com

Haftanın Öne Çıkanları

Termik santrale karşı davullu eylem

2015-12-10 20:13 - Çevre-Hayat

Kanser hastası annenin 'yaşam' feryadı

2015-12-07 18:03 - Gündem

Kocasıyla birlikte 33 yıldır inşaatlarda çalışıyor

2015-12-12 11:57 - Çevre-Hayat

Tıpkı Aylan gibi!

2015-12-07 19:33 - Asayiş

Anne babasını öldüren hemşire tutuklandı

2015-12-08 20:04 - Asayiş

Depoya dadanan hırsız kamerada

2015-12-11 11:49 - Asayiş

Mahkeme ’hatalı park’ cezasını iptal etti

2015-12-08 13:50 - Genel

İbrahim Hacıosmanoğlu’ndan çarpıcı açıklamalar

2015-12-11 12:05 - Spor

UEFA'dan Ali Palabıyık'a görev

2015-12-08 15:04 - Spor

Snapdragon 820, AnTuTu'dan rekor puan

2015-12-12 20:12 - Teknoloji

İlgili Haberler
Günün Manşetleri

Suriye'de Kuneytra'nın köyüne giren İsrail devriyesi, halk tarafından taşlanarak zorla çıkarıldı

21:18 - Dünya

Axios: Suriye Cumhurbaşkanı Şara 10 Kasım'da Washington'ı ziyaret edecek

20:37 - Dünya

Adalet Bakanı Tunç: Artık Terörsüz Türkiye'yi inşa ediyoruz. Meclis'te de bu konuda geniş bir mutabakat var

20:36 - Siyaset

Bakan Uraloğlu: Milletimize hiçbir ayrım gözetmeksizin hizmet etme noktasında gece gündüz gayret edeceğiz

20:36 - Siyaset

Bakan Kurum: Atatürk Havalimanı Millet Bahçemizi söz verdiğimiz tarihte bitirmenin sevincini hep birlikte yaşıyoruz

20:35 - Siyaset