?>

Adalet Bakanı Gül: Çalışmamızı çok geniş perspektifte yapacağız

Adalet Bakanı Gül uyum yasalarına ilişkin, "Milletimizin mutabakatını sağlayacak şekilde geniş katılımlı, ülkemizin geleceğine emin adımlarla bakacağı daha güçlü bir demokrasi ve Türkiye için çalışmamızı çok geniş perspektifte yapacağız." dedi.

Politika - 7 yıl önce

ANKARA (AA) - Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Hayırlı işlerde acele etmek lazım, milletimizin mutabakatını sağlayacak şekilde geniş katılımlı, herkesi kucaklayacak ve ülkemizin geleceğine emin adımlarla bakacağı daha güçlü bir demokrasi ve Türkiye için çalışmamızı çok geniş perspektifte yapacağız." dedi.

Bakan Gül, uyum yasalarına ilişkin AK Parti Genel Merkezinde düzenlenecek toplantı öncesinde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin yarın saat 15.30'da MHP ile yapılacak ittifak komisyonu toplantısı sorusuna ilişkin Gül, şu değerlendirmede bulundu:

"Devam eden süreçte şunu bekleyebilirsiniz, bu bir milli mutabakat buluşmasıdır. Milli ve yerli, Türkiye'ye dair, Türkiye'nin geleceğine ve ufkuna dair bir mutabakat zemini anlamında bir süreç yaşanacak. Süreci zaten sizler de takip ettiniz, Genel Başkanımızın görevlendirilmesiyle çalışmalarımıza da başladık. Milletimizin, ülkemizin birlik, beraberliği ve çoğulcu katılımcı bir demokrasi ve uyum süreci anlamında çok önemli bir gelişme olacağına inanıyorum. Türk demokrasi hayatı için çok önemli gelişmelerin, birlikteliğin ve bir mutabakatın gerçekleşeceğine inanıyoruz. Bu, milli ve yerli olan tüm unsurların şemsiyesi altında buluşacağı bir milli mutabakat çalışması olacak."

"Bunun yasal imkana kavuşacağı çalışmayı değerlendireceğiz"

"(İttifaka ilişkin) Siyasi Partiler Yasası'nın önündeki engel kaldırılacak mı?" sorusu üzerine Gül, "Bildiğiniz gibi Siyasi Partiler Kanunu, Milletvekili Seçim Kanunu'nda bu hususla ilgili bir yasal alt yapı bulunmamaktadır, imkan bulunmamaktadır. Hatırlayacağınız gibi 1991'de ve yakın zamanlarda bazı partiler, bir parti merkezinde ittifak yaparak bu süreci fiili olarak yaşıyorlardı. Ama bunun yasal imkana da kavuşacağı bir çalışmayı beraber değerlendireceğiz. Kamuoyu ve milletimizle paylaşacağız." diye konuştu.

"Bahçeli'nin dile getirdiği mühürlerle ilgili bir çalışma var mı, eğer AK Parti ve MHP cumhurbaşkanlığı seçimine ittifak yaparak girerse?" şeklindeki soru üzerine Gül, "Bunların hepsini, demokrasinin gereği itibarıyla ve ittifakın da gerektirdiği teknik imkanlar, ihtiyaçlar doğrultusunda hep beraber değerlendireceğiz." dedi.

Abdulhamit Gül, "Toplantı öncesinde Sayın Cumhurbaşkanı ile bir görüşme yapacak mısınız?" sorusuna, "Şimdi partide toplantı için geldik, önce bir başlayalım ama en kısa zamanda... Hayırlı işlerde acele etmek lazım, milletimizin mutabakatını sağlayacak şekilde geniş katılımlı, herkesi kucaklayacak ve ülkemizin geleceğine emin adımlarla bakacağı daha güçlü bir demokrasi ve Türkiye için çalışmamızı çok geniş perspektifte yapacağız." karşılığını verdi.

Muhabirler: Muhammed Ali Toruntay, Aynur Ekiz

Haftanın Öne Çıkanları

Barcelona, Mina'yı kadrosuna kattı

2018-01-11 17:12 - Spor

Makedonya'nın Vevçani Karnavalı başladı

2018-01-14 10:42 - Magazin

Hava savunmaya 'top'lu kalkanda seri üretime geçildi

2018-01-16 18:20 - Genel

Hakkari'de kayak keyfi

2018-01-14 13:54 - Genel

Dışişleri Bakanlığından 'Rauf Denktaş' mesajı

2018-01-13 13:27 - Genel

Fransa'da üretilen bakterili bebek maması 83 ülkeyi kapsıyor

2018-01-14 11:02 - Dünya

'Vahşet içeren haberlerin verilmesine karşıyız'

2018-01-10 18:02 - Gündem

Trafik kazasında kopan parmak karla muhafaza edildi

2018-01-16 17:03 - Genel

Motosiklet park halindeki araca çarptı: 1 yaralı

2018-01-13 06:02 - Asayiş

'FETÖ'nün nasıl hain bir örgüt olduğunu tüm dünya anladı'

2018-01-13 09:02 - Siyaset

İlgili Haberler
Günün Manşetleri

Ekrem İmamoğlu'nun avukatı Mehmet Pehlivan tutuklandı

20:17 - Gündem

ABD'nin İran'a olası saldırısına Trump seçmeninin yarısından fazlası destek vermiyor

20:07 - Dünya

Arnavutköy'de lojistik deposunda çıkan yangına müdahale ediliyor

19:47 - Gündem

Ekrem İmamoğlu'nun avukatına tutuklama talebi

19:43 - Gündem

Avrupa borsaları Fed ve BoE'nin faiz kararları sonrası düşüşle kapandı

19:37 - Ekonomi