?>

Adalet Bakanı Bozdağ: 18 bin 305 yeni personel alımı yapılacak

Adalet Bakanı Bozdağ, 18 bin 305 yeni personel alımı yapılacağını, ilerleyen günlerde ilanların yayımlanacağını bildirdi.

Gündem - 2 yıl önce

Ankara

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen ve Ankara'daki Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Personel Eğitim Merkezi'ne yerleştirilen depremzedelerle iftar yaptı.

İftarda konuşan Bakan Bozdağ, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diledi.

Depremlerin ardından yaraların sarılması için yapılanları anlatan Bozdağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni konutlara ilişkin açıklamalarını hatırlatarak, şu ana kadar 17 bin konutun temelinin atıldığını, haziran sonuna kadar yıkılmış bütün konutların temelinin atılacağını söyledi. Bekir Bozdağ, 2024'ün haziran ayına kadar evi yıkılan vatandaşlara konutlarını teslim edeceklerini kaydetti.

Depreme dayanıklı konutlar yapılacağını belirten Bozdağ, sosyal alanlarla birlikte yeni şehirler, uydu şehirler oluşturulacağını dile getirdi.

"Derdimiz yaraları hızlıca sarmak"

Daha önceki depremlerin ardından yeni konutların bazılarının vaktinden önce, bazılarının da vaktinde teslim edildiğini vurgulayan Bozdağ, verdikleri sözleri tuttuklarını söyledi.

Bakan Bozdağ, şöyle konuştu:

"Seçimleri o nedenle öne aldı. Türkiye, 'Seçim oldu, olacak. Şu oldu, bu oldu.' tartışmalarıyla zaman kaybetmesin, hemen önümüze bakalım, işimize koyulalım, yarınımıza bakalım, geleceğimize bakalım, geleceğimizi inşa etmek için ne yapılacak, onun peşinden koşalım, gecemizi gündüzümüze katarak gayretle yolumuza devam edelim diye aldık. Derdimiz yaraları hızlıca sarmak. Derdimiz insanları yeni konutlara hızlıca kavuşturmak. Derdimiz en iyi şartları insanlarımıza en kısa sürede sunmaktır. Hızlıca temelleri atıyoruz, onu da eleştiriyorlar. Hızlı çalışıyorsunuz, doğru çalışıyorsunuz eleştiriyorlar, hemen işi yapıyorsunuz eleştiriyorlar, bekleseniz onu da eleştiriyorlar. Ne yaparsak ona bir kulp takma gayretini her yerde görüyoruz."

Depremlerin ardından adli hizmetlerin aksamaması için Adalet Bakanlığınca yapılanları anlatan Bozdağ, yaklaşık 5 bin personelin gönüllü olarak bölgede görevlendirildiğini bildirdi. Bekir Bozdağ, depremi yaşadığı halde bölgede görev yapan personele teşekkür etti.

Kahramanmaraş merkezli depremlere yönelik soruşturmalar hakkında da bilgi veren Bozdağ, "Hiçbir delilin karartılmasına izin verilmemiştir. Hiçbir enkaz delil toplanmadan kaldırılmamıştır. Soruşturmaların etkin ve netice alıcı şekilde yürütülmesi içi deprem suçları soruşturma bürolarını kurduk ve buradan soruşturmaların etkin şekilde yürüdüğünü ifade etmek isterim." dedi.

"Bazı adliyelerimiz deprem öncesi döneme dönecekler, süre uzatımı yapmayacağız"

Deprem bölgelerinde 6 Şubat'tan itibaren adli sürelerin durdurulduğunu anımsatan Bozdağ, şöyle devam etti:

"Bazı adliyelerimiz deprem öncesi döneme dönecekler, süre uzatımı yapmayacağız. Bunlar Diyarbakır, Adana, Kilis, Osmaniye, Nurdağı ve İslahiye hariç Gaziantep merkez ve ilçeleri olmak üzere buralarda uzatmaya gitmeyeceğiz. Diğer illerde de ilçe bazlı değerlendirme yapacağız. Örneğin Hatay'ın merkezini uzatacağız ancak ilçelerinin bir kısmını uzatıp bir kısmı devam edecek. Malatya merkez, Kahramanmaraş merkez, Adıyaman merkezde süreleri uzatacağız, ilçeleri özel değerlendireceğiz. Bazı ilçelerde süreler uzamayacaktır."

Adalet Bakanlığının yeni personel alımı yapacağını da ifade eden Bozdağ, "Personel Genel Müdürlüğü bünyesinde 9 bin 229, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesinde 8 bin 376, İcra Dairesi Başkanlığı bünyesinde 700 olmak üzere toplam 18 bin 305 personel alımı için ilana çıkıyoruz. Yakında bunların mesleklerine göre dağılımı, müracaat tarihleri ve şartları Bakanlığımız tarafından ilan edilecektir." bilgisini paylaştı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

MÜSİAD'ın Elbistan'daki konteyner kent çalışmaları sürüyor

2023-03-24 10:37 - Gündem

Togg, çekilişle teslim edilecek T10X sayısını 12 binden 20 bine çıkardı

2023-03-25 13:33 - Ekonomi

Asaletin Bize Yeter Galatasaray Forma Modelleri

2023-03-20 15:07 - İnsan&Hayat

İsviçre bu yıl iltica başvurularının yüksek olmasını bekliyor

2023-03-23 20:53 - Dünya

YSK, gümrük kapılarında oy verme işlemine dair esasları belirledi

2023-03-19 08:17 - Siyaset

Winter Run İstanbul'a 3 bine yakın sporcu katıldı

2023-03-19 14:03 - Spor

THY'den, Fransa'daki grev nedeniyle sefer iptali açıklaması

2023-03-23 18:02 - Gündem

Milli Savunma Bakanı Akar, ilk iftarı Mehmetçik ile yaptı

2023-03-23 20:44 - Gündem

ABD'nin Mississippi eyaletindeki hortumda 14 kişi öldü

2023-03-25 14:18 - Dünya

Sosyal medyada paylaşılan Bağcılar'daki riskli binanın yıkımına başlandı

2023-03-21 12:53 - Gündem

İlgili Haberler

Düzce'de bir camide yangın çıktı

23:07 - Gündem

DMM, "Sahte e-İmza Operasyonuyla İlgili İddialar ve Gerçekler" bülteni hazırladı

23:02 - Gündem

Hava sıcaklıkları bugün 28 ilde 40 derecenin üzerini gördü

22:28 - Gündem

İstanbul'da düzenlenen "Ön Yargı ve Kadın" çalıştayı sona erdi

21:42 - Gündem

Bartın'da ormanlık alanda çıkan yangın kontrol altına alındı

21:38 - Gündem

Günün Manşetleri

El Pais gazetesi: İspanya F-35 alma planını rafa kaldırdı

08:43 - Dünya

ABD Başkanı Trump, karşılıklı tarifelerin yürürlüğe girdiğini duyurdu

08:33 - Ekonomi

Temmuz 2025, dünyada kayıtlardaki üçüncü en sıcak Temmuz ayı oldu

08:28 - Dünya

Bir medeniyet hareketi Ahîlik, Feta, Fütüvvet -Hikmet Kara yazdı-

07:08 - En Son Yazılar

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu

02:07 - Siyaset