?>

Adalar '3 günlük tatile' hazır

Kuzey Ege'nin gözde turizm adaları olan Cunda, Gökçeada ve Bozcada ile Marmara'nın önemli turizm merkezi Avşa Adası'nın, 19-21 Mayıs'taki 3 günlük tatili yüzde 100 dolulukla geçirmesi bekleniyor. - Anadolu Ajansı

Gündem - 9 yıl önce

ÇANAKKALE - Burak Akay,Hakan Firik

Kuzey Ege'nin gözde turizm adaları olan Cunda, Gökçeada ve Bozcada ile Marmara'nın önemli turizm merkezi Avşa Adası'nın, 19-21 Mayıs'taki 3 günlük tatili yüzde 100 dolulukla geçirmesi bekleniyor.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, bu yıl cuma gününe denk gelen 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın hafta sonu ile birleşmesi, 1 Mayıs'ta olduğu gibi 3 günlük tatil fırsatı oluşturdu.

Yerli ve yabancı turistlerin gözde turizm merkezlerinden olan Avşa, Cunda, Gökçeada ve Bozcaada'daki turistik tesislerde 1 Mayıs'la birleşen hafta sonunda yer bulamayan tatilciler, günler öncesinden otel rezervasyonlarını yaptırmaya başladı.

"Gençlik ve Spor Bayramı'nın cuma gününe denk gelmesiyle 3 günlük tatil var"

Adalarda tatili arzulayanların talebiyle doluluk oranları yüzde 80'i aşarken, bölge tesislerinin 3 günü yüzde 100 dolulukla geçirmesi bekleniyor.

Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her yıl yüz binlerce yerli ve yabancı ziyaretçinin adaya geldiğini söyledi.

1 Mayıs ile hafta sonunun birleşmesiyle oluşan 3 günlük tatilde Gökçeada'da ciddi bir hareketlilik yaşandığını dile getiren Çetin, "19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nın cuma gününe denk gelmesiyle 3 günlük bir tatil daha var. Rezervasyonlar tamamlanmak üzere, burada tatilini geçirmek isteyenler geç kalmasın. Doluluk yüzde 90'ları geçti." dedi.

Bozcaada Turizm İşletmecileri Derneği (BOZTİD) Başkanı Ülke Diler ise yorucu geçen kış döneminin ardından başlayan yaz dönemi hazırlıklarının tamamlandığını söyledi.

Tatilcilerin vazgeçilmezi Cunda

Tarihi yapıları, taş evleri, Arnavut kaldırımları, plajları ve ünlü restoranlarıyla ülkenin dört bir yanından, yurt dışından turist ağırlayan Cunda (Alibey) Adası'nda da kıştan çıkan turizmciler, mayıs ayında 3 günlük tatillerle oluşan yoğunluktan memnun.

Ayvalık Turizm Derneği Başkanı ve Ayvalık Turizm Geliştirme ve Hizmet Birliği (AYTUGEB) Genel Sekreteri Ümit Özgültekin, üç günlük tatilde adadaki tesislerin yüzde 100 dolulukla hizmet vereceğini söyledi.

1 Mayıs'taki yoğunluğu19 Mayıs'ta da göreceklerini ifade eden Özgültekin, "Çok iyi denk geldi bu sene. Hem adada hem Ayvalık'ta bütün otelcilerimize bir can suyu olacaktır ve sezona da iyi bir hazırlıkla girmiş olacağız. Cunda Adası'nda doluluk oranları yüzde 80'i aştı ama bugünlerde tam dolululuk yakalanır. Ayvalık Belediyesi, misafirlerin rahat bir tatil geçirmesi için hazırlıkları aralıksız sürdürüyor. Üç günlük bayram tatilinde herkes çalışıyor olacak, ziyaretçiler de tatilini yapacak." diye konuştu.

Avşa Adası'nın bağlı olduğu Marmara Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, Avşa'nın her tatil dönemi gibi yine ilgi odağı olduğunu söyledi.

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

PFDK'dan Fenerbahçe ve Beşiktaş'a para cezası

2017-05-04 19:47 - Spor

'TUSKON toplantısında hükümet açıkça tehdit edildi'

2017-05-04 02:32 - Genel

Arap Birliğinden BM'ye 'Filistinli tutuklulara destek' çağrısı

2017-05-04 20:57 - Dünya

Polisin kartal gözü 'Kanat' ile...

2017-05-02 14:43 - Genel

Girişimci kadına savunma sanayi özel ödülü

2017-05-05 14:47 - Ekonomi

İzzeddin Kassam Tugayları'ndan İsrail'e 24 saat mühlet

2017-05-03 03:02 - Dünya

Adana'da aynı günde 6 kişi öldürüldü

2017-05-01 14:22 - Asayiş

'Dersim' terör örgütüne dar edildi

2017-05-03 15:32 - Gündem

İİT, UNESCO'nun 'işgalci güç İsrail' kararından memnun

2017-05-04 01:12 - Dünya

Twitter'dan canlı yayın hamlesi!

2017-05-02 05:17 - Medya

İlgili Haberler

İstanbul Valiliğinden sarı kodlu sağanak uyarısı

14:38 - Gündem

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: 2019'dan bu yana yaptığımız beş toplantıda 91 karar aldık

14:27 - Gündem

KDK'den "derece/kademe ilerlemesi 2 ay sonra yapılan kişiye maaş farkı ödenmeli" kara

13:42 - Gündem

Sarıkamış ormanlarındaki yaban hayatı 19 yıldır yakın takipte

13:07 - Gündem

Kars'ta soğuk hava etkili oluyor

12:48 - Gündem

Günün Manşetleri

Lübnan Enformasyon Bakanı Markus, Doha Forum 2025'te AA standını ziyaret etti

14:53 - Dünya

CHP'de yeni MYK belli oldu

14:48 - Siyaset

Türk Yatırım Fonu'nun operasyonel faaliyetleri başladı

14:42 - Ekonomi

İstanbul Valiliğinden sarı kodlu sağanak uyarısı

14:38 - Gündem

Barrack: "ABD'nin müdahil olduğu 93 darbe veya rejim değişikliği yaşandı"

14:33 - Dünya