Abdullah Avcı: Galatasaray'ın her türlü iki puanlık bir avantajı var

Teknik direktör Abdullah Avcı, Trendyol Süper Lig'deki şampiyonluk yarışına ilişkin, "Galatasaray'ın her türlü iki puanlık bir avantajı var. Fenerbahçe çok önemli moral kazandı ve Trabzonspor sene başından itibaren yarışın içinde. " dedi.

Spor - 4 ay önce

Avcı, futbolda yapay zekanın karar alma süreçlerindeki yeni rolünün tartışıldığı Değişen Transferler ve Scouting Dünyası Paneli'ne katıldı.
Acıbadem Sports Fulya'da düzenlenen panelin ardından 62 yaşındaki teknik adam, basın mensuplarının sorularını cevapladı.
Deneyimli teknik direktör, 2026 FIFA Dünya Kupası'na katılmaya hak kazanan A Milli Futbol Takımı'nı tebrik ederek sözlerine başladı.
Turnuva takımı olmanın öneminden bahseden Avcı, "Öncelikle tebrik ediyoruz. Turnuva takımı olmak önemliydi. Son üç Avrupa Şampiyonası ve sonundakinde de bir çeyrek final var. Onun ardından da uzun seneler sonra Dünya Kupası var. Bir turnuva takımı olmaya gidiyoruz. Takım sayısı çoğalsa da bir turnuva takımı olabilmek çok önemli. Onun için de mevcut oyuncu grubu genç ama deneyimli ve tecrübeli de. Uluslararası arenada oynayan, ülkemizde de büyük takımlarımızda forma giyen oyuncuların performansı bizi oraya götürdü. Hocayı da ekibini de bu anlamda tebrik ediyoruz. Mevki olarak tabii ki eksikler vardır. Bunun üzerine çalışıyorlar. Belki ona göre oyun çıkarıyorlardır. Güzel duygular yaşattılar. Haziran ayını dört gözle bekliyoruz. Orada onlara başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.
Trendyol Süper Lig'de Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzonspor arasında geçen şampiyonluk mücadelesine ilişkin de görüşlerini belirten Avcı, şunları kaydetti:
"Tabii rekabette takım sayısının fazla olması güzel. Son haftalara geldikten sonra kayıplar olabiliyor. Her zaman da olmuştur. Çünkü burada fizikten, taktikten çok zihinsel olarak güçlü olmak devreye giriyor. Yarış devam ediyor. Galatasaray'ın her türlü iki puanlık bir avantajı var. Fenerbahçe çok önemli moral kazandı ve Trabzonspor sene başından itibaren yarışın içinde. Aslında keyifli bir süreç yaşanıyor. Hak edenin kazandığı bir lig sonu bekliyorum. Lig bitecek, üç gün sonra yeni sezon hazırlıkları başlayacak. Senaryolarla değil keyifli bir şekilde sahanın içinde kalıp buraya bakmak, bu oyunları görmek bizi daha mutlu edecek."
Abdullah Avcı, teknik direktörler Fatih Tekke ve Nuri Şahin'in gelişimleriyle ilgili bir soruya, "Potansiyel teknik direktörler. Biri oyuncum, biri de iletişimim olan bir teknik adam. Son derece sağlıklı gidiyorlar. Onlara başarılar diliyoruz. Kendilerini geliştirmeye çalışan, bulundukları kuruma katkı sağlayanlardır. Onun için bu süreç onlar için iyi gidiyor. Umarım üstüne koyarak devam ederler." cevabını verdi.
Avcı, gelecek planlarına ilişkin ise şöyle konuştu:
"Çok uzun süre çalıştım. Üç takımda çalıştım. Benim çok fazla tükettiğim bir şey yok ve hep yarışan takımlarda oldum. Yukarıya doğru yarışan takımlarda oldum. Doğru bir kariyer planlaması, beni mutlu edebilecek, heyecanlandıracak bir hedefin içinde olmak tabii ki isterim. Doğru zamanda, doğru bir şekilde... O bir yerde duruyordur diye bekliyoruz. Hayırlısı diyelim. Şu an itibarıyla biraz seminerler, biraz organizasyonlar, biraz maç seyretmeler, günlerimiz öyle geçiyor."
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Ağız sağlığına dikkat edilmemesi, kalp kapak hastaları için hayati risk oluşturuyor

2026-04-12 12:13 - Sağlık

Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesinin Şehir Hastanesi'ne taşınması haziranda tamamlanacak

2026-04-14 16:37 - Sağlık

Bilkent Şehir Hastanesi'nde "Kalp Sağlığı Haftası" programı düzenlendi

2026-04-15 21:23 - Sağlık

Bilim insanlarından "bilinçsiz kan sulandırıcı ilaç kullanmayın" uyarısı

2026-04-12 14:27 - Sağlık

KVKK Kurallarına Uymak İçin 5651 Sayısı Yasaya Uygun Loglama Zorunluluğu Nedir?

2026-04-16 17:09 - İnsan-Hayat

Parkinson'da erken tanı ve fizik tedavi hastalığın ilerlemesini yavaşlatıyor

2026-04-11 12:28 - Sağlık

Sağlıksız beslenme, madde ve sigara kullanımı gençlerde kalp krizini tetikliyor

2026-04-15 12:17 - Sağlık

Ege Üniversitesi Hastanesinde 28 yılda 308 kalp nakli yapıldı

2026-04-16 15:53 - Sağlık

Hacda hizmet verecek ekip ve sağlık personelinin gidiş tarihleri belli oldu

2026-04-11 15:42 - Sağlık

Gülperi Öztürk’ten depremin yüreğe kazınan ağıdı: İnsan Ektik Tarlalara -Selçuk Aka, magazin dünyasından yazdı-

2026-04-13 09:44 - Magazin

İlgili Haberler

Galatasaraylı futbolcu Lucas Torreira'ya göre bu sezon lig yarışı zor olacak

20:07 - Spor

Hentbolda 2026-2027 sezonu Süper Lig fikstürü belli oldu

19:48 - Spor

Şekip Mosturoğlu'ndan takım otobüsüne saldırı dosyasına ilişkin açıklama

17:38 - Spor

Skibbe'nin yardımcısı Serhat Umar, yoluna teknik direktör olarak devam etmek istiyor

13:02 - Spor

Milli para masa tenisçi Kübra Korkut, Tayland'da dünya şampiyonluğu için mücadele edecek

11:32 - Spor

Günün Manşetleri

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Türkiye, terör meselesini çözme yolunda çok önemli bir fırsat yakal

21:43 - Gündem

Kolombiya'da 7,4 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısı 234'e yükseldi

21:37 - Dünya

Bolu'da ormanlık alanda çıkan yangın kontrol altına alındı

21:33 - Gündem

Samsun'da tüp deposunda çıkan yangın söndürüldü

21:27 - Gündem

Dışişleri Bakanı Fidan, Libya ziyareti kapsamında Trablus'ta temaslarda bulundu

21:23 - Gündem