?>

ABD'li yetkili PKK/YPG sorularına yorum yapmaktan kaçındı

ABD Dışişleri Bakanlığı, terör örgütü olarak tanımladıkları PKK'ya karşı mücadelede NATO müttefiki Türkiye'nin yanında "kararlılıkla" desteklendiğini belirtirken, YPG konusunda yorum yapmaktan kaçındı.

Dünya - 2 yıl önce

Ankara

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Vedant Patel, basın toplantısında, AA muhabirinin "Bugün Türkiye Dışişleri Bakanı, pazar günü Ankara'da terör saldırısı girişiminde bulunan iki PKK/YPG teröristinin Suriye'den geldiğini söyledi. Ayrıca Irak ve Suriye'deki PKK/YPG terör saldırısı" Sistemlerinin Türkiye'nin meşru puanı olduğunu söyledi. Bu konuda bir bilgiyiz var mı?" parçaları yanıtladı.

Patel, konuya ilişkin cevabında, "ABD, NATO müttefikimiz Türkiye'nin ve Türk, ABD tarafından Yabancı Terör Örgütü (FTO) olarak kayıtlı PKK'ya karşı mücadelede kararlılıkla yanındadır." bölgede kullanıldı.

Öte yandan Patel, PKK terörünün Suriye kolu YPG ile bağlantısı hakkında yorum yapmaktan kaçındı.

Patel, "Bu gizli iddiaların doğruluğunun teyit edilebildiği yeterli bilgiye sahip değiliz. Burada sunabileceğimiz hiçbir şey yok." dedi.

PKK ve YPG'nin Türkiye'ye ve ABD'de oluşan tehdidin ayrı durumları olup olmadığı soru halinde, cevap vermekten kaçınan Patel, "Durum bu. Uzun süre korunan süre gelen ABD politikasını değiştirmek için burada değilim." bölgede kullanıldı.

Patel, "PKK'nın Türkiye için oluşturulan güvenlik tehdidinin varlığının bilincindeyiz." dedi.

YPG'nin Türkiye'ye tehdit oluşturmadığı soru ise Patel, "Bu konu hakkında sunabileceğim bir güvenlik değerlendirmesi yok." karşılığını verdi.

Bakan Güler: PKK/KCK, PYD/YPG'nin tüm sistem ve sistemleri meşru hedefimizin başlamasını istiyoruz

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Ankara'daki terör saldırısına ilişkin yaptığı açıklamada, "Suriye ve Irak'ta PKK/KCK, PYD/YPG'nin tüm sistem ve koşulları, şu ana kadar olduğu gibi bundan sonra da meşru hedefimiz destekleniyor ve herkes tarafından ısıtılmayı istiyoruz. " dedi.

Terör saldırısını akamete uğratan kahraman polislere şifa dileyen Güler, İçişleri Bakanlığı camiasına geçmiş olsun diye iletmişti.

Bakan Fidan, Ankara'daki terör saldırısının başarısız iki teröristin Suriye'den geldiğini bildirmişti

KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu ile Dışişleri Bakanlığındaki görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında görüşme Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ankara'daki terör saldırısının başarısız iki teröristin Suriye'den geldiğini belirtti "İstihbarat ve güvenlik güçlerimizin çalışmaları sonucunda iki teröristin Suriye'den geldikleri, burada ( Suriye'de) eğitim gördükleri açıklığa kavuşmuştur." zamanında kullanmıştı.

Bakan Fidan, "Özellikle Irak ve Suriye'de PKK/YPG'ye ait bütün altyapı, üstyapı tesisleri, enerji tesisleri bundan sonra güvenlik güçlerimizin, güçlerimizin, istihbaratlarımızın topyekûn meşru hedefidir. Üçüncü PKK/YPG'li tesislerden ve insanlardan uzak durmasını tavsiye ediyorum." diye konuşmuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Mekke-i Mükerreme'deki saat kulesine yıldırım isabet etti

2023-09-28 07:52 - Dünya

"BİGG Spor Ödülleri"nin başvurusu başladı

2023-10-03 14:23 - Spor

Yukatel Adana Demirspor: Belhanda'nın durumu iyi

2023-09-28 00:43 - Spor

ABD'li yetkili PKK/YPG sorularına yorum yapmaktan kaçındı

2023-10-05 00:32 - Dünya

Bakan Yumaklı: Türkiye, gıda israfının önlenmesine daima öncülük etti

2023-09-28 20:52 - Gündem

ABD Temsilciler Meclisi Ukrayna'ya 300 milyon dolarlık yeni yardımı onayladı

2023-09-29 09:33 - Dünya

Sivasspor 3 puana hasret kaldı

2023-10-01 10:17 - Spor

Galatasaray'dan üst üste 6. galibiyet

2023-09-30 21:47 - Spor

Rusya Savunma Bakanı Şoygu, yeni bir askeri seferberlik planı olmadığını bildirdi

2023-10-03 15:17 - Dünya

Galatasaray evinde MKE Ankaragücü'nü mağlup etti

2023-09-30 21:32 - Spor

İlgili Haberler

Mısır kaynakları, Hamas’ın silahlarının Mısır’a taşınacağı yönündeki iddiaları yalanladı

23:33 - Dünya

İsrail hükümeti, "güvenlik harcamaları" için 9 milyar dolarlık bütçe artışını onayladı

22:43 - Dünya

AB: Ukrayna için NATO'nun 5. maddesine benzer güvenlik mekanizması oluşturma zamanı

22:17 - Dünya

ABD, güvenlik garantileri çerçevesinde Ukrayna'da asker bulundurmayacağını tekrarladı

22:07 - Dünya

BM: Orta Doğu'da Ağustos 2023'ten bu yana 584 insani yardım çalışanı öldürüldü

21:33 - Dünya

Günün Manşetleri

Mısır kaynakları, Hamas’ın silahlarının Mısır’a taşınacağı yönündeki iddiaları yalanladı

23:33 - Dünya

"Türkiye-Romanya Yuvarlak Masa Toplantısı" Romanya'da gerçekleştirildi

22:47 - Ekonomi

İsrail hükümeti, "güvenlik harcamaları" için 9 milyar dolarlık bütçe artışını onayladı

22:43 - Dünya

AB: Ukrayna için NATO'nun 5. maddesine benzer güvenlik mekanizması oluşturma zamanı

22:17 - Dünya

ABD, güvenlik garantileri çerçevesinde Ukrayna'da asker bulundurmayacağını tekrarladı

22:07 - Dünya