?>

ABD'li yetkili PKK/YPG sorularına yorum yapmaktan kaçındı

ABD Dışişleri Bakanlığı, terör örgütü olarak tanımladıkları PKK'ya karşı mücadelede NATO müttefiki Türkiye'nin yanında "kararlılıkla" desteklendiğini belirtirken, YPG konusunda yorum yapmaktan kaçındı.

Dünya - 2 yıl önce

Ankara

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Vedant Patel, basın toplantısında, AA muhabirinin "Bugün Türkiye Dışişleri Bakanı, pazar günü Ankara'da terör saldırısı girişiminde bulunan iki PKK/YPG teröristinin Suriye'den geldiğini söyledi. Ayrıca Irak ve Suriye'deki PKK/YPG terör saldırısı" Sistemlerinin Türkiye'nin meşru puanı olduğunu söyledi. Bu konuda bir bilgiyiz var mı?" parçaları yanıtladı.

Patel, konuya ilişkin cevabında, "ABD, NATO müttefikimiz Türkiye'nin ve Türk, ABD tarafından Yabancı Terör Örgütü (FTO) olarak kayıtlı PKK'ya karşı mücadelede kararlılıkla yanındadır." bölgede kullanıldı.

Öte yandan Patel, PKK terörünün Suriye kolu YPG ile bağlantısı hakkında yorum yapmaktan kaçındı.

Patel, "Bu gizli iddiaların doğruluğunun teyit edilebildiği yeterli bilgiye sahip değiliz. Burada sunabileceğimiz hiçbir şey yok." dedi.

PKK ve YPG'nin Türkiye'ye ve ABD'de oluşan tehdidin ayrı durumları olup olmadığı soru halinde, cevap vermekten kaçınan Patel, "Durum bu. Uzun süre korunan süre gelen ABD politikasını değiştirmek için burada değilim." bölgede kullanıldı.

Patel, "PKK'nın Türkiye için oluşturulan güvenlik tehdidinin varlığının bilincindeyiz." dedi.

YPG'nin Türkiye'ye tehdit oluşturmadığı soru ise Patel, "Bu konu hakkında sunabileceğim bir güvenlik değerlendirmesi yok." karşılığını verdi.

Bakan Güler: PKK/KCK, PYD/YPG'nin tüm sistem ve sistemleri meşru hedefimizin başlamasını istiyoruz

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Ankara'daki terör saldırısına ilişkin yaptığı açıklamada, "Suriye ve Irak'ta PKK/KCK, PYD/YPG'nin tüm sistem ve koşulları, şu ana kadar olduğu gibi bundan sonra da meşru hedefimiz destekleniyor ve herkes tarafından ısıtılmayı istiyoruz. " dedi.

Terör saldırısını akamete uğratan kahraman polislere şifa dileyen Güler, İçişleri Bakanlığı camiasına geçmiş olsun diye iletmişti.

Bakan Fidan, Ankara'daki terör saldırısının başarısız iki teröristin Suriye'den geldiğini bildirmişti

KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu ile Dışişleri Bakanlığındaki görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında görüşme Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ankara'daki terör saldırısının başarısız iki teröristin Suriye'den geldiğini belirtti "İstihbarat ve güvenlik güçlerimizin çalışmaları sonucunda iki teröristin Suriye'den geldikleri, burada ( Suriye'de) eğitim gördükleri açıklığa kavuşmuştur." zamanında kullanmıştı.

Bakan Fidan, "Özellikle Irak ve Suriye'de PKK/YPG'ye ait bütün altyapı, üstyapı tesisleri, enerji tesisleri bundan sonra güvenlik güçlerimizin, güçlerimizin, istihbaratlarımızın topyekûn meşru hedefidir. Üçüncü PKK/YPG'li tesislerden ve insanlardan uzak durmasını tavsiye ediyorum." diye konuşmuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Kariyer.net Topluluğu ve İş Dünyası Bilgileri

2023-09-29 12:38 - İnsan&Hayat

Yunanistan ile Türkiye sınırındaki köprünün inşaatı 2024'te başlayacak

2023-09-30 16:53 - Dünya

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Kalkınma Yolu Projesi'nin 2028 yılında bitebileceğini söy

2023-09-30 18:48 - Siyaset

Fransa'da, Yahudi öğrencilerin yüzde 91'i okullarda ırkçılığa uğruyor

2023-09-28 12:22 - Dünya

Hatay'da depremzedeler için yapılan köy evlerinde ilk teslimat kasımda

2023-10-03 13:03 - Çevre-Hayat

Trump, hakkındaki "dolandırıcılık davasının" itiraz duruşmasına katılacağını duyurdu

2023-10-02 15:37 - Dünya

Rusya: Ukrayna çıkarma birliğinin Kırım'a girme girişimi engellendi

2023-10-04 08:27 - Dünya

Filipinler'de 6,4 büyüklüğünde deprem

2023-10-04 15:32 - Dünya

Almanya'daki camilerde 'Açık Kapı Günü' etkinliği düzenleniyor

2023-10-03 15:47 - İslam-Hayat - Cemaziyelevvel 1447

Balıkesirli terzi mesleğini 66 yıldır sürdürüyor

2023-10-04 16:32 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Uluslararası Göç Örgütü: Sudan'ın Faşir şehrinde son iki günde 26 binden fazla kişi yerinden edildi

22:27 - Dünya

Gazze'de su kıtlığı ve 250 bin ton atık Filistin halkının sağlığını tehdit ediyor

22:08 - Dünya

Fransa'nın Karayipler'deki Guadeloupe Adası açıklarında 6,5 büyüklüğünde deprem

18:18 - Dünya

İsrail: Erdoğan liderliğindeki Türkiye, İsrail'e diplomatik ve ekonomik yaptırımlar uyguladı

16:57 - Dünya

Almanya: Türkiye, birçok siyasi konuda muhatap olarak önemli rol oynuyor

16:47 - Dünya

Günün Manşetleri

İzmir'in Bergama ilçesinde sağanak hayatı olumsuz etkiledi

07:58 - Gündem

Depremin merkez üssü Sındırgı'da sağanak etkili oluyor

07:52 - Gündem

Balıkesir'de 6,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi

07:27 - Gündem

Bakan Kurum: 24 Ekim itibarıyla tapusu olanlar Yüzyılın Konut Projesi’ne başvuramayacak

23:38 - Gündem

Süper Lig'de görünüm

23:23 - Spor