ABD'li üst düzey sağlık yetkilisinden Kovid-19/ koronavirüs için 'ikinci dalga' uyarısı

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri Direktörü Redfield, ülkede yeni tip koronavirüs vakalarının ikinci dalgasının, ilkinden daha kötü olabileceği uyarısı yaptı.

Dünya - 6 yıl önce

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) Direktörü Robert Redfield, ülkede yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarının ikinci dalgasının, ilkinden daha kötü olabileceği uyarısı yaptı.
Redfield, Washington Post gazetesine Kovid-19 salgınına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
"Virüsün gelecek kış ülkemizdeki saldırısının, şu anda yaşadığımızdan bizatihi çok daha zorlu olma ihtimali var." diyen Redfield, ABD'li yetkililere yönelik de uyarılarını dile getirdi.
Yetkililere, gelecek kış Kovid-19 ve grip salgınlarını aynı anda yaşama ihtimaline karşı hazırlıklı olmaları çağrısı yapan Redfield, böyle bir durumun, ABD'nin sağlık hizmeti sistemine "akıl almaz bir yük" bindireceğini söyledi.
Robert Redfield, grip aşısı yaptırmanın önemine işaret ederek, bunun yeni tip koronavirüs kapan aile büyüklerinin hastanede tedavi görmesine olanak tanıyacağını kaydetti.
Sosyal mesafenin, virüsün yayılmasını önlemede kilit öneme sahip olduğunu ifade eden Redfield, yetkililerden, kısıtlamalar kaldırıldıktan sonra da bunun önemini vurgulamaya devam etmelerini istedi.
CDC Direktörü, son haftalarda ABD'de tecrit uygulamasına karşı düzenlenen gösterilerin salgınla mücadeleye hiçbir fayda sağlamadığına değinerek yetkililere test sayısını artırmaları çağrısında bulundu.
Redfield CDC'nin virüsün bulaştığı kişilerin takibi için 650'den fazla kişiyi işe almayı planladığını, Nüfus İdaresi memurlarının virüsle temasın izinin sürülmesine yardım etmesi olasılığının araştırıldığını bildirdi.
Kovid-19 salgınında en fazla vaka ve can kaybının görüldüğü ülke ABD oldu. Johns Hopkins Üniversitesinin paylaştığı verilere göre, ülkede 825 bin 183 kişide Kovid-19 tespit edilirken, virüs nedeniyle 45 bin 75 kişi hayatını kaybetti.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Facebook, Hindistan merkezli Jio Platforms'a 5,7 milyar dolar yatırım yaptı

2020-04-22 17:42 - Medya

Yatırım uzmanı Faber: Türkiye dahil gelişen piyasalarda fırsatlar var

2020-04-21 18:41 - Ekonomi

Sokağa çıkamadığı için ördüğü oyuncakları satamayan Ümmü teyzeye destek

2020-04-17 16:32 - Çevre-Hayat

Multinet Up'tan ramazan yardımlarına dijital çözüm

2020-04-22 15:23 - Genel

Konut satışlarında son 8 yılın en iyi ilk çeyrek performansı gerçekleşti

2020-04-16 16:39 - Ekonomi

İsrail'de koalisyon krizi sürüyor

2020-04-20 14:27 - Dünya

Afganistan'da Taliban saldırılarında 11 güvenlik görevlisi öldü

2020-04-22 14:07 - Dünya

'Kovid-19 süreci'nde fahiş fiyat uygulayan mükelleflere denetim

2020-04-18 14:32 - Ekonomi

Libya'da Terhune'ye ilerleyen UMH güçleri 102 Hafter milisini esir aldı

2020-04-18 22:37 - Dünya

Sierra Leone Cumhurbaşkanı Kovid-19/ koronavirüs şüphesiyle karantinaya girdi

2020-04-21 22:42 - Dünya

İlgili Haberler

Kolombiya'daki depremde en çok can kaybının yaşandığı Pereira'da halk yaşadıklarını anlatt

08:22 - Dünya

Irak'ın Erbil kentine İHA saldırısı düzenlendi

07:18 - Dünya

Kolombiya'da 7,4 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısı 281'e çıktı

06:12 - Dünya

İsrail ordusu Suriye'nin Dera kırsalında sivil yerleşimlere ateş açtı

02:38 - Dünya

BAE'ye ait iki ADNOC tankeri Hürmüz Boğazı'nda hedef alındı

00:58 - Dünya

Günün Manşetleri

Küresel piyasalar enflasyon iyimserliği ile Orta Doğu belirsizliği arasında ilerliyor

09:12 - Ekonomi

Dışişleri Bakanı Fidan: Mısır'la Gazze’de daha ciddi tedbirlerin alınması konusunda mutabık kal

08:28 - Gündem

Kolombiya'daki depremde en çok can kaybının yaşandığı Pereira'da halk yaşadıklarını anlatt

08:22 - Dünya

Irak'ın Erbil kentine İHA saldırısı düzenlendi

07:18 - Dünya

Kolombiya'da 7,4 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısı 281'e çıktı

06:12 - Dünya