?>

ABD'deki Müslüman toplumundan Trump'a çağrı

ABD'deki Müslüman toplumu, ABD Başkan Trump'tan cami saldırısına karşı sessizliğini bozmasını istedi

Genel - 8 yıl önce

NEW YORK (AA) - ABD'deki Müslüman sivil toplum temsilcileri, ABD Başkanı Donald Trump'a, Minnesota'daki cami saldırısı karşısında sessizliğini bozup olayı kınaması çağrısında bulundu.

ABD Başkanı Trump'ın, Minnesota'nın Bloomington bölgesindeki Dar Al-Farooq İslam Merkezi'nde sabah namazı öncesinde düzenlenen ve imamın ofisinde küçük çaplı hasara neden olan saldırıyı kınamaması, ABD'deki Müslüman toplum liderlerinin tepkisini çekti.

Amerika İslam İlişkileri Konseyi (CAIR) Sözcüsü İbrahim Hooper, "Ulusal düzeyde kamu görevlilerinin sessizliği sadece İslam düşmanlarını güçlendirecek." açıklamasında bulundu.

Minnesota Müslüman Amerika Toplumu Başkanı Asad Zaman da yaptığı açıklamada, "Başkan Trump'ın bu konuda neden tweet atmadığını merak ediyoruz" ifadesini kullandı.

CAIR Kamu İlişkileri Müdürü Robert McCaw ise Başkan'ın sessizliğinin bilinçli bir tercih olduğunu savundu.

Beyaz Saray'dan "Bekleyelim görelim" açıklaması

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik görevlisi Sebastian Gorka, MSNBC televizyonunda yaptığı açıklamada, Trump'ın sessizliğini saldırının arkasındaki ideolojik sebebin bilinmemesine bağladı ve bu nedenle ihtiyatlı olduğunu söyledi.

Olayın ardından hazırlanan ilk raporların tümünün yanlış olduğunu dile getiren Gorka, "Onları kontrol etmeniz gerekiyor, faillerin kim olduğunun bulunması lazım." diye konuştu.

Gorka konuşmasının sonunda, "Bekleyelim ve görelim. Yerel makamlara değerlendirme yapmalarına izin verelim. Beyaz Saray daha sonra yorumlarını yapacak." dedi.

Bu arada, ABD'deki Müslüman sivil toplum örgütleri, saldırganın yakalanmasına yardımcı olacaklara 24 bin dolar ödül vereceğini açıkladı.

Bölgedeki Müslüman sivil toplum temsilcileri ve din adamlarının yanı sıra çok sayıda rahip ve hahamın da aralarında olduğu binden fazla Amerikalı, caminin önünde saldırıyı protesto etti.

Mitinge, Minnesota Senatörü ünlü yazar ve komedyen Al Franken ile Kongre Üyesi Tim Walz da katıldı.

Haftanın Öne Çıkanları

Beijing Guoan, Burak Yılmaz’ın sözleşmesini feshetti

2017-08-02 14:52 - Spor

İstanbul'daki 'kara nokta'lara dikkat

2017-08-02 15:09 - Genel

A Milli Futbol Takımı'nda Lucescu dönemi başladı

2017-08-04 20:10 - Spor

Katar ve Türk firmaları mütabakata vardılar

2017-08-03 18:22 - Ekonomi

Konya’daki yaşlı adamın hayatını kaybettiği kaza güvenlik kamerasında: Yaşar Şahinöz

2017-08-06 15:02 - Asayiş

Endonezya'daki Sinaburg yanardağı lav püskürtmeye başladı

2017-08-02 16:57 - Asayiş

Tesla Model S ile 1000 km menzil rekoru kırıldı!

2017-08-07 07:14 - Teknoloji

Netanyahu'nun eşi yolsuzluktan ifade verecek

2017-08-02 17:52 - Dünya

İsveç'te gösteri yapan sığınmacı çocuklar saldırıya uğradı

2017-08-09 03:12 - Dünya

Akfen Holding'in Mersin Uluslararası Limanı'ndaki hisse devri

2017-08-07 18:14 - Genel

İlgili Haberler

Balıkesir'de art arda depremler meydana geldi

23:58 - Genel

'77', Gazze'de yaşanan dramı 'sessiz bir çığlık' olarak gözler önüne seriyor

16:01 - Genel

Günün Manşetleri

Ekonomideki pozitif göstergeler 2026 hedeflerine yönelik beklentileri güçlendirdi

11:52 - Ekonomi

Trabzonspor, eksik oyuncularının çokluğunda duraklama dönemine girdi

11:48 - Spor

Tekirdağ'da haftada bir gün planlı su kesintisi uygulanacak

11:42 - Gündem

DEHUKAM 2026'da "mavi vatan" farkındalığı ve COP31'e odaklanacak

11:38 - Ekonomi

Manchester United'a Portekizli teknik adam Amorim de çare olamadı

11:33 - Spor