?>

ABD’deki Michigan Üniversitesi mezuniyet töreninde Filistin ile dayanışma eylemi yapıldı

ABD’nin Michigan Üniversitesinde yapılan mezuniyet töreni sırasında, Filistin destekçisi öğrenciler protesto gösterisi düzenledi.

Dünya - 1 yıl önce

New York

Törende bir grup öğrenci, mezuniyet cübbeleri üzerindeki kefiyelerle Filistin bayrağı açtı, soykırım karşıtı sloganlar atarak sahneye doğru yürüdü.

Polis, Filistin destekçisi öğrencilere müdahale ederek alandan uzaklaştırırken, üniversitenin halkla ilişkiler ofisi, olayda biçbir öğrencinin gözaltına alınmadığını duyurdu.

Sosyal medya paylaşımlarında tören sırasında İsrail yanlısı bazı öğrencilerin de İsrail bayrağı açtığı görüldü.

CBS News'in haberinde, tören sırasında karşı gruplar tarafından stadyumun üzerinde "İsrail’e yatırımları çekin, Özgür Filistin" ile "İsrail’in yanındayız, Yahudilerin hayatları önemlidir" yazılı afiş taşıyan uçaklar uçuruldu.

Güney California Üniversitesi mezuniyet töreni için polisten yardım istedi

ABD’deki üniversitelerde polis müdahalesi ile Filistin destekçisi öğrencilerin eylemleri bastırılmaya çalışılırken, mezuniyet törenlerinin yapılacağı üniversite kampüslerindeki gerginlik de devam ediyor.

Güney California Üniversitesi (USC) yetkilileri CNN'e yaptıkları açıklamada, okulun mezuniyet törenine kadar Los Angeles Polis Departmanı (LAPD) polisinin kampüste kalacağını belirtti.

Açıklamada, 9 Mayıs’ta yapılacak USC mezuniyet töreni için, LAPD'den yardım istendiği, daha fazla güvenlik için tören sonuna kadar polislerin kampüs içinde kalacağı kaydedildi.

ABD'deki öğrenci eylemlerinin ilk başlangıç yeri olan New York'taki Columbia Üniversitesi yönetimi de yaklaşık iki hafta süren gösterilere müdahalede bulunması için yardım talebinde bulunduğu New York polisinden, 15 Mayıs'ta yapılacak mezuniyet törenini gerekçe göstererek 17 Mayıs'a kadar kampüste kalmasını istemişti.

Virginia Üniversitesi kampüsünde yasa dışı toplanma uyarısı

Öte yandan Virginia Üniversitesi güvenlik birimi yetkilileri, X hesabından yaptıkları paylaşımda, kampüs içinde yasa dışı toplanma olduğu uyarısında bulunarak, öğrencilerden "söz konusu bölgeden uzak durmaları" çağrısı yaptı.

Çağrı üzerine kampüste polis hareketliliğinin gözlendiği bildirildi.

Kendilerini Gazze için Dayanışma Kampı olarak tanıtan bir grubun yaptığı açıklamada, Virginia Üniversitesi yönetiminin "kampüsü askeri bir alan haline getirdiği" belirtilerek, İsrail ile bağlantılı yatırımların kesilmesi çağrısı yinelenmişti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Sosyal ağlardaki Pin Up casino turnuvalarının ve yarışmalarının gözden geçirilmesi: ücretsiz ödüller nasıl kazanılır?

2024-04-30 15:04 - İnsan&Hayat

Kayserispor ile Fatih Karagümrük berabere kaldı

2024-05-04 21:42 - Spor

Enerji alanında düzenlemeler içeren kanun teklifi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi

2024-05-02 22:08 - Siyaset

Hacettepeliler Filistin'e destek yürüyüşü düzenledi

2024-05-01 01:58 - Gündem

Milli atlet Tuğba Danışmaz, Dubai'deki turnuvada altın madalya kazandı

2024-05-03 19:48 - Spor

Nijerya'da yakıt krizi devam ediyor

2024-05-02 23:43 - Dünya

Apple'ın geliri azaldı

2024-05-03 00:53 - Dünya

Batı Azerbaycanlılar zorla gönderildikleri ata topraklarına geri dönmek istiyor

2024-04-30 17:42 - Dünya

İsrail ordusunun Gazze'ye yönelik saldırılarında en az 33 Filistinli öldü

2024-05-01 12:08 - Dünya

Avustralya'da Müslümanlar, polisin hadiselere yaklaşımında ayrımcılığa maruz kaldıklarını düşün

2024-05-03 11:58 - Dünya

İlgili Haberler

CNN: Trump, Maduro'ya baskı amacıyla Venezuela'daki kartelleri hedef almayı değerlendiriyo

13:38 - Dünya

Moskova'da görüşme teklifini reddeden Zelenskiy, Putin'i Kiev'e çağırdı

13:17 - Dünya

ABD'nin Baltimore kenti yönetimi, Trump'ın şehre Ulusal Muhafız göndermek istemesini prote

13:02 - Dünya

Mısır, İsrail'i ABD'nin ateşkes teklifini kabul etmeye çağırdı

12:47 - Dünya

İsrail'in kıtlığı dayattığı Gazze'de son 24 saatte 1'i çocuk 6 kişi daha açlıktan hay

12:27 - Dünya

Günün Manşetleri

TBMM Başkanı Kurtulmuş, İsrail askerlerince katledilen Ayşenur Ezgi Eygi'yi andı

14:48 - Siyaset

İzmir Urla'daki bazı mahallelerde 9 gün su kesintisi uygulanacak

14:13 - Gündem

Kahramanmaraş'ta ağır hasarlı binaların yıkımı sürüyor

13:47 - Gündem

CNN: Trump, Maduro'ya baskı amacıyla Venezuela'daki kartelleri hedef almayı değerlendiriyo

13:38 - Dünya

Konya Valiliğinden milli maç öncesi taraftara tavsiyeler ve uyarılar

13:33 - Spor