ABD'de yeni veri sızıntısı 150 milyon kişiyi etkiledi

ABD'de yeni bir veri sızıntısı 327 milyon nüfuslu ülkede 150 milyon kişiyi etkiledi.

Genel - 8 yıl önce

NEW YORK (AA) - ABD'nin en büyük spor giyim ve ayakkabı üreticilerinden Under Armour, veri sızıntısı nedeniyle yaklaşık 150 milyon kullanıcısının etkilendiğini duyurdu.
Under Armour'dan yapılan açıklamada, şirketin gıda ve beslenme için kullanıcılarına sunduğu "MyFitnessPal" adlı uygulamanın ve internet sitesinin siber saldırıya uğradığı belirtildi.
Olayın şubat ayının sonunda gerçekleştiği kaydedilen açıklamada, Under Armour yetkililerinin saldırıyı geçen pazar günü fark ettiği bilgisine yer verildi.
Saldırının ortaya çıkmasından 4 gün sonra kullanıcıların veri sızıntısı ile ilgili bilgilendirildiği duyurulan açıklamada, bu olaydan dolayı uygulamadan yararlanan kişilerin kullanıcı adları, şifreleri ve e-posta adreslerinin dışarı sızdığı ancak kredi kartı bilgilerinin etkilenmediği vurgulandı.
New York borsasında işlem gören Under Armour'un hisse başına değeri günü 16,35 dolardan kapattı ancak açıklamanın ardından ilerleyen saatlerde sınırlı yapılan işlemlerde 15,85 dolara kadar gerileyerek yüzde 3 düşüş gösterdi.
ABD'de veri sızıntıları artıyor
Söz konusu siber saldırının ülke nüfusunun yaklaşık yarısını etkilediği ABD'de, veri sızıntılarının son zamanlarda giderek arttığına ve firmalar ile kullanıcılarını olumsuz etkilediğine dikkat çekildi.
Yaklaşık iki hafta önce, Londra merkezli "Cambridge Analytica" adlı veri analiz firmasının 50 milyon Facebook kullanıcısının hesaplarını izinsiz topladığı ve bunları ABD ile İngiltere'de kritik siyasi seçimleri etkilemek için kullandığı açıklanmıştı.

Muhabir: Övünç Kutlu

Haftanın Öne Çıkanları

İran’da uçak kazası, Miami’de intihar, İstanbul’da gazete satışı! "Ne alakası var” demeyin ilişkilere bakın!..

2018-03-26 10:01 - Medya

Farelerde yaşa bağlı dayanıklılık kaybı tersine çevrildi

2018-03-24 17:43 - Genel

Avustralya'da pole pozisyonu Hamilton'ın

2018-03-24 17:32 - Spor

Gümüşhane’de feci kaza: 3 ölü, 1 yaralı

2018-03-25 23:02 - Asayiş

UHİM: Türkiye, Hindistan-Pakistan arasındaki Keşmir sorununun çözümüne katkı sunabilir

2018-03-29 21:14 - Gündem

İsrail Suriye'deki saldırılarına yeniden başladı

2018-03-28 18:32 - Dünya

Suudi Arabistan hava sahasından İsrail'e ilk uçuş gerçekleştirildi

2018-03-23 13:18 - Genel

Bakan Çavuşoğlu'ndan Rusya'ya başsağlığı mesajı

2018-03-26 04:32 - Siyaset

NATO’daki skandalın ayrıntıları

2018-03-26 11:42 - Gündem

Allianz Türkiye, Dünya Saati'ne bu yıl da destek veriyor

2018-03-23 14:54 - Ekonomi

İlgili Haberler
Günün Manşetleri

MEB'in "ÖğretmenİZ" dergisi, kasımda iki özel sayıyla okurlarla buluşacak

16:08 - Gündem

İstanbul'da barajların doluluk oranı yüzde 50'nin altına düştü

16:02 - Ekonomi

Hafta sonu yurdun doğu ve güneyinde yağış görülecek

15:52 - Gündem

Gazze'de İsrail saldırılarının mağduru çocuklar, acılarını ve gelecek hayallerini resimle anlat

15:37 - Dünya

Zaharova, Türkiye'den gelen barış girişimlerini dikkatle değerlendirdiklerini belirtti

15:22 - Dünya