?>

ABD'de yasa dışı silah edinmekten suçlu bulunan Hunter Biden, avukatlık yapamayacak

ABD Başkanı Joe Biden'ın oğlu Hunter Biden'ın, yasa dışı silah edinme davasında suçlu bulunmasından ötürü avukatlIk yetkisi elinden alındı.

Dünya - 1 yıl önce

New York

Columbia Bölgesi Temyiz Mahkemesi Baş Yargıcı Anna Blackburne-Rigsby, uyuşturucu bağımlısıyken silah satın almaktan suçlu bulunan Hunter Biden'ın, Washington DC'de avukatlık yapma yetkisini askıya aldığını bildirdi.

Yapılan yazılı açıklamada, "Davalı, bu konunun çözümlenmesine kadar Columbia Bölgesi'ndeki avukatlık mesleğinden derhal uzaklaştırılmıştır." ifadesine yer verildi.

Baş Yargıç Blackburne-Rigsby'nin kararı, oğul Biden'ın, Delaware'deki bir federal jüri tarafından federal silah suçlamaları nedeniyle hüküm giymesinin ardından geldi.

Yale Hukuk Fakültesi mezunu olan Hunter Biden, hukuk diplomasını pek aktif kullanmasa da 2007'den bu yana başkent Washington'da avukatlık yapma lisansına sahipti.

ABD'deki federal yasalar, kontrole tabi maddeleri (uyuşturucu) uygunsuz şekilde kullanan birinin ateşli silah satın almasını veya bulundurmasını yasaklıyor.

Hunter Biden, suçlamaları reddetmişti

Hunter Biden, 2018’de uyuşturucu bağımlısı olduğu bir dönemde yasa dışı şekilde ateşli silah edinmek, satın alma işlemleri sırasında uyuşturucu kullanıp kullanmadığına dair sorulara yanlış beyanda bulunarak federal yasaları ihlal etmek ve bu silahı yasalara aykırı şekilde tutmakla suçlanmıştı.

Biden hakkındaki iddiaları soruşturması için Adalet Bakanlığınca atanan özel savcı David Weiss, söz konusu suçlamaları geçen sene yöneltmişti. Biden, hakkındaki suçlamaların tümünü reddetmişti.

Hunter Biden’ın yargılanmaya başlamasıyla ABD tarihinde ilk kez görevdeki bir başkanın oğlu, hakkındaki suçlamalar nedeniyle hakim karşısına çıkmış oldu.

Siyasi gözlemciler, Hunter Biden’ın yargılanmasının ve suçlu bulunursa bu durumun, 5 Kasım’da yapılacak başkanlık seçimlerinde babası Joe Biden’ı sandıkta olumsuz etkileyebileceği değerlendirmesinde bulunmuştu.

Deleware eyaletinde mahkemede 11 Haziran'da yapılan karar duruşmasında, suçlu olduğu açıklanan Biden hakkında, yargıcın 25 yıla kadar hapis cezası verme yetkisi bulunurken, suçun ilk kez işlenmesi gibi etkenler cezanın düşürülmesi imkanını sağlıyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

6. İhracatın Şampiyonları Ödülleri 28 Haziran'da sahiplerini bulacak

2024-06-23 11:52 - Ekonomi

Gönüllü olarak seslendirdikleri Diyarbakır türküleriyle tarihi mekanı şenlendiriyorlar

2024-06-21 13:27 - Kültür Sanat

ABD'nin Arizona eyaletinde 6 kişi aşırı sıcaklar sebebiyle öldü

2024-06-22 10:27 - Dünya

Belçika, Romanya'yı mağlup etti

2024-06-23 00:52 - Spor

Nijerya'da terör örgütü Boko Haram'ın rehin aldığı 99 kişi kurtarıldı

2024-06-25 08:17 - Dünya

İsrail'in alıkoyduğu Filistinli doktorun ailesi, şüpheli ölümünün soruşturulmasını istiyor

2024-06-23 12:17 - Dünya

Hataylı 63 yaşındaki iş insanı okuduğu bölümü birincilikle bitirdi

2024-06-25 15:23 - Çevre-Hayat

Dünya genelinde orman yangınları etkili oluyor

2024-06-20 23:52 - Dünya

Babasının "tek oğul"la başladığı arıcılıkta devlet desteğiyle 200 kovana ulaştı

2024-06-22 16:37 - Ekonomi

ABD'den Bosna Hersek'teki iki entiteden Sırp Cumhuriyeti Başkanı Dodik'e destek veren

2024-06-19 00:03 - Dünya

İlgili Haberler

Ukrayna: Kiev'e düzenlenen hava saldırısında 3 kişi öldü, 29 kişi yaralandı

09:33 - Dünya

Arjantin'de halk, parlamento seçimleri için sandık başına gidecek

08:58 - Dünya

İsrail Savunma Bakanı Katz'dan orduya Gazze'de yıkımı sürdürme talimatı

01:48 - Dünya

Trump, Kanada'ya uygulanan tarifeyi yüzde 10 artıracağını açıkladı

01:37 - Dünya

İsrail, Mısır arama kurtarma ekiplerinin Gazze Şeridi'ne girmesini kabul etti

00:08 - Dünya

Günün Manşetleri

Ukrayna: Kiev'e düzenlenen hava saldırısında 3 kişi öldü, 29 kişi yaralandı

09:33 - Dünya

Fenerbahçe, Süper Lig'de yarın Gaziantep FK'ye konuk olacak

09:18 - Spor

Arjantin'de halk, parlamento seçimleri için sandık başına gidecek

08:58 - Dünya

Türk Standardları Enstitüsü 91 personel alacak

08:53 - Gündem

İsrail Savunma Bakanı Katz'dan orduya Gazze'de yıkımı sürdürme talimatı

01:48 - Dünya