?>

ABD'de suça karışan silahların yüzde 54’ünün 3 yılda yasal olarak satın alındığı belirlendi

ABD’de yayımlanan ateşli silahlarla ilgili federal raporda, polisin suç mahallinde ele geçirdiği silahların yüzde 54’ünün 3 yıl içinde yasal olarak satın alındığını ortaya koydu.

Dünya - 2 yıl önce

New York

ABD Adalet Bakanlığının sitesinden yapılan açıklamada, ülkede silah şiddetinin tekrar gündeme geldiği bir dönemde, ABD Alkol, Tütün ve Ateşli Silahlar Bürosu (ATF) tarafından hazırlanan kapsamlı bir rapora yer verildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen ABD Adalet Bakanı Merrick Garland, raporu “tarihi bir adım” olarak niteleyerek, “2021'de ATF'yi 20 yılı aşkın süredir suçlu silah kaçakçılığına ilişkin ilk kez bir rapor hazırlamaları için yönlendirdim.” ifadesini kullandı.

Raporda, polisin 2021’de suçun işlendiği alanlarda ele geçirdiği silahların yüzde 54’ünün 3 yıl içinde satın alındığına ve 2019’dan itibaren bu oranda artış görüldüğüne dikkat çekildi.

Suç mahallinde ele geçirilen silahların yasal olarak alındığı belirtilen raporda, edinilen silahlar ile son yıllarda suça karışma arasındaki sürenin azaldığı, bunun da yasal olarak alınan silahların ikinci kişilere satıldığına ve çalındığına işaret edebileceği kaydedildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen ABD Adalet Bakan Yardımcısı Lisa Monaco da bu durumu “çalıntı silah salgını” şeklinde niteleyerek, 2017 ila 2021 arasında ülkede 1 milyondan fazla ateşli silahın çalındığı, bunların yüzde 96’sının özel şahıslara ait olduğu bilgisini paylaştı.

Raporda, yasal yarı otomatik silahı, yasa dışı tam otomatik silaha dönüştüren cihazların sayısında da son 5 yılda 5 kattan fazla artış olduğuna dikkat çekildi.

ATF’nin hazırladığı çalışmada, “hayalet silah” denilen özel olarak üretilmiş seri numarası olmayan ateşli silahların, suç mahallerinde 2021’de 2020’ye göre 2 kat arttığı bildirildi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Çaykur Rizespor, Süper Lig hedefine kilitlendi

2023-02-01 14:56 - Spor

Katılım Finans Kefalet Şirketi kuruluyor

2023-01-30 13:03 - Ekonomi

Çin, Japonya'ya vizeleri yeniden başlattı

2023-01-29 17:56 - Dünya

Türkiye'de 105 sulak alan bulunuyor

2023-02-02 15:28 - Çevre-Hayat

Türkiye mezunu Boşnaklar, Türkiye'de üniversite okumanın ayrıcalıklı olduğunu düşünüyor

2023-01-29 11:39 - Çevre-Hayat

Tokyo'da enflasyon son 41 yılın en yükseğinde

2023-01-27 08:09 - Dünya

Tuz Gölü'nün su alanı yüzde 10 seviyelerine kadar düştü

2023-01-31 13:39 - Gündem

Trabzonspor, Antalyaspor'u konuk edecek

2023-01-31 10:03 - Spor

Konya'nın Faslı gelinleri Türkçe öğreniyor

2023-01-31 11:39 - Çevre-Hayat

Holokost kurbanları İstanbul'da anıldı

2023-01-27 14:34 - Gündem

İlgili Haberler

ABD Ulusal İstihbarat Direktörü, dönemin yetkililerini 2016 seçimlerinde algı yaratmakla suçladı

13:27 - Dünya

Süveyda'da ateşkes çağrılarına rağmen kent merkezinde ve kırsalında şiddetli çatışmalar yaşanıy

13:08 - Dünya

Handala gemisi ile Gazze'ye gitmeye hazırlanan aktivistler, hedeflerine ulaşmakta kararlı

12:58 - Dünya

Japonya'da üst meclis seçimlerinde iktidarın hedefi meclis çoğunluğunu korumak

12:43 - Dünya

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Bizi acımasızca toplu mezarlara koyacaklardı

12:17 - Dünya

Günün Manşetleri

ABD Ulusal İstihbarat Direktörü, dönemin yetkililerini 2016 seçimlerinde algı yaratmakla suçladı

13:27 - Dünya

Dışişleri Bakanlığı: Lahey Grubu Bildirisi hakkındaki iddialar asılsız ve dezenformasyon amaçlı

13:22 - Gündem

4 il için "sarı" kodlu meteorolojik uyarı

13:18 - Gündem

Kıbrıs Barış Harekatı'nın "mücahitleri" Mehmetçiğin Ada'ya çıkışını anlattı

13:12 - Gündem

Süveyda'da ateşkes çağrılarına rağmen kent merkezinde ve kırsalında şiddetli çatışmalar yaşanıy

13:08 - Dünya