?>

ABD'de saldırıya uğrayan eyalet meclis üyesi Müslüman kadın, polisi sorumlu tuttu

ABD'nin Connecticut Eyaleti Meclis Üyesi Maryam Khan, Kurban Bayramı'nda uğradığı cinsel ve fiziksel saldırı girişimiyle ilgili polisin sorumluluklarını tam olarak yerine getirmediğini söyledi.

Dünya - 2 yıl önce

New York

Bayram namazı çıkışında uğradığı saldırının ardından ilk defa kamera karşısına çıkan Khan, Hartford polisinin "kendisini veya saldırıyı ciddiye almamasından ve ambulans talep edene kadar tıbbi yardım çağırmamasından" yakındı.

Zanlı Andey Desmond tarafından uğradığı fiziksel ve cinsel saldırı sonrasında vücudundaki yara ve ağrıların hala iyileşmediğini ifade eden Khan, olay günü, binlerce Müslümanın toplandığı Hartford XL Center'da yeterince polis görevlendirilmemesine tepki gösterdi.

Basın açıklamasında duygularına hakim olamayan Müslüman kadın, benzer saldırılara maruz kalan bir çok kadının sesini duyuramadığını vurgularken, ABD Adalet Bakanlığından olayı ve Hartford polisinin kadınlara karşı işlenen suçları nasıl soruşturduğunu araştırmasını istedi.

Maryam Khan, saldırganın kendisini "öpmek için yüzünü tuttuğunu, direndiğinde ise "tokat attığını" ve "şiddetle vücudunu yere çarptığını" aktardı.

Khan, "Son birkaç gündür tek düşündüğüm, Hartford şehrinde benim yaşadıklarımı yaşadıklarında, cinsel ve fiziksel saldırıya uğradıklarında, polisi arayan kadınlara ne olduğuydu. Çünkü, Hartford şehrini temsil eden bir eyalet temsilcisi olarak başıma gelen buysa ve yapabileceğimizin en iyisi buysa, buna razı olamam." diye konuştu.

Olay

Connecticut Eyaleti Meclis Üyesi Maryam Khan, Hartford kentine Kurban Bayramı namazı için tutulan XL Center yakınlarında saldırıya uğramıştı.

Polis kayıtlarında, Khan'ı öpmeye çalışan Andrey Desmond'un (30), savunmasız kadını tokatlayarak yere fırlattığı ve müstehcen sözlerle hakaret ettiği beyan edilmişti.

Zanlı Desmond, 30 Haziran'da çıkarıldığı mahkemede, saldırma, alıkoyma, huzuru bozma ve polise müdahaleden suçlanmıştı.

Eyaletin ilk Müslüman meclis üyesi Maryam Khan'ın, polise Desmond'u tanımadığını söylediği kaydedilmişti.

Connecticut Valisi Ned Lamont, Twitter'dan, "Kalbim bugün ailesiyle Kurban Bayramı'na katıldıktan sonra saldırıya uğrayan Meclis Üyesi Maryam Khan'la birlikte. Bunun barışçıl bir dua ile kutlanması gereken kutsal bir günde olması beni rahatsız ediyor." açıklamasında bulunmuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Macron'un gerektiğinde sosyal medyaya erişimin engellenebileceği açıklaması tepkilere yol açtı

2023-07-05 12:23 - Dünya

Gaziantep FK Teknik Direktörü Erdal Güneş'ten transfer değerlendirmesi

2023-07-06 12:17 - Spor

Amazon'un Avrupa'da ilk elektrikli teslimat minibüsleri Almanya yollarına çıkacak

2023-07-04 10:58 - Teknoloji

Wimbledon için geri sayım başladı

2023-07-02 11:23 - Spor

CHP'nin YSK Temsilcisi Yakupoğlu: Anlamsız biçimde YSK'ya isnatlarda bulunduk

2023-07-06 10:46 - Siyaset

Esenyurt'ta bir fabrikada çıkan yangın söndürüldü

2023-07-06 16:14 - Asayiş

FETÖ firarisi ABD pasaportuyla İstanbul Havalimanı'nda yakalandı

2023-07-04 10:57 - Gündem

Fransa'da, 90 kuruluştan polis kurşunuyla öldürülen genç için kitlesel protesto çağrısı

2023-07-05 18:47 - Dünya

Fortune 500 Türkiye-2022 Araştırması'nın sonuçları açıklandı

2023-07-04 13:37 - Ekonomi

Nilüferlerin açtığı Acarlar Longozu misafirlerini ağırlıyor

2023-07-02 18:13 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

AB Komisyonu Başkanı von der Leyen bir kez daha güven tazeledi

13:48 - Dünya

Özgürlük Filosu Koalisyonu'nda alıkonulan 2 Fransız milletvekili serbest bırakıldı

13:28 - Dünya

Kraliyet Şatosu, Varşova'ya gelen turistlerin ilgi odağı oluyor

13:02 - Dünya

Avrupa’da her gece en az 1,27 milyon kişi sokakta uyuyor

12:52 - Dünya

İsrail Gazze’de sağlanan ve yürürlüğe girmesi beklenen ateşkese rağmen saldırılarını sürdürdü

12:43 - Dünya

Günün Manşetleri

Milli Savunma Bakanı Güler, Gürcistan Savunma Bakanı Chikovani ile görüştü

14:17 - Gündem

Dışişleri Bakanı Fidan, IKBY Başkanı Barzani ile görüştü

14:12 - Gündem

Türkiye'nin biber ihracatının yüzde 71'i Batı Akdeniz'den

14:07 - Ekonomi

Türkiye Innovation Week başladı

14:02 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Ekonomiye duyulan güven her geçen gün daha da güçlenmektedir

13:58 - Gündem