?>

ABD'de Müslümanlar, öldürülen imamın katilinin bulunmasını istedi

ABD'nin New Jersey eyaletinde silahlı saldırıda öldürülen imam Hassan Sharif'in cenaze törenine katılan Müslüman toplumu temsilcileri, katilin bir an evvel bulunmasını istedi.

Dünya - 2 yıl önce

New York
ABD'de uğradığı saldırıda hayatını kaybeden cami imamı son yolculuğuna uğurlandı

Newark kentinde 4 Ocak'ta imamlık yaptığı caminin önünde uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden Sharif için Ulusal İslam Birliği Camii ve Toplum Merkezi'nde cenaze töreni düzenlendi.

Törene, imam Sharif'in yakınları ve görev yaptığı cami cemaati başta olmak üzere Müslüman kuruluş temsilcileri katıldı.

Amerika İslami İlişkiler Konseyi İletişim Müdürü Dina Sayedahmed, Müslümanlar adına ortak basın açıklamasını okudu.

Sayedahmed, "Yetkilileri bir kez daha bu olayın soruşturulması konusunda gereken titizliği göstermeye çağırıyoruz." dedi.

İmam Sharif'in öldürülmesinin bölgedeki Müslüman toplumunu sarstığını ifade eden Sayedahmed, bunun "sıradan bir şiddet olayı" gibi algılanmaması gerektiğini vurguladı.

New Jersey'deki 60'ın üzerinde camiyi temsil eden "NJ Muslim Coalition" adına konuşan imam Sami Shaban, imam Sharif’in toplumda çok sevilen biri olduğunu belirterek, "Bu saldırı sadece onu değil, New Jersey ve ülke genelindeki birçok Müslümanı hedef aldı." dedi.

Shaban, Filistin'de 20'ye yakın akrabasının İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında hayatını kaybettiğini belirtti.

ABD'de de Müslümanların güvenliğinin tehlikede olduğunu kaydeden Shaban, kolluk kuvvetlerinden adaleti sağlamalarını istediklerini ifade etti.

İmam Sharif'in kızı konuşmakta zorlandı

Törende gözyaşlarını tutamayan Sharif'in kızı Tanasia Ransom, konuşmakta zorlandı. Destekte bulunanlara teşekkür eden Ransom, babasının katiline yönelik olarak "Seni bulacaklar. Bundan eminin." dedi.

Törene katılan New York Başkonsolosluğu Sosyal İşler ve Din Hizmetleri Ataşesi Ali Tos da cenaze namazı öncesinde Kur'an-ı Kerim okudu.

Tos, Sharif'in yakınlarına ve ABD'deki Müslüman toplumuna başsağlığı diledi.

Cami avlusunda saf tutan Müslümanlar, Sharif'in cenaze namazını kıldı, onun için dua etti.

İmam Hassan Sharif, sabah namazı öncesinde öldürülmüştü

ABD'nin New Jersey eyaletine bağlı Newark kentinde 4 Ocak'ta Afro-Amerikan toplumuna ait Masjid Muhammad isimli caminin imamı Hassan Sharif, sabah namazı vaktinde silahlı saldırıya uğramış ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

Essex Bölge Savcısı Vekili Theodore N. Stephens II, saldırganın kimliğinin henüz tespit edilemediğini açıklamıştı.

Eyalet Başsavcısı Matt Platkin, soruşturmanın ilerlemesi için bilgi paylaşacaklara 25 bin dolar ödül verileceğini duyurmuştu.

Amerika İslam İlişkileri Konseyi de saldırganla ilgili bilgi paylaşanlara ek olarak 10 bin dolar verileceğini açıklamıştı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

İran’da Kasım Süleymani’nin mezarının yakınındaki patlamada 25 kişi öldü

2024-01-03 15:38 - Dünya

Rusya'nın Belgorod kentine düzenlenen saldırıda ölenlerin sayısı 20'ye yükseldi

2023-12-31 01:27 - Dünya

Erzurum, Kars ve Ardahan'da kar yağışı

2024-01-04 15:33 - Gündem

Trendyol Süper Lig'de 19. hafta maçları yarın başlayacak

2024-01-04 09:37 - Spor

Japonya'daki depremlerde ölenlerin sayısı 64'e çıktı

2024-01-03 08:12 - Gündem

Asya ve Pasifik'te 2024 gündemini seçimler belirleyecek

2024-01-01 12:43 - Dünya

Fitch: Kuzey Amerika'daki çoğu finansal sektörün görünümü kötüleşiyor

2024-01-05 20:09 - Ekonomi

Bursa'da tarlaya zorunlu iniş yapan eğitim uçağındaki bir kişi yaralandı

2024-01-05 20:47 - Gündem

Türkiye ile Birleşik Krallık arasında elektrikli araçlar için menşe kolaylığı 2027'ye kadar sür

2023-12-31 19:23 - Ekonomi

Fenerbahçe, Süper Lig'de yarın İstanbulspor'a konuk olacak

2024-01-06 11:04 - Spor

İlgili Haberler

KKTC'nin seçmen sayısı 218 bin 313 oldu

01:42 - Dünya

Mısır ve Katar, Trump'ın Gazze Planını Hamas'a iletti

01:37 - Dünya

Trump'ın Gazze planına dünyadan tepkiler

00:22 - Dünya

ABD Başkanı Trump, 20 maddelik Gazze planını Netanyahu ile açıkladı

23:33 - Dünya

İngiltere'de iktidar partisi üyeleri hükümeti Gazze'de soykırımı kabul etmeye çağırdı

20:58 - Dünya

Günün Manşetleri

Trump'ın Gazze girişimlerine ilişkin ortak açıklama

01:47 - Gündem

KKTC'nin seçmen sayısı 218 bin 313 oldu

01:42 - Dünya

Mısır ve Katar, Trump'ın Gazze Planını Hamas'a iletti

01:37 - Dünya

Dışişleri Bakanı Fidan, Arap mevkidaşlarıyla telefonda Trump'ın Gazze planını görüştü

00:28 - Gündem

Trump'ın Gazze planına dünyadan tepkiler

00:22 - Dünya