?>

ABD'de FBI, Epstein'ın çocuk ve kadınlara yönelik cinsel istismarında görevini yapmamakla

FBI hakkında, kız çocuklarına yönelik cinsel istismar, pedofili ve fuhuş ağı oluşturma suçundan tutuklanan Epstein'ın çok sayıda çocuk ve genç kadına yönelik fuhuş trafiğine "uzun süre izin verdiği" gerekçesiyle dava açıldı.

Dünya - 1 yıl önce

New York

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) hakkında, kız çocuklarına yönelik cinsel istismar, pedofili ve fuhuş ağı oluşturma suçundan tutuklanan Jeffrey Epstein'ın çok sayıda çocuk ve genç kadına yönelik fuhuş trafiğine "uzun süre izin verdiği" gerekçesiyle dava açıldı.

New York Güney Bölge Mahkemesine sunulan 27 sayfalık dava dilekçesinde, ismi açıklanmayan 12 mağdur, milyarder Epstein'ın, reşit olmayan veya yetişkin pek çok kadına yönelik cinsel istismarıyla ilgili "tekrarlanan ve devam eden başarısızlıkları, gecikmeleri ve eylemsizliği" nedeniyle FBI'yı suçladı.

Mağdurların avukatlarınca mahkemeye gönderilen dava dilekçesinde, "20 yıldan fazla bir süredir FBI, Amerikan halkının kendisinden beklediği, kendi kural ve düzenlemelerinin gerektirdiği işi yapmayarak, Jeffrey Epstein'ın çok sayıda çocuk ve genç kadını seks ticaretinde kullanmasına ve cinsel istismarda bulunmasına izin verdi." ifadelerine yer verildi.

İsmi açıklanmayan 12 davacı, ABD hükümeti ve FBI'dan tazminat talep ederken, 2019'da New York Manhattan'daki hapishane hücresinde ölü bulunan Epstein hakkındaki belgelerin açıklanmasını istedi.

Florida-Palm Beach'te yerel polisin, 2005 yılında, reşit olmayan bir kız çocuğunun, Epstein'ın evine cinsel masaj yapması için getirildiğine dair rapor iletmesine rağmen FBI'nın dava açmak için bir yıl beklemesi gibi detaylara yer verilen dava dosyasında, 1996'dan 2005'e kadar Epstein ve suç ortakları hakkında arasında "fotoğraflar, videolar ve röportajlar ile çocuk istismarına dair kesin kanıtların" yer aldığı belgelerin, FBI tarafından göz ardı edildiği iddiasında bulunuldu.

Dava dosyasında, Epstein'ın, 2006'da iki ayrı eyaletin hakkında açtığı çocuklara yönelik taciz davasında suçunu kabul ettiği ve 13 ay hapis yattığı anımsatıldı. Buna rağmen FBI'ın, Epsitein'la ilgili kuruma ulaşan iddiaları dikkate almadığı ve 2 yıl sonra milyarder iş insanı hakkındaki soruşturmayı kapattığı kaydedildi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Hollanda'da İslamofobik saldırılara tepki olarak Kur'an-ı Kerim dağıtıldı

2024-02-11 19:47 - Dünya

Bal kabağı kabuğundan gıda ve doğa dostu ambalaj üretildi

2024-02-12 14:47 - Teknoloji

Emine Erdoğan'dan Gazzeli yetim ve öksüz çocuklara yardım eli

2024-02-15 09:53 - Gündem

ABD'de binlerce kişi, CBS'in Super Bowl'da İsrail hükümetinin reklamını yayınlamasını

2024-02-14 14:08 - Dünya

Filistinli gruplar, Arap ve İslam ülkelerini "Gazze için harekete geçmeye" çağırdı

2024-02-15 17:17 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İmam Şafi Türbesi'ni ziyaret etti

2024-02-14 23:27 - Dünya

Emine Erdoğan'dan Fatma Sevim Baltacı için taziye mesajı

2024-02-11 12:27 - Gündem

Türkiye'de "ara transfer" dönemi sona erdi

2024-02-10 00:08 - Spor

Küresel otel zincirlerinin ve gruplarının Türkiye'ye ilgisi sürüyor

2024-02-13 12:57 - Ekonomi

Galatasaray, Sparta Prag'ı mağlup etti

2024-02-15 22:47 - Spor

İlgili Haberler

Putin ile Trump'ın Alaska'daki buluşması, iki lider arasındaki 4. zirve olacak

13:17 - Dünya

Pakistan, bağımsızlığının 78. yılını kutluyor

12:07 - Dünya

Senegal'de yaklaşık iki milyon kişi, "Büyük Magal" için bir araya geldi

12:03 - Dünya

Almanya, NATO'nun Ukrayna'ya yeni destek programına 500 milyon dolar katkı sağlayacak

11:57 - Dünya

Gazzeli minik Ahmed, İsrail'in saldırısında hem yaralandı hem de yetim ve öksüz kaldı

11:28 - Dünya

Günün Manşetleri

OSB'ler sanayi üretimindeki artışa pozitif katkı sundu

13:27 - Ekonomi

KDK'den "belediye çalışmasında kullanılamaz hale gelen evin zararı karşılansın" karar

13:22 - Gündem

Putin ile Trump'ın Alaska'daki buluşması, iki lider arasındaki 4. zirve olacak

13:17 - Dünya

Türk Telekom'dan 2025'in ikinci çeyreğinde 4,9 milyar lira net kar

13:12 - Ekonomi

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Çerçioğlu, CHP'den istifa ettiğini açıkladı

13:08 - Siyaset