?>

ABD'de büyük bankaların sermaye gereklilikleri için önerilen yeni kurallar açıklandı

Fed, FDIC ve OCC'nin teklifi kapsamında, ABD'de 100 milyar dolar veya daha fazla toplam varlığı bulunan bankalar sermaye gerekliliklerinde yüzde 16 artışla karşı karşıya.

Ekonomi - 2 yıl önce

New York

ABD Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC), ABD Merkez Bankası (Fed) ve Para Birimi Kontrol Ofisi (OCC) ortaklığında, risk ağırlıklı varlıkların ölçümü ve büyük bankaların yasal sermaye gerekliliklerine yönelik yeni teklif yayımlandı.

ABD'de Fed, FDIC ve OCC, bankacılık sisteminin genel dayanıklılığını artırmaya yönelik teklifini, 30 Kasım'a kadar kamuoyunun görüşüne sundu.

Söz konusu teklifin 100 milyar dolar veya daha fazla toplam varlığı bulunan bankalar için geçerli olacağı, topluluk bankaları için sermaye gereksinimlerinin değişmeyeceği açıklandı.

FDIC'in internet sitesinde konuya ilişkin yayımlanan notta, teklifte büyük bankaların sermaye gerekliklerini, riskleri daha iyi yansıtacak ve düzenleyici sermaye çerçevesinin şeffaflığını ve tutarlılığını artıracak şekilde değiştirilmesinin önerildiği kaydedildi.

Toplam varlıkları 100 milyar dolar veya daha fazla olan bankalar için sermaye çerçevesinin; kredi riski, piyasa riski, operasyonel risk ve kredi değerleme riskinden oluşan dört ana dalda revize edilmesiyle belirlenen hedeflere ulaşılacağı belirtildi.

Ayrıca, mart ayında yaşanan bankacılık kargaşasının ardından önerilen teklifin, büyük bankalara bir dizi tutarlı sermaye gereklilikleri uygulayarak bankacılık sistemini daha da güçlendirmeyi amaçladığı aktarıldı.

Notta, teklifle getirilen risk duyarlılığı ve tutarlılıktaki iyileştirmelerin, etkilenen bankaların sermaye gerekliliklerinde toplamda yüzde 16'lık bir artışla sonuçlanacağı vurgulandı.

Etkilerin, faaliyetlerine ve risk profiline bağlı olarak her banka için değişiklik göstereceğine değinilen notta, çoğu bankanın önerilen gereksinimleri karşılamak için yeterli sermayeye sahip olacağı belirtildi.

Notta, teklifin olası olumsuz etkileri en aza indirirken, bankalara değişikliklere uyum sağlamaları için yeterli zamanı tanıyan geçiş hükümlerini içerdiğine işaret edilerek, kuralın 1 Temmuz 2028'de aşamalı olarak uygulanacağı bildirildi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Sarsılmaz, Cumhuriyet'in 100. yılı için özel tabanca üretti

2023-07-21 10:28 - Teknoloji

Çiftçilere "etçil çekirgeleri öldürmeyin" çağrısı

2023-07-25 11:48 - Çevre-Hayat

Jean Onana Beşiktaş için İstanbul'da

2023-07-20 21:53 - Spor

Balıkesir İvrindi'de orman yangını çıktı

2023-07-27 15:27 - Gündem

Muğla'da çıkan orman yangını kontrol altına alındı

2023-07-22 17:13 - Asayiş

ABD, Orta Doğu'ya yeni savaş gemileri gönderiyor

2023-07-21 13:17 - Dünya

STM'den insansız su altı otonom araç hamlesi

2023-07-26 11:03 - Teknoloji

Merkez Bankası rezervleri 113,6 milyar dolara yükseldi

2023-07-27 15:37 - Ekonomi

Putin: Batı’nın, Ukrayna’nın karşı saldırısının sonuçlarından hayal kırıklığına uğradığı açık

2023-07-21 14:38 - Dünya

Keçi otlatırken hazırlandığı LGS sınavında 494 puan alan Muhammet İstanbul'da okuyacak

2023-07-27 10:17 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Bakan Bayraktar, İran'dan doğal gaz sevkiyatının devam ettiğini bildirdi

16:42 - Ekonomi

Jeotermal enerji sektörü "süper izin" kapsamına alınmayı talep ediyor

16:32 - Ekonomi

RTÜK Başkanı Şahin'den CHP'nin medya kuruluşlarını boykot çağrısına ilişkin açıklama

16:22 - Ekonomi

Bakan Bayraktar, Rusya Başbakan Yardımcısı Novak ile enerjide işbirliği imkanlarını görüştü

16:17 - Ekonomi

Uzmanlar TCMB'nin faiz kararını değerlendirdi

16:07 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Galatasaray, Osimhen haricinde bir santrforla görüşmüyor

17:38 - Spor

Başkent'te "imar mağdurları" ABB önünde eylem yaptı

17:32 - Gündem

İsrail'in Lübnan'ın güneyine düzenlediği saldırıda bir kişi hayatını kaybetti

17:28 - Dünya

ABD Başkanı Trump'tan WSJ'nin "ABD İran'a saldırmaya hazırlanıyor" iddiasın

17:22 - Dünya

SOLOTÜRK Adapazarı'nda prova uçuşu yaptı

17:18 - Gündem