ABD yönetiminden yeni İran yaptırımları

ABD Hazine Bakanlığı, İran lideri Ayetullah Ali Hamaney'in kontrolündeki İslam Devrimi Mostazafan Vakfı ile İstihbarat ve Güvenlik Bakanı Mahmoud Alavi'nin de aralarında bulunduğu kişi ve kuruluşları yaptırım listesine aldı.

Dünya - 6 yıl önce

Washington
ABD yönetimi, İran lideri Ayetullah Ali Hamaney'in kontrolündeki İslam Devrimi Mostazafan Vakfı'nın (Bonyad Mostazafan) da aralarında bulunduğu 49 kuruluş ile İran İstihbarat ve Güvenlik Bakanı Mahmoud Alavi'nin de olduğu 9 kişiyi yaptırım listesine ekledi.
ABD Hazine Bakanlığından yapılan açıklamada, İran lideri Hamaney'in geniş patronaj ağı ile İstihbarat ve Güvenlik Bakanı Alavi'nin hedef alındığı belirtildi.
Açıklamada, Yabancı Varlıkları Koruma Ofisince (OFAC), İran lideri Ayetullah Ali Hamaney'in kontrolü altında bulunan, finans, enerji, inşaat ve madencilik gibi İran ekonomisinin önemli sektörlerinde yer alan İslam Devrimi Mostazafan Vakfı'nın yaptırım listesine eklendiği kaydedildi.
Vakfın görünüşte yoksullara fayda sağlamakla görevli bir hayır kurumu olduğuna işaret edilen açıklamada, Hamaney tarafından "makamını zenginleştirmek, siyasi müttefikleri ödüllendirmek ve rejim düşmanlarına zulmetmek" için kullanıldığı ifade edildi.
Açıklamada, Alavi'nin de insan hakları ihlalleri gerekçesiyle yaptırım listesine alındığı, bakanlığın 2019 protestoları da dahil olmak üzere İran rejiminin vatandaşlarına yönelik insan hakları ihlallerinde merkezi bir rol oynadığı belirtildi.
Hazine Bakanlığı tarafından paylaşılan yaptırım listesinde, 9 kişi ve 49 kuruluşun yanı sıra 1 kargo gemisi de yer aldı.
ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, konuya ilişkin açıklamasında, "İran'ın lideri, müttefiklerini hayırseverlik bahanesi altında ödüllendirmek için Bonyad Mostazafan'ı kullanıyor." değerlendirmesinde bulundu.
Mnuchin, ABD'nin İran rejiminin kendi halkına yönelik süregelen baskısını mümkün kılan kilit yetkilileri ve gelir kaynaklarını hedef almaya devam edeceğini bildirdi.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Pegasus'tan 65 yaş üzeri yolculara bilet değişikliği

2020-11-14 17:16 - Ekonomi

Türkiye Burkina Faso’daki terör saldırısını kınadı

2020-11-13 22:36 - Dünya

Teknoloji şirketleri Google'ı AB'ye şikayet etti

2020-11-12 22:31 - Teknoloji

Dünya genelinde Kovid-19 tespit edilen kişi sayısı 55 milyon 943 bini geçti

2020-11-18 13:04 - Dünya

ABD yönetiminden yeni İran yaptırımları

2020-11-18 23:46 - Dünya

Başkentte ekonomiye kazandırılan atıl tarım arazisinde patates hasadı başladı

2020-11-16 15:46 - Gündem

Pandemi tamamlayıcı sağlık sigortasına talebi artırdı

2020-11-17 15:18 - Genel

Günde bir ya da daha fazla yumurta yemek diyabet riskini artırabilir

2020-11-16 15:51 - Sağlık

İstanbul İtfaiyesi: Vaniköy Camisi yangını elektrik tesisatından çıktı

2020-11-17 15:26 - Gündem

Uzmanından 'Antibiyotik direncini önlemek için hekim kontrolünde kullanın' uyarısı

2020-11-13 22:41 - Sağlık

İlgili Haberler

Gazze'de İsrail saldırılarının mağduru çocuklar, acılarını ve gelecek hayallerini resimle anlat

15:37 - Dünya

Zaharova, Türkiye'den gelen barış girişimlerini dikkatle değerlendirdiklerini belirtti

15:22 - Dünya

İngiltere'de ağustosun ilk 11 gününde uzun vadeli ortalama yağış miktarının yüzde 6'sı alı

14:27 - Dünya

Batı Avrupa'da 2026 yazı kayıtlardaki "en sıcak yaz" olabilir

14:18 - Dünya

Belçika'da tadilattaki binanın duvarında yaklaşık 9 milyon avro değerinde altın bulundu

13:52 - Dünya

Günün Manşetleri

Irak'ın petrol ihracatının ağustos ayında günlük 2 milyon varile ulaştığı açıklandı

16:42 - Ekonomi

Türkiye'ye bu yıl 245 "suçlu" iade edildi

16:38 - Gündem

Üniversiteler COP31 öncesi çalışmalarını hızlandırdı

16:33 - Gündem

MSB, Mutlu Barış Harekatı'nın 52'nci yıl dönümünde şehit ve gazileri andı

16:23 - Gündem

ABD'de perakende satışlar temmuzda artış beklentilerinin aksine azaldı

16:18 - Ekonomi