?>

ABD, Umman Denizi'nde ağır silah dolu İran teknesine el koyduğunu açıkladı

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı, ABD kuvvetlerinin Umman Denizi'nde, İran'a ait bota el koyduklarını ve botta büyük miktarda ağır silah ele geçirdiklerini duyurdu.

Dünya - 5 yıl önce

Washington

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığından (CENTCOM), yapılan açıklamada, “USS Normandy Savaş Gemisi'nde görevli ABD askerleri, 9 Şubat'ta Merkez Kuvvetler Komutanlığı bölgesinde deniz güvenlik görevi yaparken uluslararası hukuk çerçevesinde bir dhov teknesine indi ve teknede büyük bir silah zulası tespit etti.” ifadesi kullanıldı.

Tekne ile ilgili incelemelerin devam ettiğine dikkat çekilen açıklamada, "150 adet Rus Kornet ATGM'lerinin modifiye edilmiş versiyonları olan Dehlavi ATGM tipi tanksavar füzesi, 3 adet İran yapımı karadan havaya füze, İran yapımı termal görüntü kapasiteli silah kontrol ekranı ve İran yapımı insansız hava ve kara araçları ile çok sayıda İran yapımı gelişmiş silah parçaları ele geçirildi." denildi.

Açıklamada, bu silahların, ABD donanmasına bağlı USS Forrest Sherman Muhrip gemisinin Umman Denizi'nde 25 Kasım'da ele geçirilen silahlarla aynı olduğu belirtildi.

Silahların halen ABD'nin elinde olduğu ve nihai durumunun değerlendirileceği kaydedilen açıklamada "Bu silahların İran'dan geldiği ve Yemen'deki Husilere gittiği değerlendirildi ki bu da Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin Husilere silah satılması, aktarılması veya tedarik edilmesini yasaklayan kararlarını ihlal ediyor." değerlendirmesine yer verildi.

Ayrıca tekneye el konulmasına ilişkin görüntüler ve teknedeki silahlara ilişkin fotoğraflar paylaşıldı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Bazı illerde eğitime kar engeli

2020-02-12 20:27 - Gündem

Saç teli kalınlığında yerli sensör üretiyorlar

2020-02-11 14:47 - Ekonomi

İdlib şehitlerine veda

2020-02-11 18:56 - Genel

Homeopatik açıdan koronavirüs

2020-02-13 13:24 - Genel

KKTC'nin 3'üncü Cumhurbaşkanı Eroğlu: Türkiye bizim ana vatanımızdır.

2020-02-12 23:07 - Gündem

Şirketler 14 Şubat için “aşka“ geldi

2020-02-12 14:25 - Genel

Kupada Trabzonspor yarı finalde

2020-02-13 22:37 - Spor

Uzun ilişkilerin sırrı 'kirpi mesafesi'ni iyi ayarlamak

2020-02-13 16:37 - Çevre-Hayat

Mozambik direnişinin kahramanı Santos öldü

2020-02-12 13:17 - Dünya

Bakan Varank: Sanayi üretimi 21 ayın rekoruna ulaştı

2020-02-13 13:50 - Ekonomi

İlgili Haberler

Bulgaristan'daki yangının Türkiye tarafına geçmemesi için önlemler alındı

19:28 - Dünya

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı: İsrail'in duyurduğu "insani ara" hiçbir şey ifade e

15:07 - Dünya

Papa 14. Leo: Gazze'deki çok ciddi insani durumu büyük bir endişeyle takip ediyorum

14:22 - Dünya

Yüksek sıcaklıkların etkili olduğu Yunanistan'daki yangınlardan ikisi devam ediyor

12:58 - Dünya

İsrail ablukası altındaki Gazze'de son 24 saatte 2’si çocuk 6 kişi daha açlıktan yaşamını yitir

12:53 - Dünya

Günün Manşetleri

Bulgaristan'daki yangının Türkiye tarafına geçmemesi için önlemler alındı

19:28 - Dünya

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, IDEF 2025'i ziyaret etti

18:33 - Gündem

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Bayraktar, TercihFest 2025'te üniversite adaylarıyla buluştu

17:58 - Gündem

Beşiktaş'ın Shakhtar Donetsk maçı bilet fiyatları belli oldu

17:12 - Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan şehit ailelerine başsağlığı diledi

16:53 - Gündem