?>

ABD, sosyal medya hesaplarının incelenmesi için öğrenci vize görüşmelerini durdurdu

ABD Dışişleri Bakanlığının, yurt dışından eğitim için ABD'ye gelmeyi planlayan öğrencilerin sosyal medya hesaplarında detaylı inceleme yapmak üzere vize görüşmelerini durdurduğu bildirildi.

Dünya - 1 gün önce

New York

POLITICO'nun elde ettiği belgeye göre, Cumhuriyetçi hükümet, ABD'de eğitim görmek için başvuruda bulunan tüm yabancı öğrencilerin sosyal medya incelemesinden geçmesini zorunlu kılmayı planlıyor.

Haber kuruluşu, Dışişleri Bakanı Marco Rubio'nun tüm büyükelçilik ve konsolosluk birimlerine, mevcut başvurularla ilgili "daha fazla sosyal medya bilgisi toplanıncaya kadar" öğrenci vizeleri için yeni randevu tarihi oluşturmayı durdurma talimatı verdiği bilgisini paylaştı.

????

Rubio'nun imzaladığı belgede, vize başvurusunda bulunan öğrencilerin sosyal medya hesaplarında tam olarak nelerin inceleneceği belirtilmezken, "teröristleri uzak tutmayı ve antisemitizmle mücadeleyi amaçlayan" yürütme kararlarına atıfta bulunuldu.

ABD'de Donald Trump yönetimi, bir süredir özellikle Harvard Üniversitesi gibi "fazla liberal" bulduğu ve kampüslerinde "antisemitizme izin vermekle" suçladığı seçkin üniversiteleri hedef alan açıklamalar yapıyor.

Söz konusu üniversitelere maddi yaptırımlar uygulayan yönetim, aynı zamanda Filistin gösterilerine destek verdikleri gerekçesiyle birçok yabancı öğrencinin göçmenlik polisleri tarafından gözaltına alınmasıyla sonuçlanacak uygulamalara izin veren kararları yürürlükte tutuyor.

ABD Vatandaşlık ve Göçmenlik Hizmetleri adlı kuruluş, nisan ayında Yahudi bireylere yönelik "antisemitik sosyal medya faaliyetlerini ve tacizi" göçmenlik haklarını reddetme gerekçesi olarak değerlendireceğini duyurmuştu.

Kuruluş yetkilileri, sosyal medyada antisemitik terörizmi veya örgütleri destekleyen paylaşımları göçmenlik kararlarında olumsuz faktör olarak değerlendireceklerini belirtmişti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Eurovision'u kazanan Avusturyalı JJ, gelecek yıl yarışmanın İsrail olmadan yapılmasını istiyor

2025-05-22 14:38 - Magazin

Berlin'de 'Türk Mutfağı Haftası' kapsamında geleneksel lezzetler tanıtıldı

2025-05-23 08:52 - Magazin

SOLOTÜRK'ten İstanbul'un fethinin 572. yıl dönümü öncesi prova uçuşu

2025-05-27 20:57 - Çevre-Hayat

ABD'nin Chicago kentinde 'Türk Festivali' başladı

2025-05-24 09:27 - Magazin

Beynine pıhtı atan ve Danca iletişim kuran hasta unuttuğu Türkçeyi konuşmaya başladı

2025-05-23 12:38 - Sağlık

Avrupa Güreş Federasyonu'nda ilk Azerbaycanlı üye: Yusif Abbasov

2025-05-24 07:06 - Özel Haber

Çocuklarda keneye karşı "vücut kontrolü" uyarısı

2025-05-22 13:27 - Sağlık

ALS hastalığında genetik temelli yeni tedavi stratejisi üzerinde çalışılıyor

2025-05-24 12:53 - Sağlık

'Explora I' kruvaziyeri Marmaris'e 639 yolcu getirdi

2025-05-22 16:03 - Magazin

Yapay zeka astronotlara zaman kazandırabilir

2025-05-23 11:32 - Teknoloji

İlgili Haberler

ABD'li çip üreticisi Nvidia'nın geliri yüzde 69 arttı

00:37 - Dünya

İsrail askerleri, buldozer eşliğinde sınırı geçerek Lübnan'ın Blida beldesine doğru ilerledi

23:47 - Dünya

Trump, vergi tasarısını müzakere edeceklerini söyledi

22:38 - Dünya

Rusya ve ABD dışişleri bakanları, Ukrayna krizini görüştü

22:22 - Dünya

Paris'te Masumlar Çeşmesi'ne ''Gazze'de kan gölü durdurulsun'' çağrısıyla kırmızı boya döküldü

20:02 - Dünya

Günün Manşetleri

ABD'li çip üreticisi Nvidia'nın geliri yüzde 69 arttı

00:37 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan, HSK'ye 4 yeni üye atadı

00:28 - Gündem

İsrail askerleri, buldozer eşliğinde sınırı geçerek Lübnan'ın Blida beldesine doğru ilerledi

23:47 - Dünya

İstanbul'da düzenlenen 18. Balkan Ülkeleri Genelkurmay Başkanları Konferansı sona erdi

23:17 - Gündem

Trump, vergi tasarısını müzakere edeceklerini söyledi

22:38 - Dünya