?>

ABD Savunma Bakanı Hegseth'ten basın mensuplarına "Signal" tepkisi

ABD Savunma Bakanı Pete Hegseth, Yemen'e saldırı planlarını Signal uygulaması üzerinden yakınlarıyla paylaştığı iddiasıyla ilgili gazetecilerin sorularına tepki gösterdi.

Dünya - 8 ay önce

ABD Savunma Bakanı Hegseth, Beyaz Saray bahçesinde düzenlenen Paskalya töreninde basın mensuplarının Yemen'le ilgili sorularını yanıtladı.

Hegseth, New York Times (NYT) gazetesinde yer alan ve kendisinin Yemen'e saldırı planlarını Signal uygulaması üzerinden bazı yakınlarıyla paylaştığı iddiasını içeren haberle ilgili sorulara tepki gösterdi.

ABD'li Bakan, bazı medya kuruluşlarının bu konuyu sürekli kendi aleyhinde kullanma çabasında olduğunu savunarak, "Bunlar bir sürü yalan haber için Pulitzer aldılar, defalarca aldatmacalar üzerine bir sürü yalan için Pulitzer aldılar ve bu yalanları satarlarken kimse onlara bir şey demiyordu, medyanın yaptığı budur." ifadelerini kullandı.

Konuyla ilgili bazı kişilerin Pentagon'dan kovulduğunu hatırlatan Bakan, "Hoşnutsuz bazı eski çalışanlardan anonim kaynaklar alıyorlar ve sonra insanların itibarlarını mahvetmeye çalışıyorlar. Bunların önemi yok, biz yalan haber medyasıyla ve bu sebepten dolayı Demokratlarla savaşıyoruz." diye konuştu.

Hegseth, bu konuyu ABD Başkanı Donald Trump'la konuşup konuşmadığı yönündeki bir soruya ise "Başkan'la konuştuk ve sonuna kadar aynı şekilde mücadele etmeye devam edeceğiz." şeklinde yanıt verdi.

Öte yandan aynı törende basın mensuplarının bu konuyla ilgili sorularına cevap veren Trump, medyayı "yalan habercilik" yapmakla suçladı ve Hegseth'in çok iyi bir iş çıkardığını ifade etti.

Trump, "Yine mi Signal konusunu soruyorsunuz, başka sorunuz yok mu?" diye seslendiği gazetecilere, Hegseth'in ve Pentagon'un "Yemen'de çok iyi işler çıkardığını" söyleyerek karşılık verdi.

ABD Savunma Bakanı Hegseth'in, ABD ordusunun 15 Mart'ta Yemen'de Husilere düzenleyeceği saldırılara ilişkin hassas bilgileri, aralarında eşi, kardeşi ve şahsi avukatının da bulunduğu bir Signal mesajlaşma grubunda paylaştığı ileri sürülmüştü.

Pentagon Sözcüsü Sean Parnell ise X hesabındaki paylaşımında, NYT'nin haberine tepki göstererek, "Trump düşmanı medya, Başkan Trump'ın gündemine bağlı herkesi yok etmeye yönelik takıntısını sürdürüyor." değerlendirmesinde bulunmuştu.

The Atlantic dergisinin editörü Jeffrey Goldberg, Yemen'deki savaş planlarının konuşulduğu mesajlaşma zincirine dahil edilmişti.

Goldberg, "Trump yönetimi, yanlışlıkla savaş planlarını mesajla bana gönderdi" başlığıyla kaleme aldığı yazıda, önce ulusal güvenlik yetkililerinin olduğu Signal grubuna eklendiğini, daha sonra Hegseth'in gruba gönderdiği mesajda Yemen'e düzenlenecek saldırılara ilişkin detayların yer aldığını açıklamıştı.

Öte yandan, ABD Savunma Bakanı Hegseth, Goldberg'in hiçbir savaş veya saldırı planını görmediğini savunarak, medyayı aldatmacaları yaymakla eleştirmişti.

ABD Savunma Bakanlığının (Pentagon) Başmüfettiş Vekili Steven Stebbins, Bakan Pete Hegseth'in Signal mesajlaşma uygulaması üzerinden Yemen'deki Husilere yönelik saldırılarla ilgili hassas askeri bilgileri paylaştığı iddiasına ilişkin soruşturma başlatmıştı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Cumhurbaşkanı Erdoğan, '60. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun tanıtımına katıldı

2025-04-15 16:22 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 25 bin yeni öğretmen ataması sürecini başlattığımızın müjdesini paylaşmak istiyorum

2025-04-15 19:53 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Nüfusumuzu artırmak için bir dizi önlem aldık, uygulamaya başladık

2025-04-19 15:18 - Siyaset

Usta yönetmen Derviş Zaim: Hikaye anlatma geleneğini devam ettirmemiz lazım çünkü hikaye ilaçtır

2025-04-15 16:08 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

Kocaelispor'da Süper Lig'e yükselmenin mutluluğu yaşanıyor

2025-04-20 19:52 - Spor

Yunus Akgün, Galatasaray formasıyla 100. maçına çıkmaya hazırlanıyor

2025-04-21 11:12 - Spor

Dünyanın en genç profesörü Oktay Sinanoğlu'nun vefatının 10. yılı

2025-04-19 11:32 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu yıl 100 Sağlıklı Hayat Merkezi'ni daha devreye alacağız

2025-04-19 17:12 - Siyaset

Venedik'te günübirlik turistlerden geçen yıl alınmaya başlayan giriş ücreti bu yıl da devam edecek

2025-04-19 01:38 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Filistin davasını savunmak insanlığı, barışı ve adaleti savunmaktır

2025-04-18 15:47 - Siyaset

İlgili Haberler

Mossad Başkanı: İran, nükleer anlaşma daha yapabileceğini düşünüyor buna izin vermeyeceğiz

16:57 - Dünya

Putin, Rusya’nın Avrupa’ya saldıracağına yönelik iddiaların "saçmalık" olduğunu söyledi

16:13 - Dünya

İngiltere'de pratisyen hekimler 5 günlük grev başlattı

15:18 - Dünya

İsrail ordusunun Gazze'den alıkoyduğu binlerce Filistinliden ateşkese rağmen hala haber alınamı

14:53 - Dünya

Alman kiliselerinden ortak çağrı: İsrail'e silah ihracatı yapılmamalı

14:47 - Dünya

Günün Manşetleri

Fatih Karagümrük ile İstanbulspor Ziraat Türkiye Kupası ilk maçında berabere kaldı

17:07 - Spor

ASKİ Genel Müdürü Akçay, başkentteki barajların son durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu

17:02 - Gündem

Mossad Başkanı: İran, nükleer anlaşma daha yapabileceğini düşünüyor buna izin vermeyeceğiz

16:57 - Dünya

Japonya'da kış konaklama tesisi, İsrailli şirketin rezervasyon talebini reddetti

16:43 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ATO Başkanı Baran'ın da aralarında bulunduğu heyeti kabul etti

16:32 - Gündem