?>

ABD: Rusya'nın Belarus'a nükleer füze yerleştirme planını yakından takip ediyoruz

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, "Gelişmeleri yakından takip etmeye devam ediyoruz ve hala nükleer caydırıcılıkla ilgili stratejik duruşumuzu değiştirmemize neden olacak bir şey görmedik." dedi.

Dünya - 2 yıl önce

New York

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Belarus'a taktik nükleer silah yerleştirme kararına ilişkin, "Gelişmeleri yakından takip etmeye devam ediyoruz ve hala nükleer caydırıcılıkla ilgili stratejik duruşumuzu değiştirmemize neden olacak bir şey görmedik." dedi.

Kirby, çevrim içi düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İsrail'de siyasi krize yol açan "yargı reformu" planı nedeniyle yaşanan gelişmelerden "derin endişe" duyduklarını belirten Kirby, gelişmeleri yakından takip ettiklerini ve tarafları uzlaşıya çağırdıklarını aktardı.

Kirby, ABD Başkanı Joe Biden'ın da İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya karşı "çok açık sözlü" olarak endişelerini dile getirdiğini ve demokratik sistemdeki temel bir değişikliğin uzlaşı temelli yapılması gerektiği yönündeki görüşünü paylaştığını dile getirdi.

Koordinatör Kirby, Biden'ın İsrail'de bir iç savaş çıkacağına yönelik bir endişe taşımadığını söyledi.

Rusya ile İran'ın siber savaş alanında işbirliği geliştirmeyi planladıklarına dair haberlere ilişkin bir soruya Kirby, bu haberlerin endişe verici olduğu yanıtını verdi.

Kirby, iki ülke arasında son dönemde derinleşen savunma işbirliklerine dikkati çekerek, siber işbirliği konusundaki gelişmeleri de inceleyeceklerini belirtti.

Koordinatör Kirby, ABD'nin Suriye'deki tesislerine İran destekli milis gruplarca düzenlenen saldırılara ilişkin ise son 36 saatte herhangi bir saldırı olmadığını kaydetti.

ABD'nin Suriye'deki varlığında bir değişiklik olmadığını söyleyen Kirby, terör örgütü DEAŞ ile mücadeleye devam edeceklerinin altını çizdi.

Putin'in Belarus'a taktik nükleer silah yerleştirme kararına ilişkin Kirby, bu hususta Moskova'nın kitle imha silahları veya nükleer silah kullanmaya karar verdiğine dair bir işaret görmediklerini belirterek, "Gelişmeleri yakından takip etmeye devam ediyoruz ve hala nükleer caydırıcılıkla ilgili stratejik duruşumuzu değiştirmemize neden olacak bir şey görmedik." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Adıyaman'da selin ardından başlatılan aramada bir çocuğun cansız bedenine ulaşıldı

2023-03-20 21:03 - Asayiş

Türk hafızlar ramazan boyunca Bosna Hersek'te görev yapacak

2023-03-21 21:02 - İslam-Hayat - Zilkade 1446

Türkiye Maarif Vakfı, Kolombiya'da Türkiye Haftası'nın açılışını gerçekleştirdi

2023-03-22 18:43 - Dünya

Eyüp Sultan Camisi gül suyuyla temizlendi

2023-03-21 15:08 - İslam-Hayat - Zilkade 1446

İskenderun'da hasar tespit çalışmaları tamamlandı

2023-03-21 13:07 - Gündem

Kronik hastalar oruç tutmadan önce mutlaka doktorlarına başvurmalı

2023-03-23 12:08 - Sağlık

Avrupa'nın LNG kapasitesinin yarısından fazlası 2030'da atıl kalma riski taşıyor

2023-03-22 09:27 - Dünya

MotoGP'de 2023 sezonu yarın Portekiz'de başlayacak

2023-03-24 11:15 - Spor

Iga Swiatek sakatlığı nedeniyle Miami Açık'a katılamayacak

2023-03-22 20:18 - Spor

A Milli Futbol Takımı, Hırvatistan maçı hazırlıklarını tamamladı

2023-03-27 18:07 - Spor

İlgili Haberler

Pakistan, Hindistan'a ait İsrail yapımı 77 SİHA'yı düşürdüğünü duyurdu

20:52 - Dünya

Suriye'nin Bayırbucak bölgesinde çıkan geniş çaplı orman yangınına müdahale ediliyor

20:17 - Dünya

Yemen'den atılan füze nedeniyle Tel Aviv'deki havalimanında uçuşlar askıya alındı

19:42 - Dünya

AB, dondurulmuş Rus varlıklarından Ukrayna'ya 1,9 milyar avroluk askeri yardım ayırdı

19:27 - Dünya

Pentagon, cinsiyet değiştirmiş yaklaşık 1000 askeri ordudan atıyor

17:48 - Dünya

Günün Manşetleri

Pakistan, Hindistan'a ait İsrail yapımı 77 SİHA'yı düşürdüğünü duyurdu

20:52 - Dünya

Endemik tür Manisa lalesi için genetik araştırma yapılıyor

20:27 - Gündem

İstanbul'da "1. Kamu Diplomasisi Sempozyumu" başladı

20:22 - Gündem

Suriye'nin Bayırbucak bölgesinde çıkan geniş çaplı orman yangınına müdahale ediliyor

20:17 - Dünya

MÜSİAD Genel Başkanlığına Burhan Özdemir seçildi

19:57 - Gündem