?>

'ABD'nin FKÖ kararı İsrail'in istek listesini yerine getirmektir'

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Washington Temsilcisi Husam Zomlot, ABD yönetiminin FKÖ Washington ofisini kapatma kararını, "ABD'nin FKÖ kararı, İsrail'in istek listesini yerine getirmektir." şeklinde nitelendirdi.

Dünya - 7 yıl önce

WASHINGTON

ABD'nin FKÖ kararına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Washington Temsilcisi Husam Zomlot, kararın kendilerine sürpriz olmadığını belirtti.

ABD yönetimi FKÖ kararını resmen açıkladı

Zomlot, "ABD'nin bu karardaki gerekçesi Filistin liderliği ve Filistin Kurtuluş Örgütünün sözde 'barış girişimleri' konusunda iş birliği yapmaması ve İsrail'i yaptıklarından sorumlu tutmak için Uluslararası Ceza Mahkemesine vermesidir." ifadelerini kullandı.

"İş birliği yaparak kendi hak ve gerekçelerini tasfiye etmeyeceklerini" vurgulayan Zomlot, şunları kaydetti:

"Uluslararası alanda da kabul edilmiş meşru haklarımız satılık değildir ve bu haklardan feragat etmemiz için yapılan tüm zorbalık ve şantajları engelleyeceğiz. Bu kararı alanlar sadece Filistinliler ve tarihi ABD-Filistin ilişkilerini değil, aynı zamanda Ortadoğu'daki barış umutlarını ve uluslararası siyasal ve hukuksal bütünlüğü de hedef almaktadır. ABD'nin FKÖ kararı, İsrail'in istek listesini yerine getirmektir."

Zomlot ayrıca, ABD'nin "hukuksuzca hareket eden İsrail'i koruduğunu, iki devletli çözüm çabalarını ve Filistin halkının insani ve ulusal haklarını yok etmesi için İsrail'e tam dokunulmazlık sağladığını" bildirdi.

Yaşananların kendilerinin doğru yolda olduğunu tasdik ettiğini ifade eden Zomlot, "İsrail'i işlediği yasa dışı eylemlerden sorumlu tutmak, barış için uluslararası birlikteliği sağlamak ve Filistin desteği konusunda ciddi bir artış gözlemledikleri ABD vatandaşlarına ulaşmak" için daha fazla çaba sarf edeceklerini vurguladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, yazılı açıklamasında, FKÖ'nün Washington'daki ofisini kapatma kararı aldıklarını duyurmuştu. Nauert, "Yönetim, Kongrenin kaygıları bağlamında şu anda Filistin Kurtuluş Örgütünün Washington ofisini kapatma kararı aldı." ifadesini kullanmıştı.

Muhabir: Safvan Allahverdi

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Yarım asırdır ipleri renklendiriyor

2018-09-08 17:02 - Çevre-Hayat

Trump'tan Kanada'ya tehdit

2018-09-06 04:02 - Dünya

'Yılda 1,5 milyon ton yağ tüketiyoruz'

2018-09-07 20:37 - Ekonomi

TİKA'dan Gazzeli engellilere destek

2018-09-05 20:02 - Gündem

Küçük kız market sahibi yokken şeker aldı parasını kameraya gösterip bıraktı

2018-09-09 00:32 - Asayiş

Soldado: 'Büyük hayal kırıklığı içindeyim'

2018-09-05 20:22 - Spor

ABD, Venezuela ordusundaki isyancılarla darbe planlamış

2018-09-09 01:57 - Dünya

14 yaşındaki kızın korkunç iddiası: 'Babam bana uyuşturucu sattırıyordu'

2018-09-07 18:32 - Asayiş

Fukuşima felaketi sonrası ilk 'radyasyon' itirafı

2018-09-06 02:32 - Dünya

AP'den Kosova-Sırbistan diyalog sürecine tam destek

2018-09-06 02:42 - Dünya

İlgili Haberler

ABD Başkanı Trump, Gazze'den kimsenin zorla çıkarılmayacağını söyledi

23:37 - Dünya

İsrail devlet televizyonu KAN, basına sızan ateşkes taslağını paylaştı

23:23 - Dünya

AB Refah sınırındaki yardım misyonunu yeniden görevlendirmeye hazır

22:07 - Dünya

BM: 170 bin tonluk gıda, ilaç ve diğer malzemeler Gazze için hazır bekliyor

22:03 - Dünya

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic: Türkiye ile en iyi ilişkileri istiyoruz

21:43 - Dünya

Günün Manşetleri

ABD Başkanı Trump, Gazze'den kimsenin zorla çıkarılmayacağını söyledi

23:37 - Dünya

Bakan Fidan: Netanyahu'nun savaşı tekrar dayatma ihtimaline karşı uluslararası toplum teyakkuzd

23:32 - Gündem

İsrail devlet televizyonu KAN, basına sızan ateşkes taslağını paylaştı

23:23 - Dünya

FIFA Başkanı Infantino, Gazze'de ateşkes çabaları için ABD, Katar, Mısır ve Türkiye'yi tebrik etti

23:17 - Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, memleketi Rize'nin Güneysu ilçesinde vatandaşlara hitap etti

22:38 - Gündem