?>

'ABD'nin ardından en çok satılan diziler, Türk dizileri'

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Yayman, dünyada, ABD dizilerinin ardından en çok satılan dizilerin Türk dizileri olduğunu söyledi.

Kültür Sanat - 8 yıl önce

KOPENHAG

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Avrupalı Türk Demokratlar Birliğinin (UETD) Danimarka Şubesince ve MÜSİAD Danimarka Temsilciliği desteğiyle düzenlenen "Dinlerin, Dillerin, Medeniyetlerin Beşiği Anadolu” konferansında konuştu.

Yayman, bakanlık olarak kültür ve sanat alanında çok daha fazla çalışmalar yapacaklarını ifade etti.

"Türk dizileri çok önemli"

Konferanstaki katılımcıların Türk dizileriyle ilgili sorusuna Yayman, "Son dönemde çok başarılı diziler var. Ben de o dizileri izliyorum ve gurur duyuyorum. Dünyada, ABD dizilerinin ardından en çok satılan diziler, Türk dizileri. Neden Türk dizileri? Çünkü Türk dizilerinde Türkiye’nin hikayesi var." yanıtını verdi.

Yayman, gelecek dönemlerde tarih dizilerinin daha çok izleneceğinin altını çizerek "Hem Türkçenin öğrenilmesi hem dünyada Türkiye’nin hikayesinin anlatılması bakımından Türk dizileri çok önemli." diye konuştu.

"Türkiye, en büyük helal turizm ülkelerinden biri olacak"

Alternatif turizm kapsamında faaliyet gösteren İslami otellerin hizmet kalitesinin düşük, konaklama fiyatlarının ise yüksek olduğu yönünde bir eleştiri hakkında Yayman, "Bu konseptte otellerin açılmasını teşvik ediyoruz. Daha fazla insanın bu otellerde konaklaması, daha kaliteli hizmeti daha ucuz fiyata alması konusunda özel sektöre yönelik çalışmalarımız devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Helal turizm alanında Türkiye’nin henüz yolun başında olduğunu vurgulayan Yayman, yapılan yatırımlarla Türkiye’nin gelecek dönemlerde dünyanın en büyük helal turizm ülkelerinden birisi olacağını söyledi.

"Danimarka için 1 milyon turist hedefimiz var"

Türkiye’nin 2023 turizm hedeflerini de anlatan Yayman, "Danimarka’dan Türkiye’ye yılda 400 bin civarında turist geliyor. Biz bunu yeterli bulmuyoruz. Danimarka için 1 milyon turist hedefimiz var. Biz bunu 2023 yılına varmadan gerçekleştirebileceğimizi düşünüyoruz.” diye konuştu.

Muhabir: Davut Çolak

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Fıtığı yırtılan kedi sağlığına kavuştu

2017-12-04 14:02 - Sağlık

Bağımlılık ile Mücadele Yüksek Kurulu oluşturulacak

2017-12-09 12:02 - Gündem

Ekonomistler 6 yılın ardından çift haneli büyüme bekliyor

2017-12-05 14:38 - Ekonomi

Adana’da sokak ortasında korkunç cinayet

2017-12-04 09:02 - Asayiş

Maden ocağında iş kazası: 1 işçinin ayağı koptu

2017-12-08 23:32 - Asayiş

BOTAŞ ile doğalgaz santrallerinin 'fiyat' görüşmeleri sonuçlanıyor

2017-12-05 18:32 - Ekonomi

Otobanda korkutan kaza

2017-12-05 00:02 - Asayiş

Dolar/TL düşüşünü devam ettiriyor

2017-12-05 13:02 - Ekonomi

'Kamplardaki sorunlardan biri kimsesiz çocuklar'

2017-12-10 14:44 - Genel

İcra takibi 'elektronik' ortama taşınıyor

2017-12-08 14:16 - Genel

İlgili Haberler

'Kimsesiz' fotoğraflar nakışla yeni hikayelere dönüşüyor

12:37 - Kültür Sanat

Van'da 3 bin rakımlı yayladaki kaya resimleri tescillenerek korunacak

12:13 - Kültür Sanat

Hava sıcaklığının 50 dereceye yaklaştığı Şanlıurfa'da tarihin izini sürüyorlar

11:58 - Kültür Sanat

Yerli ve yabancı arkeologlar 'Uluslararası Arkeoloji Sempozyumu'nda bir araya geldi

20:58 - Kültür Sanat

Türkiye Uluslararası Yapay Zeka Film Festivali 9-11 Aralık'ta düzenlenecek

17:57 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Kremlin’de Kamu Diplomasisinin Gücü: Rusya-Türkiye diyaloğunda yeni bir dönem -Hasan Enes Karahan, Moskova'dan yazdı-

07:28 - En Son Yazılar

Brezilya'da yolcu otobüsünün kamyonla çarpıştığı kazada 11 kişi öldü, 45 kişi yaralandı

06:13 - Dünya

ABD ile arabulucuların, Gazze'de ateşkes müzakerelerinin yeniden başlaması için çalıştığı öne sürüldü

06:07 - Dünya

Adalet Bakanı Tunç: Türkiye Yüzyılı'nı çocuklarımıza, geleceğimize, büyük Türkiye'ye armağan edeceğiz

06:06 - Siyaset

İstanbul'da hafif ticari aracın kamyonete çarptığı kazada 3 kişi yaralandı

05:18 - Asayiş