?>

ABD'nin Alabama eyaletinde FETÖ okuluna açılmadan kapatma kararı çıktı

Alabama eyaletinde, FETÖ tarafından açılmaya çalışılan ve Ağustos 2019'dan bu yana davası devam eden sözleşmeli okulun kapatılmasına karar verildi.

Dünya - 5 yıl önce

New York

ABD'nin Alabama eyaletinde, Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeleri tarafından açılmaya çalışılan ve Ağustos 2019'dan bu yana davası devam eden sözleşmeli okulun kapatılmasına karar verildi.

Alabama'nın yerel "AL.com" internet sitesinde yer alan habere göre, Alabama Ulusal Sözleşmeli Okullar Komisyonu'nda yapılan oylamada, FETÖ'nün "Woodland Hazırlık Okulları"nın, ön açılış koşullarını karşılamaması ve genel kabul görmüş finansal standartlara uyulmaması nedeniyle kapatılmasına karar verildi.

Haberde, "Alabama'da ilk defa bir sözleşmeli okul hakkında, tartışmalı durumundan dolayı açılışına iki ay kala kapatma kararı alındı." ifadesine vurgu yapıldı.

FETÖ mensuplarından oluşan okul yönetiminin ise Ağustos'ta açılması beklenen okulu denetime hazır hale getirememe konusunda yoğun yağışları ve müteahhitlerin karşılaştığı bazı zorlukları neden olarak öne sürdüğü kaydedildi.

"Bu işi para toplama olarak görenlere AEA hep karşı duracaktır"

Alabama Eğitim Departmanı (AEA) Başkanı Sherry Tucker, eyalette halen 4 sözleşmeli okulun bulunduğunu belirterek, "AEA sürekli olarak başarılı sözleşmeli okulları destekledi. Ama Woodland iyi bir sözleşmeli okul olmayacaktı." değerlendirmesini yaptı.

AEA Genel Müdürü Theron Stokes da "Umarım bu dava, sözleşmeli okul işinde, kurumsal çıkarları adına para kazanmak için Alabama'yı kullanmak isteyenlere bir uyarı niteliğinde olur. Alabamalıların girişimlerini destekleyeceğiz ama bu işi para toplama olarak görenlere AEA hep karşı duracaktır." dedi.

FETÖ'nün okul girişimi başından beri tartışılmıştı

FETÖ'nün ABD'deki "Unity Okul Hizmetleri" adlı sözleşmeli okullar yöneticisi Soner Tarım hakkında Ağustos 2019'da AEA tarafından ilk olarak okul başvurularında "hile ve yanlış yönlendirme yaptığı" gerekçesiyle dava açılmıştı.

Dava dosyasında Tarım'ın, Alabama'daki okul başvurusunda, okulla bağlantılı başka bir FETÖ vakfıyla ilişkisini gizlemeye yönelik "hileli davranışlarda bulunduğu"na vurgu yapılmıştı.

FETÖ'nün ABD'deki okul ağı

ABD'nin Pennsylvania eyaletinde 1999 yılından bu yana ikamet eden FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, ülke genelinde 140 civarında sözleşmeli okulu ve bu okullar vasıtasıyla devletten yılda yaklaşık 500 milyon dolarlık geliri yöneten kişi olarak biliniyor. Söz konusu okullarda her yıl yaklaşık 60 bin civarında öğrencinin eğitim aldığı belirtiliyor.

FETÖ'nün ABD'deki sözleşmeli okullarıyla ilgili daha öncede çok sayıda finansal usulsüzlük soruşturması açılmış, Federal Soruşturma Bürosu (FBI), örgütün bazı okullarına baskın düzenleyerek aramalar yapmıştı.

ABD yönetimi de FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in iadesine yönelik Türkiye'nin sunduğu hukuki delillerle ilgili henüz kayda değer bir adım atmamakla eleştiriliyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Rusya, Kamçatka Yarımadası’nın eşsiz doğal manzaralarını anlattı

2020-06-09 05:01 - Özel Haber

TESK'ten esnaf için borç yapılandırma talebi

2020-06-05 14:32 - Ekonomi

İçişleri Bakanı Soylu: Türkiye Kovid-19 sürecini en başarılı yöneten ülke oldu

2020-06-07 17:57 - Siyaset

TUSAŞ, iştirakleri arasına “TR Uçuşa Uygunluk“ şirketini de kattı

2020-06-07 14:53 - Genel

Güney Afrika Cumhuriyeti'nden ABD'ye 'George Floyd' tepkisi

2020-06-03 21:57 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Gönül Seferberliği' çağrısına destek

2020-06-09 21:24 - Siyaset

'Badem' antik kentin maskotu oldu

2020-06-07 17:05 - Genel

Batı Afrika Devletleri Ekonomik Toplululuğu'ndan ABD'ye 'George Floyd' kınaması

2020-06-05 22:07 - Dünya

Trabzonspor, Göztepe maçı hazırlıklarını sürdürdü

2020-06-10 01:32 - Spor

Terör örgütü PKK yine sivilleri hedef aldı

2020-06-09 15:02 - Gündem

İlgili Haberler

Trump, Putin ile Zelenskiy'i bir araya getirecek zirve için hazırlıklara başladığını açıkladı

01:43 - Dünya

İspanya, Ukrayna'nın AB ile entegrasyon sürecine desteğini yineledi

23:12 - Dünya

Belçika'da okullarda cep telefonu yasağı 2025-2026'da yürürlüğe giriyor

23:02 - Dünya

Avrupalı liderler, Rusya-Ukrayna barış süreci için Beyaz Saray’da konuştu

22:38 - Dünya

Netanyahu, Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı'yla Gazze'yi işgal planını görüştü

21:27 - Dünya

Günün Manşetleri

Trump, Putin ile Zelenskiy'i bir araya getirecek zirve için hazırlıklara başladığını açıkladı

01:43 - Dünya

Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney tutuklandı

00:43 - Gündem

Malatya'daki orman yangını söndürüldü, 2 ildeki yangınlar ise kontrol altına alındı

23:52 - Gündem

Süper Lig'de 2. haftanın kapanış maçında Trabzonspor deplasmanda kazandı

23:47 - Spor

İspanya, Ukrayna'nın AB ile entegrasyon sürecine desteğini yineledi

23:12 - Dünya