?>

ABD'li araştırma ekibi Türkiye'de saha çalışması yapacak

Washington'da Türk-Amerikan ilişkileri üzerine faaliyet yürüten Türk Miras Vakfı, yeni bir saha çalışması projesi kapsamında Amerikalı araştırmacıları Türkiye'ye götürüyor.

Dünya - 6 yıl önce

Washington

Türk-Amerikan ilişkileri üzerine çalışmalar yapan Türk Miras Vakfı (THO), yeni bir saha çalışması projesini hayata geçirerek 10 Amerikalı araştırmacıyı Türkiye'ye götürecek.

Konuyla ilgili AA muhabirine açıklama yapan THO Başkanı Ali Çınar, amaçlarının Türk-Amerikan ilişkilerinin gelişimine katkı yapmak olduğunu ifade etti.

Çınar, Prof. Dr. Michael Gunter başkanlığında 10 ABD'li araştırmacıdan oluşan ekibin 30 Haziran-7 Temmuz tarihlerinde Türkiye’yi ziyaret edeceğini anlattı.

"Araştırmacılar Türkiye'nin güçlü kurumlarıyla buluşacak"

Türkiye’deki ilgili birçok kurum ve kuruluşun ziyaret edileceğini kaydeden Çınar, "Türkiye-ABD ilişkilerinin içinde bulunduğu zorlu süreçte Türkiye’nin güçlü kurumları ile araştırmacıları buluşturmanın geleceğe benzersiz bir katkı sağlayacağını ve araştırmacıların Türkiye’de edindiği tecrübe ve imkanla, THO’nun amaçladığı yapıcı diyalog platformunun da temellerinin atılacağına inanıyoruz." değerlendirmesini yaptı.

Çınar ayrıca, proje kapsamında devlet kurumları, iş dünyası, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarında toplantılar yapılarak programa katılan Amerikalı profesyonellerin Türkiye ile ilgili farklı konularda daha derinlemesine bilgi sahibi olması ve ortak projeler yapmalarının hedeflendiğini anlattı.

Söz konusu çalışmanın ardından hazırlanacak kapsamlı bir raporun da Türk-Amerikan ilişkileri konusunda bilgi üreten aktörlerle paylaşılacağı kaydedildi.

THO, 2018 yazında da “Türkiye’deki Mülteci ve Sığınmacılar: Sorunlar, Fırsatlar ve Yaklaşımlar” adlı bir proje düzenlemiş ve 10 ABD’li genç akademisyeni İstanbul, Ankara ve Gaziantep şehirlerinde sivil ve resmi yetkililerle bir araya getirmişti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Rum Lider Hristofyas toprağa verildi

2019-06-26 01:05 - Dünya

Gökhan Kocakaya: “Gazi Koşusu’nu kazanmayı çok istiyoruz”

2019-06-29 13:44 - Spor

M. Başakşehir, Furkan Soylap’i transfer etti

2019-06-28 17:15 - Spor

Minik Ceylin’e umut olalım

2019-06-28 15:57 - Gündem

Bakan Akar: Tüm haklarımızın sonuna kadar savunucusu olacağız

2019-06-27 17:53 - Dünya

Romen turistin kaza sonrası rahatlığı pes dedirtti

2019-06-29 17:17 - Asayiş

'B Takımı diplomasi değil savaş istiyor'

2019-06-25 01:52 - Dünya

Rejimi ve destekçileri son 2 ayda İdlib'de 487 sivili öldürdü

2019-06-24 16:42 - Dünya

Erdoğan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde bir yılını geride bıraktı

2019-06-25 18:00 - Gündem

Ulawun Yanardağı binlerce kişiyi yerinden etti

2019-06-27 10:22 - Dünya

İlgili Haberler

Suriye'nin Humus ilinde dört toplu mezar bulundu

22:42 - Dünya

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Rigas Türkiye'yi ziyaret edecek

21:32 - Dünya

Filistin: İsrail 2 yılda 33 bin kadın ve kız çocuğunu öldürdü

19:47 - Dünya

Bessent, Trump'ın Noel'den önce yeni Fed başkanını belirleyebileceğini söyledi

19:02 - Dünya

Beyaz Saray'a göre, Rusya-Ukrayna barış sürecinde "büyük ilerleme" kaydedildi

18:53 - Dünya

Günün Manşetleri

ABD, 2026 mali yılına 284 milyar dolarlık bütçe açığıyla başladı

23:02 - Ekonomi

Galatasaray, Union Saint-Gilloise'ye mağlup oldu

22:52 - Spor

Suriye'nin Humus ilinde dört toplu mezar bulundu

22:42 - Dünya

Türkiye'nin kamu-özel sektör işbirliği ile ilgili tecrübeleri BM'de paylaşıldı

21:57 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna konusunda Gönüllüler Koalisyonu Liderler Zirvesi'ne katıldı

21:52 - Siyaset