?>

ABD Kongresindeki demokratlar, Matt Gaetz aleyhindeki raporun açıklanması için bastırıyor

ABD Kongresindeki demokratlar, seçilmiş başkan Donald Trump'ın Adalet Bakanlığına aday gösterdiği ancak adaylıktan çekilen Matt Gaetz aleyhindeki Kongre raporunun kamuoyuna açıklanması için harekete geçti.

Dünya - 5 ay önce

Washington

ABD Temsilciler Meclisi üyesi Demokrat Sean Casten meclise sunduğu tasarıyla söz konusu raporun açıklanıp açıklanmaması konusunda oylama yapılması talebinde bulundu.

Kongredeki demokratlar, Trump tarafından Adalet Bakanlığına aday gösterilen ancak hakkında Temsilciler Meclisi Etik Komitesince hazırlanan raporda yer alan cinsel taciz iddiaları dolayısıyla adaylıktan çekilen Gaetz hakkındaki raporun kamuoyuna açıklanması gerektiğini vurguladı.

Öte yandan Etik Komitesinin bazı üyeleri, Gaetz'in Kongre üyeliğinden istifası nedeniyle söz konusu raporun açıklanmasının düşük ihtimal olduğunu belirtti.

Casten'in sunduğu tasarının kabul görüp görmeyeceği ve Gaetz aleyhindeki raporun açıklanmasına yönelik oylamanın yapılıp yapılmayacağına ilişkin durumun perşembe gününe kadar netleşmesi bekleniyor.

Ancak oylama yapılsa dahi cumhuriyetçiler Temsilciler Meclisinde çoğunluğa sahip olduğu için oylamadan söz konusu raporun açıklanması yönünde bir sonuç beklenmiyor.

Gaetz hakkındaki cinsel istismar iddiaları

Trump'ın Adalet Bakanlığı görevi için ilk adayı eski Kongre üyesi Gaetz, "iki kadına cinsel ilişki karşılığında para ödemek", "reşit olmayan bir kızla cinsel ilişkiye girmek" ve "uyuşturucu kullanmak" gibi suçlamalarla karşı karşıya kalmıştı.

Gaetz hakkındaki suçlamalardan dolayı Temsilciler Meclisi Etik Komitesinde soruşturma yürütülmüş ve bu soruşturma sonucunda bir rapor hazırlanmıştı.

Kamuoyundaki baskıya rağmen Trump'ın söz konusu raporun açıklanmasına karşı çıktığı belirtilmiş, Kongredeki cumhuriyetçilerin muhalefeti nedeniyle raporun açıklanmasının reddedilmesi tepkilere neden olmuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Fenerbahçe, Gaziantep FK'yi sahasında yendi

2024-12-02 22:17 - Spor

Sinop'ta 1600 rakımlı Çangal Dağı'ndaki kar ve sis manzarası görüntülendi

2024-12-02 16:32 - Çevre-Hayat

Dışişleri Bakanı Fidan, Ürdünlü mevkidaşı Safedi ile Suriye'deki durumu telefonda görüştü

2024-12-03 15:58 - Dünya

Beşiktaş'ta başkanlık görevine Hüseyin Yücel getirildi

2024-11-29 21:47 - Spor

UEFA Avrupa Ligi'nde 5. hafta maçları yarın yapılacak

2024-11-27 17:17 - Spor

Sivas sıfırın altında 23,2 dereceyle Türkiye'nin en soğuk ili oldu

2024-12-02 11:53 - Çevre-Hayat

MSB, Türkiye'nin davetiyle Libya'dan gelen 5+5 Ortak Askeri Komisyonu ağırladı

2024-11-28 16:03 - Gündem

Bayburt'ta Sırakayalar Şelalesi buz tuttu

2024-12-02 10:37 - Çevre-Hayat

5 soruda kripto para piyasasındaki riskler

2024-11-29 11:17 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

Türkiye’nin ihracatı yılın 11 ayında yüzde 2,5 artışla 238,5 milyar dolar oldu

2024-12-02 16:02 - Ekonomi

İlgili Haberler

İran’da kum fırtınası 802 kişiyi hastanelik etti

14:23 - Dünya

Hindistan, Pakistan'dan yapılan tüm ithalatı ikinci bir emre kadar yasakladı

14:12 - Dünya

ABD yönetimi, Colorado ve Denver'a göçmenlik yasalarını engellediği gerekçesiyle dava açtı

13:47 - Dünya

Singapur halkı genel seçim için sandık başında

13:42 - Dünya

İsrail saldırısında öldürülen Lübnanlı gazetecinin ailesi: Gazeteciler gerçeği aktaran seslerdir

13:38 - Dünya

Günün Manşetleri

Dışişleri Bakanlığı, Netanyahu'nun uçağına üst uçuş izni verildiği iddialarını yalanladı

14:38 - Gündem

Zirai dondan etkilenen ağaçlarda budama ve sulama işlemlerine dikkat edilmeli

14:33 - Ekonomi

MHP Genel Başkanı Bahçeli'den "3 Mayıs Milliyetçiler Günü" mesajı

14:28 - Siyaset

İran’da kum fırtınası 802 kişiyi hastanelik etti

14:23 - Dünya

Hindistan, Pakistan'dan yapılan tüm ithalatı ikinci bir emre kadar yasakladı

14:12 - Dünya