ABD Kongre Üyesi Michael Baumgartner’a Galatasaray forması hediye edildi

ABD'deki Türk Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcileri, Kongre üyesi Michael Baumgartner'ı ziyaret ederek, Türkiye Süper Lig 2025-2026 şampiyonu Galatasaray'ın formasını takdim etti.

Spor - 2 ay önce

Türk STK liderleri, bir Galatasaray sempatizanı olan Kongre üyesi Baumgartner'e sarı-kırmızılı ekibin futbolcuları tarafından imzalanmış özel Galatasaray forması hediye etti.
Kongre binasında (Capitol Hill) gerçekleşen buluşmada, Türk Amerikan Koalisyonu Siyasi Eylem Komitesi (TAC-PAC) Başkanı Melih Bektaş ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte, Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) ABD Bölge Başkanı Derya Taşkın, Galatasaray USA Başkanı Yusuf Başusta ve Başkan Yardımcısı Yücel Edebalı da hazır bulundu.
TAC-PAC Başkanı Melih Bektaş öncülüğündeki Türk heyeti, ziyaret sırasında Baumgartner’a Galatasaray rozeti ve atkısı takarken, Galatasaray USA Başkanı Başusta, ABD'li siyasetçiyi derneğin "onursal üyesi" olarak kabul ettiklerini kendisine iletti.
Oldukça samimi bir ortamda geçen görüşme sonunda Türk heyeti, hatıra fotoğrafı çekimi esnasında Baumgartner'a "En Büyük Cimbom" sloganını tekrarlattı.
Bektaş, ABD'nin başkentindeki sıcak buluşmanın, Türk-Amerikan toplumunun yürüttüğü diplomatik ve kültürel temaslar adına önem taşıdığını belirtti.
Baumgartner'ın, bir önceki ziyarette Galatasaray sempatizanı olduğunu söylemesi üzerine sarı-kırmızılı takımın ABD'deki derneğinin başkanı Başusta ile temasa geçtiğini belirten Bektaş, bu sempatiyi Türk-Amerikan toplumu adına "bir fırsata dönüştürmek için" yeni bir ziyaret planladıklarını ve son görüşmeyi gerçekleştirdiklerini vurguladı.
Türk STK liderleri tarafından, 2025 yılında Kongre’ye seçilen Baumgartner ile TAC-PAC öncülüğünde kısa süre içerisinde dördüncü defa görüşme gerçekleştirildiğinin altı çizilirken, bu tür temasların Türk-Amerikan toplumunun Capitol Hill’de kalıcı diyalog kanallarının oluşturulması açısından önemli bir adım olduğu ifade edildi.
Türk heyet ayrıca, Kongre üyeleriyle sıfırdan kurulan ilişkilerin zaman içerisinde karşılıklı güvene, dostluğa ve işbirliğine dönüşebildiğini vurgulayarak, toplum temelli diplomatik girişimlerin önemine dikkati çekti.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Galataport Jazz'ın 3. edisyonu 6 Haziran'da başlayacak

2026-05-26 12:08 - Magazin

Gürcüler Sakarya’da buluşuyor -Selçuk Aka, magazin dünyasından yazdı-

2026-05-25 20:28 - Magazin

Altın Palmiye Ödülü'nün sahibi Rumen yönetmen Cristian Mungiu oldu

2026-05-24 00:38 - Magazin

İstanbul'daki Çamlıca Kulesi 5 yılda 2,8 milyon ziyaretçi ağırladı

2026-05-29 12:43 - Çevre-Hayat

Anthropic'in kurucu ortağı Olah, yapay zekanın sadece teknoloji şirketlerine bırakılamayacağını

2026-05-26 10:57 - Teknoloji

Kudüs Valiliği, Nebi Samuel Camisi'nin 'Yahudileştirilmesi' konusunda uyarıda bulundu

2026-05-26 16:32 - İslam-Hayat - Safer 1448

Moskova’da Crocus Expo’daki dev fuara çok sayıda Türk firması katıldı

2026-05-26 23:19 - Özel Haber

Göç yolculuğundaki inci kefalleri teknolojik imkanlardan yararlanarak korunuyor

2026-05-27 13:33 - Çevre-Hayat

Türkiye Kurban Bayramı'nı yağışlı geçirecek

2026-05-26 15:03 - Çevre-Hayat

Sanatçı Sezen Cin Özdemir, Türk sanat müziğini yapay zekayla buluşturuyor

2026-05-29 11:28 - Kültür Sanat

İlgili Haberler

Galatasaraylı futbolcu Lucas Torreira'ya göre bu sezon lig yarışı zor olacak

20:07 - Spor

Hentbolda 2026-2027 sezonu Süper Lig fikstürü belli oldu

19:48 - Spor

Şekip Mosturoğlu'ndan takım otobüsüne saldırı dosyasına ilişkin açıklama

17:38 - Spor

Skibbe'nin yardımcısı Serhat Umar, yoluna teknik direktör olarak devam etmek istiyor

13:02 - Spor

Milli para masa tenisçi Kübra Korkut, Tayland'da dünya şampiyonluğu için mücadele edecek

11:32 - Spor

Günün Manşetleri

Dışişleri Bakanı Fidan, Libya ziyareti kapsamında Trablus'ta temaslarda bulundu

21:23 - Gündem

Kolombiya'da meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 234'e

21:17 - Dünya

Bosna Hersek'ten yola çıkan "Filistin Konvoyu" Habur Sınır Kapısı'na ulaştı

21:03 - Gündem

Suudi Arabistan Kralı Selman, Türkiye ve Pakistan'la imzalanan Mekke Ortak Savunma Anlaşması�

20:57 - Dünya

AK Parti Diyarbakır Gençlik Kollarından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a pankartla teşekkür

19:57 - Gündem