?>

ABD İç Güvenlik Bakanı Mayorkas aleyhindeki azil maddeleri Temsilciler Meclisi'nde kabul edildi

ABD Temsilciler Meclisi'nde yapılan oylamada, Cumhuriyetçilerin göçmenlik politikaları nedeniyle azil istemiyle suçladıkları İç Güvenlik Bakanı Alejandro Mayorkas hakkındaki iki azil maddesi kabul edildi.

Dünya - 2 yıl önce

Washington

Cumhuriyetçilerin çoğunluğu ellerinde tuttuğu Temsilciler Meclisi'nde yapılan oylamada, 214 evet oyuna karşı 213 hayır oyu ile Mayorkas aleyhinde hazırlanan iki azil maddesi onaylandı.

1876'dan bu yana ilk kez bir kabine üyesi Temsilciler Meclisi tarafından azil istemiyle suçlanırken, Mayorkas'ın görevine devam edip etmeyeceğine Demokratların çoğunlukta olduğu Senato karar verecek.

Cumhuriyetçilerin, "sınır güvenliğiyle ilgili politikaları uygulamamak" ve "Kongre'ye yanlış beyanda bulunmak" suçlamalarıyla suçladığı Mayorkas, 26 Şubat'ta tatilden dönecek olan Senato'da oluşturulacak mahkemede yargılanacak.

Geçen haftaki oylamada Mayorkas aleyhindeki azil maddelerini geçiremeyen Temsilciler Meclisi Başkanı Cumhuriyetçi Mike Johnson, son oylamada Demokrat bakan hakkındaki azil maddelerinin kabul edilmesinden memnuniyet duyduğunu açıkladı.

Johnson, sınırlardan son bir yılda giren yasa dışı göçmen sayısının rekor kırdığını ve Biden yönetiminin bu konuda görevini yapmadığını savundu.

Karara tepki gösteren Demokratlar ise Mayorkas aleyhindeki azil maddelerinin tamamen siyasi saiklerle hazırlandığını ve meşru olmadığını iddia etti.

Mayorkas'ın kaderi Senato'da belli olacak

ABD yasalarına göre görevli bir yetkili Temsilciler Meclisi tarafından azil istemiyle suçlandığında Senato'daki senatörler yemin ederek jüri görevi görüyor ve ilgili kişinin görevinde kalıp kalmayacağına karar veriyor.

Senato Çoğunluk Lideri Chuck Schumer, konuyla ilgili açıklamasında, 26 Şubat'ta tatilden döndükten sonra senatörlerin en kısa zamanda jüri olarak yemin ederek Mayorkas'la ilgili yargılama sürecini işleteceklerini belirtti.

Yargılama sonucundaki oylamada, 100 sandalyeli Senatoda senatörlerin 3'te 2'sinin "evet" oyu vermesi halinde Mayorkas görevinden azledilecek.

Senato'da çoğunluğu elinde bulunduran Demokratların, Mayorkas'ı görevden alacak bir karara imza atması beklenmiyor.

Cumhuriyetçiler uzun süredir Mayorkas'ın ve Biden yönetiminin, Meksika sınırı konusundaki politikalarını sert dille eleştiriyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Eski CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na "hakaret" suçundan 2 yıla kadar hapis istemi

2024-02-09 13:58 - Gündem

Moskova'da Crocus Group şirketinden sürücülere şarj müjdesi

2024-02-12 09:40 - Özel Haber

'Sadece yeryüzüne değil, uzaya da Türk'ün imzasını attık'

2024-02-10 21:13 - Gündem

Netanyahu, Gazze'de ateşkes müzakereleri sürerken ABD Dışişleri Bakanı Blinken ile görüştü

2024-02-07 16:18 - Dünya

'Kafes-38' operasyonunda organize suç örgütü elebaşılarıyla 16 şüpheli yakalandı

2024-02-10 08:43 - Asayiş

Gazze'deki hükümet: Gazze'nin kuzeyinde halkın yemek zorunda kaldığı hayvan yemleri bile t

2024-02-09 16:37 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan şehit Tuğay'ın ailesine başsağlığı mesajı

2024-02-13 18:18 - Gündem

Adalet Bakanı Tunç: 8. Yargı Paketimizin taslağı teklif aşamasına gelmek üzere

2024-02-09 20:27 - Gündem

Filistin Dışişleri Bakanı Maliki: Refah işgal tehlikesi altında

2024-02-13 20:03 - Dünya

Bitcoin, piyasalardaki risk iştahının artmasıyla 45 bin doları aştı

2024-02-08 19:52 - Ekonomi

İlgili Haberler

Fransa'da Louvre Müzesi'nden tarihi mücevherler çalındı

14:32 - Dünya

Zelenskiy: Savaş, sadece Moskova'nın onu bitirmek istememesi nedeniyle devam ediyor

13:23 - Dünya

Türkiye'nin 17. "İyilik Gemisi" Mısır'ın El-Ariş Limanı'ndan ayrıldı

13:13 - Dünya

İsrail, işgal altındaki Batı Şeria'da 3'ü çocuk 20 Filistinliyi gözaltına aldı

13:02 - Dünya

İsrail güçleri Batı Şeria’da bir Filistinlinin evini patlayıcılarla kullanılamaz hale getirdi

12:58 - Dünya

Günün Manşetleri

Galatasaray-Bodo/Glimt maçının yapılacağı saatte iki Süper Lig karşılaşması da oynanacak

14:53 - Spor

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Duran, Aliya İzetbegoviç'i andı

14:37 - Gündem

Fransa'da Louvre Müzesi'nden tarihi mücevherler çalındı

14:32 - Dünya

YEDAŞ çalışanları gerçek saha koşullarındaki eğitimle zorlu görevlere hazırlanıyor

14:13 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aliya İzetbegoviç'i vefatının 22. yılında andı

14:03 - Siyaset