?>

ABD, Güney Sudan Büyükelçisini istişare amaçlı geri çekti

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ortagus, "Büyükelçi (Thomas) Hushek, ABD ve Güney Sudan hükümeti arasındaki ilişkinin yeniden değerlendirilmesi konusunda üst düzey yetkililerle görüşecek." dedi.

Genel - 6 yıl önce

Washington DC (AA) - ABD Dışişleri Bakanlığı, Güney Sudan'da geçiş hükümetinin kurulamaması sebebiyle ülkedeki büyükelçisini "istişare amaçlı" geri çağırdıklarını duyurdu.

Bakanlık Sözcüsü Morgan Ortagus, Güney Sudan'daki gelişmelere ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Ortagus, taraflar arasında yapılan anlaşmaya göre geçiş hükümetinin 12 Kasım'a kadar kurulması gerektiğini ancak bunda başarısız olunduğuna vurgu yaptı.

Bu sebeble ABD'nin Güney Sudan Büyükelçisi Thomas Hushek'in "istişare amaçlı" geri çağrıldığını kaydeden Ortagus, "Büyükelçi Hushek, ABD ve Güney Sudan hükümeti arasındaki ilişkinin yeniden değerlendirilmesi konusunda üst düzey yetkililerle görüşecek." ifadelerini kullandı.

Ortagus, ayrıca ABD olarak barışın sağlanması konusunda Güney Sudan halkının yanında olduklarını vurgulayarak, "ABD, Güney Sudan'da barış ve başarılı bir siyasi geçişin sağlanması konusunda bölgedeki ortaklarıyla çalışacak." değerlendirmesinde bulundu.

Sudan'dan 2011'de ayrılarak bağımsızlığını ilan eden Güney Sudan, Devlet Başkanı Salva Kiir Mayardit'in 16 Aralık 2013'te yardımcısı Machar'ı "darbe teşebbüsü" iddiasıyla görevden almasının ardından iç savaşa sürüklenmişti.

Hükümetlerarası Kalkınma Otoritesi (IGAD) gözetiminde yürütülen barış görüşmeleri sonucu, taraflar defalarca barış ve ateşkes anlaşması imzalasa da çatışmalar yeniden patlak vermişti.

Geçen yıl yenilenen barış anlaşmasına göre tarafların 12 Kasım itibarıyla hükümeti kurması planlanıyordu ancak en son açıklama göre 100 gün daha erteleme yapılacağı belirtilmişti.

Haftanın Öne Çıkanları

Amiralleri gözaltına aldıran darbeci Hayrettin İmren

2019-11-22 14:27 - Gündem

Şampiyonlukla özdeşleşen başkan: Ali Şen

2019-11-20 16:58 - Genel

Cumhurbaşkanlığı'nda çevre dostu uygulamalar hız kazandı

2019-11-24 15:07 - Gündem

Koç Holding'den Yapı Kredi açıklaması

2019-11-25 11:10 - Ekonomi

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde konuğu Club Brugge

2019-11-25 13:42 - Spor

Tank avcıları muharebe sahasına ısınıyor

2019-11-25 14:13 - Gündem

Yılmaz Ateş CHP'den ihraç edildi

2019-11-20 17:22 - Siyaset

Hong Kong'da protestocular yine sokakları doldurdu

2019-11-20 18:52 - Dünya

Tarım Kredi market sayısını artıracak

2019-11-23 14:12 - Ekonomi

24Erzincanspor, kupada Beşiktaş'a karşı sürpriz peşinde

2019-11-22 14:22 - Spor

İlgili Haberler

Balıkesir'de art arda depremler meydana geldi

23:58 - Genel

'77', Gazze'de yaşanan dramı 'sessiz bir çığlık' olarak gözler önüne seriyor

16:01 - Genel

Lahey'deki zirvede Trump engeli sebebiyle Ukrayna'nın üyelik yolunda ilerlemesi beklenmiyor

11:21 - Genel

MEB, 15 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin sözlü sınav duyurusu yayımladı

10:41 - Genel

İsrail Başbakanı Netanyahu, UCM'nin tutuklama kararına rağmen Macaristan'ı ziyaret edecek

22:37 - Genel

Günün Manşetleri

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan Malazgirt Zaferi ve Büyük Taarruz mesajı

21:53 - Siyaset

Zelenskiy'den Rusya zirvesi için Türkiye ile görüşme mesajı

21:43 - Dünya

Tiago Djalo, Beşiktaş için İstanbul'da

21:32 - Spor

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho: Yarın tek hedefimiz var, o da kazanmak

21:07 - Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, OYAK Yönetim Kurulu Başkanı Aksakallı'yı kabul etti

21:03 - Gündem