?>

ABD Dışişleri Bakanlığının yeni seçilen Trump yönetimine devri için Büyükelçi Mull görevlendirildi

ABD Dışişleri Bakanlığı, yeni seçilen yönetime kurumsal devir işlemlerinin sağlıklı şekilde gerçekleştirilmesi için Büyükelçi Stephen Mull'ı görevlendirdi.

Dünya - 6 ay önce

New York

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, günlük basın toplantısında 74 günlük geçiş sürecinde benimseyecekleri politikalarla ilgili gazetecilerin sorularını cevapladı.

ABD başkanlık seçiminde Donald Trump zaferini ilan ettiABD’nin 47. başkanı seçildiğini ilan eden Trump: Ben bir savaş başlatmayacağım, savaşları sona erdireceğimKamala Harris, Trump'a karşı seçim mağlubiyetini kabul etti

Miller, Bakanlığın yeni yönetime devrine ilişkin, "Büyükelçi Mull, mümkün olduğunca başarılı bir geçiş sağlamak için başkan seçilenin ekibiyle birlikte çalışacak." dedi.

Barışçıl bir görev devrinin ABD demokrasisinin temel unsuru olduğunu belirten Miller, Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın kurum çalışanlarıyla son iki gündür bir araya geldiği görüşmelerde bu konuyu vurguladığı bilgisini paylaştı.

Sözcü Miller, "Bu yüzden sorunsuz, verimli ve profesyonel bir geçiş süreci yürütmemiz, bizim için çok önemli." dedi.

Dış politikada benzer uygulamalar devam edecek

Geçiş sürecinde mevcut dış politikanın uygulanacağını vurgulayan Miller, "20 Ocak öğlene kadar bu politikaları sürdürmek bizim görevimiz." ifadesini kullandı.

Miller, görevde kaldıkları sürece "Gazze ve Lübnan'daki savaşın" sona ermesi ve insani yardımların artması ve ateşkesin sağlanması için çalışacaklarını belirtti.

Ukrayna için ABD'nin belirlediği yardımların ne olacağı sorusuna ise Miller, "Kongrenin belirlediği yardımların tamamının devir işlemlerinden önce aktarımının sağlanması için çalışıyoruz." cevabını verdi.

Miller, Gazze'deki koşulların iyileştirilmesi adına Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve Savunma Bakanı Lloyd Austin'in İsrailli mevkidaşlarına gönderdiği 13 Ekim tarihli mektupta değinilen uyarıların geçerli olduğunu söyledi.

Sözcü Miller, Biden yönetiminin, mektupta belirtilen talepleri karşılamaması durumunda İsrail'e silah transferini durdurmayı düşünüp düşünmeyeceği sorusuna doğrudan cevap vermeyi reddetti.

Bununla birlikte Miller, "Yasayı takip edeceğiz." ifadesini kullandı.

Miller, 15 Ekim tarihli günlük basın toplantısında, "Bakan (ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken), Savunma Bakanı (Lloyd) Austin ile pazar günü İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant'a ve Stratejik İşler Bakanı Ron Dermer'e, Gazze'ye ulaşan insani yardım seviyeleriyle ilgili endişelerimizi açıkça belirtmek için bir mektup yazdı." açıklamasında bulunmuştu.

Sözcü, İsrail'e "yardımların iyileştirilmesine yönelik harekete geçmesi için" 30 gün süre tanındığı bilgisini teyit etmişti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Rusya: Savaşın bitirilmesi için somut eylemler gerekiyor

2024-11-06 14:18 - Dünya

ABD'de mahkeme, Musk'ın düzenlediği çekilişin başkanlık seçimlerine kadar sürebileceğine h

2024-11-05 13:23 - Dünya

Süper Lig'de 12. hafta maçlarını yönetecek hakemler açıklandı

2024-11-06 16:32 - Spor

Marmara Denizi ve Ege Denizi'nin kuzeyi için 'fırtına' uyarısı

2024-11-02 19:12 - Asayiş

1000 hakim ve savcı yardımcısı alımına ilişkin sınav ilanı yayımlandı

2024-11-05 14:03 - Gündem

Fenerbahçeli futbolcu İrfan Can Kahveci'nin adalesinde kısmi yırtık tespit edildi

2024-11-05 12:02 - Spor

"Siber Güç Türkiye 2024" zirvesinde "siber güvenlik" konuşuldu

2024-11-06 15:32 - Teknoloji

İki devletli çözümü reddeden Gideon Saar: Netanyahu muhalifliğinden dışişleri bakanlığına

2024-11-06 15:03 - Dünya

Türkiye'nin ilk deniz üstü rüzgar ölçüm direği İzmir açıklarının enerji potansiyelini ölçtü

2024-11-01 11:37 - Ekonomi

Fenerbahçe'nin AZ Alkmaar maçı kadrosu açıklandı

2024-11-06 14:48 - Spor

İlgili Haberler

Suriye, iç işlerine yönelik her türlü dış müdahaleyi reddettiğini açıkladı

23:19 - Dünya

ABD'de '7 bine yakın çocuğa cinsel istismar' davasında 4 milyar dolar tazminat üzerinde anlaşıldı

23:18 - Dünya

ABD Dışişleri Bakanı Rubio'dan, Pakistan ve Hindistan'a "işbirliği" çağrısı

00:38 - Dünya

Arap ülkeleri kum fırtınasının etkisi altına girdi

00:33 - Dünya

Hindistan, hava sahasını Pakistan'a ait uçuşlara kapattı

23:48 - Dünya

Günün Manşetleri

Van'da yolcu otobüsünün devrildiği kazada 28 kişi yaralandı

08:13 - Asayiş

Muğla'da 4,1 büyüklüğünde deprem

03:56 - Gündem

İstanbul'da kentsel dönüşüm uygulamalarındaki yardım kararında değişikliğe gidildi

03:53 - Gündem

UTTS uygulamasında süre uzatıldı

01:02 - Ekonomi

ABD Dışişleri Bakanı Rubio'dan, Pakistan ve Hindistan'a "işbirliği" çağrısı

00:38 - Dünya