?>

ABD'de Türkiye karşıtı eski Senatör Menendez'e rüşvet almaktan 11 yıl hapis cezası verildi

ABD'de hakkındaki rüşvet ve yolsuzluk suçlamalarıyla yargılanan ve jüri tarafından suçlu bulunan eski New Jersey Senatörü Bob Menendez'e 11 yıl hapis cezası verildi.

Dünya - 6 ay önce

New York

Manhattan'daki federal mahkemede görülen duruşmada Yargıç Sidney Stein, Menendez'in cezasını açıkladı.

Yargıç Stein, Menendez'in, yabancı ülkeler için çalışma dahil altın külçeler, nakit para, lüks araba ve diğer rüşvetler karşılığında yüksek mevkisini kullandığı için 11 yıl hapis cezasına çarptırıldığını söyledi.

Stein, "Başarılıydın, güçlüydün, siyasi sistemimizin zirvesinde duruyordun. Yolun bir yerinde yolunu kaybettin ve bu kamu yararı için çalışmak yerine kendi iyiliğin için çalışmaya dönüştü. Üzgünüm ama, yozlaşmış bir politikacı oldun." ifadelerini kullandı.

71 Yaşındaki Menendez ise hapis cezası karşısında gözyaşlarını mendille silerek, "Sayın yargıç, karşınızda terbiye edilmiş bir adam var. Tüm hayatımı başkalarına hizmet etmeye adadım. Mükemmel bir adam olmaktan uzağım ancak kamu hizmetindeki yarım yüzyılıma inanıyorum, kötülükten çok iyilik yaptım." diye konuştu.

11 Yıl hapis cezası ile Menendez, ABD tarihinde en uzun süre ceza alan eski bir senatör olarak kayıtlara geçti.

Yolsuzluk ve rüşvet suçlamalarından suçlu bulunmuştu

ABD'de hakkındaki rüşvet ve yolsuzluk suçlamalarıyla yargılanan eski Senato Dış İlişkiler Komitesi Başkanı, New Jersey Senatörü Menendez, 16 Temmuz 2024'te New York'taki mahkeme jürisi tarafından suçlu bulunmuştu.

Mahkeme jürisi, Menendez'in rüşvet almak, hakkındaki soruşturmalara yönelik baskı yaparak adaleti engellemek ve yabancı ülke için faaliyetlerde bulunmak iddialarını kapsayan 16 ayrı suçlamanın tamamından suçlu olduğuna karar vermişti.

Menendez, jüri tarafından suçlu bulunduktan sonra 21 Ağustos 2024'te, ABD Senatosu'nda geçirdiği 18 yıl, 7 ay ve 4 günle New Jersey tarihinin en uzun süre görev yapan dördüncü senatörü pozisyonundan istifa etmek zorunda kalmıştı.

Küba kökenli göçmen bir ailenin oğlu olan Menendez, ABD Kongresinde Türkiye karşıtlığı, Rum ve Ermeni lobisine yakınlığıyla biliniyordu.

Menendez, ABD'den Türkiye'ye yapılacak F-16 satışına karşı çıkanların başında gelirken, Türkiye'nin Akdeniz ve Ege'deki politikalarından rahatsızlığını da her fırsatta gündeme getiriyordu.

Menendez'in hakkındaki soruşturmalar nedeniyle Senato Dış İlişkiler Komitesi Başkanlığından ayrıldıktan sonra Türkiye'ye yönelik F-16 satışının gerçekleşmesi dikkatlerden kaçmamıştı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Hakkarili kayakçıların yeni hedefi etap yarışları

2025-01-25 19:08 - Spor

Marmara'da aralık ayında yağışlar önceki yıla göre yüzde 38 arttı

2025-01-29 11:44 - Gündem

Giresun'da Dikmetaş Göleti buz tuttu

2025-01-27 10:48 - Çevre-Hayat

Erzurum, yüksek irtifasıyla yaz kış farklı ülkelerin milli takımlarını ağırlıyor

2025-01-29 12:13 - Spor

Türk ihracatçılar, Suriye'ye yapılan hububat ve bakliyat ihracatını artırmayı hedefliyor

2025-01-28 18:07 - Ekonomi

Hindistan: ABD'deki düzensiz Hint göçmenlerin geri dönüşüne açığız

2025-01-23 16:42 - Dünya

Beşiktaş, Avrupa kupalarında 252. kez mücadele verecek

2025-01-29 11:58 - Spor

Geçen yıl yasa dışı bahis ve kumara aracılık eden 233 bin site kapatıldı

2025-01-26 12:23 - Medya

Çorum'da köpeğin saldırısına uğrayan 3 kişi yaralandı

2025-01-29 18:37 - Asayiş

'Gürz-41' ve 'Gürz-42' operasyonlarında 100 şüpheli yakalandı

2025-01-28 09:07 - Asayiş

İlgili Haberler

İsrail, Filistinlilere ait toprakların durumunu değiştirmek için Doğu Kudüs'te yeni yol açıyor

13:48 - Dünya

BM Özel Raportörü Albanese'den UEFA'ya İsrail'i müsabakalardan kovma çağrısı

13:13 - Dünya

Anket: Almanların çoğunluğu, ülkelerinin Filistin’i şimdi devlet olarak tanımasından yana

12:47 - Dünya

Afrika'da aslanlar, habitat kaybı, avcılık ve kemik ticareti kıskacında

12:32 - Dünya

Japonya'da Şinmoe Yanardağı faaliyete geçti

12:12 - Dünya

Günün Manşetleri

Çukurova Uluslararası Havalimanı 1 yılda 5,1 milyon yolcuya hizmet verdi

13:53 - Ekonomi

İsrail, Filistinlilere ait toprakların durumunu değiştirmek için Doğu Kudüs'te yeni yol açıyor

13:48 - Dünya

BM Özel Raportörü Albanese'den UEFA'ya İsrail'i müsabakalardan kovma çağrısı

13:13 - Dünya

Bozkurt'taki "sel göleti" taşkınların önüne set olacak

13:02 - Gündem

Ağrı Dağı'nın zirvesindeki takke buzulunda erime sürüyor

12:57 - Gündem