?>

ABD'de namaz çıkışı öldürülen imam için cenaze namazı kılındı

New York'ta cami çıkışında tabancayla vurularak öldürülen Bangladeş asıllı imam Akonjee ve arkadaşı Uddin için Brooklyn'de bine yakın kişinin katılımıyla cenaze namazı kılındı. - Anadolu Ajansı

Dünya - 9 yıl önce

NEW YORK

ABD'nin New York kentinde öldürülen Bangladeş asıllı imam Maulama Akonjee (55) ile yanındaki Thara Uddin (64) için cenaze töreni düzenlendi.

Queens'in Ozone Park bölgesinde Al Furkan Jame Camii'nden öğle namazı çıkışında kimliği henüz belirlenemeyen bir kişi tarafından öldürülen Akonjee ve Uddin için Brooklyn'de bir parkta yaklaşık bin kişinin katılımıyla cenaze namazları kılındı.

Törende konuşan New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, saldırıyla detayları bilmediklerini ancak öğreneceklerini söyledi.

Olayın sorumlusunun ortaya çıkarılacağını anlatan Blasio, "Birimize yapılan saldırı, hepimize karşı yapılmıştır. Bütün kent sizinle birlikte yas tutuyor. Bütün ülke genelinde nefret söylemi kusan, bölünme yaratmaya ve bir Amerikanı diğerine karşı düşürmeye çalışan sesler olduğunu biliyoruz." diye konuştu.

Cenaze namazının ardından katılımcılar, "Adalet istiyoruz" ve "Nefret suçlarına hayır" sloganları attı.

Saldırının zanlısı olmasından şüphelenilen ancak cinayetlerle herhangi bir bağı bulunup bulunmadığı henüz bilinmeyen 35 yaşındaki kişinin sorgusunun sürdüğü, ona isnat edilen suçun polise karşı gelmek ve kaçmak olduğu öğrenildi.

"Adalet istiyoruz"

Katılımcılardan Joynal Abedin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu saldırının ilk olmadığını ifade ederek, adalet istediklerini belirtti.

Bir başka Bangladeşli Müslüman Sahel Hussain ise öldürülen imamı tanıdığını dile getirerek, "Çok masum bir kişiydi. Bu ülkede güvende olduğumuzu hissetmiyoruz, hepimiz korkuyoruz." dedi.

Afganistan'da ABD güçlerinin bombalaması sonucu yıkılan bir caminin yeniden inşası için inançlar arası girişim başlatan rahibe Chloe Breyer, "Müslümanları desteklemek için geldim. Hiç kimse böyle bir şeye layık değil." ifadelerini kullandı.

Breyer ayrıca, bir yıldır İslam karşıtı saldırı ve vandalizm olayları yaşandığını hatırlatarak, bunda siyasetçilerin önemli bir sorumluluğu olduğunu kaydetti.

Badrun Khan da Akonjee'yi tanıdığını bildirerek, "Çok büyük bir insandı. Halkımız korunmalı." değerlendirmesinde bulundu.

İmam öldürüldükten sonra üzerindeki bin doların çalınmamasının, cinayetin hırsızlık nedeniyle işlenmediğini gösterdiği belirtiliyor.

Akonjee ve beraber camiden çıktığı Uddin, 13 Ağustos Cumartesi günü öğle namazının ardından kaldırımda yürürken başlarından tabancayla vurulmuştu. Hastaneye kaldırılan yaralılardan Akonjee'nin hayatını kaybettiği, Uddin'in ise yoğun bakımda bir süre kaldıktan sonra yaşamını yitirdiği duyurulmuştu.

Cumhuriyetçi Partinin başkan adayı Donald Trump'ın Müslümanlara yönelik söylemlerinin bu tür olayları tetiklediğini savunuluyor. ABD'de son yıllarda İslamofobi ve buna bağlı nefret saldırılarının arttığı dikkati çekiyor.

Muhabir: Selçuk Acar

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

'17 Aralık' savcıları hakkında ağırlaştırılmış müebbet istemi

2016-08-11 18:20 - Genel

Kadınlar senkronize atlamada zafer Çin'in

2016-08-10 07:02 - Spor

Kayseri'de 86 iş adamı gözaltına alındı

2016-08-10 19:07 - Gündem

Eski gümrükçü: 'Her türlü kirli işler dönüyordu, göz yummadığım için..'

2016-08-12 14:47 - Gündem

Pist bisikleti branşında madalyalar sahibini buldu

2016-08-12 06:02 - Spor

Kırklareli'de FETÖ/PDY operasyonu

2016-08-16 11:22 - Genel

Sapkınlığın bu kadarına pes artık: Gülen’in...

2016-08-12 21:27 - Genel

Gümüşhane'de trafik kazası: 1 ölü, 3 yaralı

2016-08-11 19:57 - Genel

Irak Sağlık Bakanı Hemud, yangında ihmal tespit edilirse istifa edecek

2016-08-11 15:17 - Dünya

FETÖ Rusya’da etkin olmayı başaramadı'

2016-08-10 13:28 - Genel

İlgili Haberler

Rusya ile Ukrayna arasında 25 yaş altı savaş esirleri takasının ilk aşaması yapıldı

17:03 - Dünya

Uluslararası Af Örgütü: İsrail'in Madleen gemisine saldırısı uluslararası hukukun ihlali

16:08 - Dünya

Kosova'da 4 aydır hükümet kurulamadı

16:03 - Dünya

Rusya: Ukrayna'nın taktik uçaklarının konuşlandığı hava üssünü vurduk

15:48 - Dünya

Güney Kore'nin eski Devlet Başkanı Yoon, sıkıyönetim soruşturması kapsamında ifadeye çağrıldı

15:28 - Dünya

Günün Manşetleri

Kurban Bayramı'nın dördüncü günü vatandaşlar kabir ziyaretlerine devam etti

17:08 - Gündem

Rusya ile Ukrayna arasında 25 yaş altı savaş esirleri takasının ilk aşaması yapıldı

17:03 - Dünya

İstanbul'da bayramın son gününde toplam 79 kişi hastanelere başvurdu

16:52 - Gündem

İstanbul'daki havalimanlarında bayram tatili dönüş yoğunluğu

16:13 - Gündem

Uluslararası Af Örgütü: İsrail'in Madleen gemisine saldırısı uluslararası hukukun ihlali

16:08 - Dünya