?>

ABD Başkanı Trump, Ukrayna'ya yönelik askeri yardımları durdurdu

ABD Başkanı Donald Trump'ın, cuma günü Oval Ofis'te Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile yaşadığı tartışmanın ardından ABD'nin bu ülkeye yaptığı askeri yardımları geçici olarak askıya aldığı bildirildi.

Dünya - 4 ay önce

Washington

ABD medyasına açıklama yapan ve adları açıklanmayan Beyaz Saray yetkilileri, daha önce Trump'ın Ukrayna'ya askeri yardımları durduracağı yönündeki haberleri teyit etti.

Söz konusu yetkililer, Trump'ın Zelenskiy ile yaşadığı tartışmanın Beyaz Saray'da yarattığı havanın ardından bu ülkeye yapılan tüm askeri yardımların bir süre askıya alınmasına karar verildiğini vurguladı.

CNN'e açıklama yapan bir Beyaz Saray yetkilisi, "Başkan barışa odaklandığını açıkça ifade etmişti. Ortaklarımızın da bu hedefe bağlı olduklarını görmek istiyoruz. Çözüme katkı sağladığından emin olmak için yardımlarımızı durduruyoruz." ifadesini kullandı.

Bir diğer yetkili ise askıya alma kararının, henüz Ukrayna'ya ulaşmamış tüm askeri teçhizat için geçerli olacağını söyledi.

Bazı yetkililer de Trump'ın cuma günü yaşanan tartışmanın ardından Zelenskiy'den kamuoyu önünde özür beklediğini ancak Ukrayna Devlet Başkanı'ndan böyle bir adımın gelmemesinin de kararda etkili olduğunu dile getirdi.

Aynı isimler, söz konusu kararın pazartesi günü akşam saatlerinde alındığını ve Ukrayna üzerindeki baskı stratejisinin bir parçası olduğunu söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, CNN'e verdiği bir mülakatta, Zelenskiy'nin cuma günü yaşanan tartışmadan dolayı özür dilemesi gerektiğini açıkça dile getiren isimlerden biri olmuştu.

ABD Başkanı Trump ile Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, geçen cuma günü Oval Ofis'teki görüşmede kameralar önünde tartışmış, daha sonra yapılacağı duyurulan ortak basın toplantısı iptal edilmişti. Bunun üzerine Zelenskiy Beyaz Saray'dan tek başına ayrılmış ve nadir toprak elementleri anlaşması da imzalanmamıştı.

Trump, Zelenskiy'nin "Amerikan halkına saygısızlık ettiğini" savunmuş, Zelenskiy ise özür dileyecek yanlış bir şey yapmadığını söylemişti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

2025'te mobil oyunlaştırma, trendler, tahminler ve en iyi platformlar

2025-02-27 16:06 - İnsan&Hayat

Borsa günü yükselişle tamamladı

2025-03-03 18:37 - Ekonomi

Suç örgütlerine yönelik 'Hücre-14' operasyonlarında 11 şüpheli tutuklandı

2025-02-27 09:07 - Asayiş

Bakan Fidan, Kuzey Makedonya Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Mucunski ile görüştü

2025-02-28 18:28 - Siyaset

Trump'tan ABD'li çiftçilere 'çok sayıda tarım ürünü üretmeye hazırlanın' çağrısı

2025-03-03 22:37 - Dünya

Sağlık Bakanlığı Nadir Hastalıklar Veri Sistemi'nde kayıtlı hasta sayısı 13 bine ulaştı

2025-03-03 13:17 - Sağlık

Sultanbeyli'de Ramazan öncesi camilerde temizlik çalışması yapılıyor

2025-03-01 17:17 - İslam-Hayat - Zilhicce 1446

Rangers Kulübü, İstanbul'a gelecek taraftarlara Ramazan ayına yönelik önerilerde bulundu

2025-02-27 22:57 - Spor

ABD ekonomisi 2024'ün dördüncü çeyreğinde yüzde 2,3 büyüdü

2025-02-27 17:22 - Ekonomi

Kırmızı bültenle aranan Sinan Memi ve Atakan Avcı Türkiye'ye getirildi

2025-02-28 08:57 - Asayiş

İlgili Haberler

Rusya: ABD ve İsrail'in İran'a saldırıları, Orta Doğu'daki durumun gerginleşmesine yo

23:57 - Dünya

İran, İsrail ve ABD'nin saldırılarından sonra UAEA ile işbirliğini durduracak

23:52 - Dünya

Trump, Katar'daki ABD üssüne saldırıyı önceden haber verdiği için İran'a teşekkür etti

23:48 - Dünya

ABD'li milyarder Jeff Bezos'un Venedik'te yapacağı düğün protesto edildi

23:32 - Dünya

Arap ülkelerinden, İran'ın Katar'daki ABD üssüne saldırısına tepki

23:23 - Dünya

Günün Manşetleri

Rusya: ABD ve İsrail'in İran'a saldırıları, Orta Doğu'daki durumun gerginleşmesine yo

23:57 - Dünya

İran, İsrail ve ABD'nin saldırılarından sonra UAEA ile işbirliğini durduracak

23:52 - Dünya

Trump, Katar'daki ABD üssüne saldırıyı önceden haber verdiği için İran'a teşekkür etti

23:48 - Dünya

ABD'li milyarder Jeff Bezos'un Venedik'te yapacağı düğün protesto edildi

23:32 - Dünya

Arap ülkelerinden, İran'ın Katar'daki ABD üssüne saldırısına tepki

23:23 - Dünya