?>

ABD Başkanı Trump, tarifeleri durdurmayı değerlendirmediklerini söyledi

ABD Başkanı Donald Trump, tarifeleri durdurmayı değerlendirmediklerini belirtti.

Dünya - 4 ay önce

Washington

Trump, İsrail Başbakanı Netanyahu ile Oval Ofis'te yaptıkları görüşmede basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Müzakerelere imkan sağlamak için tarifelerin durdurulmasına açık olup olmadığının sorulması üzerine Trump, "Bunu düşünmüyoruz." yanıtını verdi.

Trump, "Bizimle anlaşma yapmak için gelen çok sayıda ülke var ve bunlar adil anlaşmalar olacak ve bazı durumlarda önemli tarifeler ödeyecekler." dedi.

Japonya Başbakanı İşiba Şigeru ile bu sabah çok iyi bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirten Trump, İşiba'ya ülkelerini "açmaları gerekeceğini" söylediğini aktardı.

Trump, Japonya'ya neredeyse hiç otomobil satmadıklarını ama bu ülkenin ABD'ye otomobil sattığını dile getirerek, ABD'nin tarım ürünlerini de pek almamalarından yakındı.

ABD Başkanı Trump, Çin'in karşılıklı tarifelere misilleme olarak açıkladığı yüzde 34'lük gümrük vergilerini geri çekmemesi halinde bu ülkeye yüzde 50 ek tarife uygulayacaklarını da yineledi.

Tarifelerin bir müzakere stratejisi mi yoksa kalıcı mı olduğuna ilişkin soruyu da yanıtlayan Trump, "Kalıcı tarifeler olabileceği gibi müzakereler de olabilir çünkü tarifelerin ötesinde ihtiyaç duyduğumuz şeyler var." dedi.

"Her ülkeyle adil ve iyi anlaşmalar yapacağız"

Trump, "Her ülkeyle adil ve iyi anlaşmalar yapacağız ve eğer yapmazsak onlarla hiçbir işimiz olmayacak." diye konuştu.

Avrupa Birliği'nin (AB) ABD'ye ve ticarete zarar vermek için kurulduğu görüşünü yineleyen Trump, "AB ile 350 milyar dolarlık bir açığımız var ve bu hızla ortadan kalkacak. Bunun nedeni ve hızlı bir şekilde ortadan kalkmasının yollarından biri de bizden enerji almak zorunda kalacak olmaları çünkü buna ihtiyaçları var. Bizden almak zorundalar. Alabilirler de. Bir hafta içinde 350 milyar doları ortadan kaldırabiliriz." dedi.

Trump, ABD'nin İsrail'den ithalatına getirdiği yüzde 17 oranındaki tarifeleri düşürmeyi planlayıp planlamadığının sorulması üzerine ise "Burada tamamen yeni bir ticaretten bahsediyoruz. Belki de hayır." yanıtını verdi ve İsrail'e çok yardım ettiklerini sözlerine ekledi.

Netanyahu ise ABD ile ticaret açığını ortadan kaldıracaklarını, bunu çok hızlı şekilde yapmayı planladıklarını ifade ederek, ticaret engellerini de gidereceklerini söyledi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Ümraniye'de İETT otobüsü yanarak kullanılamaz hale geldi

2025-04-06 10:18 - Asayiş

Turizmcilerden "Her şey dahil sistemi israfa neden olmasın" çağrısı

2025-04-02 14:38 - Ekonomi

ABD'de etkili olan kasırga ve seller sebebiyle ölenlerin sayısı 16'ya yükseldi

2025-04-06 16:32 - Dünya

Türkiye ile BAE arasındaki Afrika konulu istişarelerin ikinci turu yarın Abu Dabi'de yapılacak

2025-04-06 10:16 - Ekonomi

Çankırı'da devrilen işçi servisindeki 23 kişi yaralandı

2025-04-04 10:08 - Asayiş

İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyinde hava saldırılarıyla konteyner evleri hedef aldı

2025-04-07 04:52 - Dünya

Çin, Trump'ın tarife artışına karşı ABD'ye yüzde 34 ek gümrük vergisi getirecek

2025-04-04 15:03 - Dünya

Kanada, ABD'nin yüzde 25'lik otomobil tarifelerine cevap vereceğini açıkladı

2025-04-04 02:43 - Dünya

Edirne ve Kırklareli'nde kar yağışı etkili oluyor

2025-04-07 08:59 - Çevre-Hayat

İsrail'in Gazze'ye saldırıları İstanbul'da yürüyüşle protesto edildi

2025-04-06 17:33 - Gündem

İlgili Haberler

Kremlin: Putin-Trump görüşmesinin ilerleyen günlerde yapılması konusunda mutabık kalındı

11:53 - Dünya

Los Angeles'ta ocakta başlayan yangınlarda dolaylı olarak 440 kişinin öldüğü öngörülüyor

10:57 - Dünya

Bulgaristan'ın güneyinde 30 bin dönümlük alana yayılan yangınla mücadele sürüyor

10:43 - Dünya

Kanada'daki orman yangınlarında yaklaşık 17 milyon dönüm alan kül oldu

10:18 - Dünya

İsrail, Oscar ödüllü belgesele katkı sunan Filistinli aktivist Hadalin'in cenazesini teslim etti

09:47 - Dünya

Günün Manşetleri

Hindistan Başbakanı Modi, ABD'nin tarifelerinin uygulanması sonrası konuştu

12:27 - Ekonomi

Artan orman yangınlarının çoğu insan kaynaklı

12:23 - Gündem

Uzmanlar, Trump'ın gümrük vergilerinin ABD-Hindistan ilişkilerinde türbülansa yol açtığı görüşü

12:18 - Ekonomi

Erciyes'in eteğindeki kuruyan göl "Çöl"e döndü

12:12 - Gündem

Ligin 67 sezonluk puan cetveli

12:07 - Spor