ABD Başkanı Trump, İran'la savaşın "iliklerine kadar hissettiğinde" biteceğini söyled

ABD Başkanı Donald Trump, İran'la savaşın ne zaman biteceği konusunda, "Bunun uzun süreceğini düşünmüyorum. Bunu iliklerime kadar hissettiğimde biter." değerlendirmesini yaptı.

Dünya - 2 saat önce

Washington
ABD Başkanı Trump, Fox News Radio'dan Brian Kilmeade'e verdiği röportajda İran gündemine ilişkin soruları cevapladı.
Tahran’da art arda şiddetli patlamalar meydana geldiİran, İsrail'e yeni dalga füze saldırıları düzenlediğini duyurdu
ABD'nin İsrail ile birlikte İran'a yönelik saldırılarının ne zaman biteceği konusunda farklı değerlendirmeler yapan Trump, bu sürecin çok uzun sürmeyeceği mesajını verdi.
"İran'la savaşın ne zaman biteceğini nasıl bileceksiniz?" şeklindeki soruya, "Bunun uzun süreceğini düşünmüyorum. Bunu iliklerime kadar hissettiğimde biter." cevapını veren Trump, bu konuda kendi hislerine güvendiğini dile getirdi.
????

Hark adası sorusuna cevap vermedi

ABD'nin, İran'ın ham petrolünün büyük bir kısmını sevk ettiği, Körfez'in kuzeybatısındaki küçük bir yerleşim bölgesi olan Hark Adası'nı ele geçirmeyi düşünüp düşünmediği ile ilgili soruya cevap vermeyi reddeden Trump, bu konudaki düşüncesini açıklamaktan kaçındı.
Trump, "Böyle bir soruya cevap veremem. Bu, pek çok farklı konudan biri. Öncelikli değil, ama pek çok farklı konudan biri ve fikrimi saniyeler içinde değiştirebilirim." dedi.

"Gelecek hafta daha sert vuracağız"

İran'ın askeri kapasitesine büyük zarar verdiklerini savunan ve bu saldırılarına devam edeceklerini vurgulayan Trump, "Önümüzdeki hafta onları daha da sert bir şekilde vuracağız." ifadesini kullandı.
İran'da insanların sokağa çıkması gerektiğini ancak bunun zor olduğunu kabul ettiğini anlatan ve bu konuda halen İran halkının yanında olduklarını anlatan ABD Başkanı, "İran'daki rejim düşecek ama belki hemen yakın zamanda değil." değerlendirmesini yaptı.
İran'ın donanmasını, füze sistemlerini, nükleer altyapısını ve radarlarını "yok ettiklerini" savunan Trump, isteseler ülkenin altyapısına doğrudan zarar verecek birçok saldırıyı yapabileceklerini ancak bunları yapmadıklarını iddia etti.
Trump, "İran’a nazik davranıyoruz. O kadar kötü şeyler yapabiliriz ki, istesek elektrik santrallerini kullanılamaz hale getiririz, İran bir daha asla yeniden ayağa kalkamaz. Bunu yapmıyoruz. Bu konuda nazik davranmaya çalışıyoruz." yorumunu yaptı.

Mücteba Hamaney'in yaralandığı iddiası

Öte yandan Trump, ABD-İsrail saldırısında hayatını kaybeden İran'ın eski lideri Ayetullah Ali Hamaney'in oğlu Mücteba Hamaney'in şu anki durumunun sorulması üzerine, onun da yaralandığı iddiasını dile getirdi.
Trump, Hamaney'in babası tarafından liderlik koltuğuna getirilmediğini belirterek, "Onun hayatta olup olmadığını soruyorlar. Birçok kişi bunu öğrenmeye çalışıyor. Ama sanırım hayatta fakat yara almış durumda." ifadelerini kullandı.

Putin, İran'a biraz yardım ediyor olabilir

ABD Başkanı Trump, ABD ve İsrail'in İran'a saldırıları ve Tahran'ın misillemeleri sürerken, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in İran'a "biraz" yardım ediyor olabileceğini söyledi.
Putin'in İran'a yardım edip etmediği sorusuna Trump, "Sanırım onlara biraz yardım ediyor olabilir, evet, öyle tahmin ediyorum." cevapını verdi.
Diğer yandan Trump, İran'daki zenginleştirilmiş uranyumu ele geçirmek için askeri bir operasyon yapıp yapmayacakları yönündeki bir soruya ise "Hayır, yok. Şu anda buna odaklanmıyoruz, ama ileride odaklanabiliriz." cevapını verdi.
Eski ABD Başkanı Joe Biden döneminde sınır güvenliğinin olmadığını savunan ve bu dönemde ABD'ye çok sayıda İranlının girdiğini kaydeden Trump, "ABD'de 1700’den fazla İranlı uyuyan hücre olabilir." ifadesini kullandı ancak detaylandırmadı.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Ordulu Gümüş çiftinin hazırladığı Ramazan pideleri yarım asırdır sofralarda

2026-03-10 13:42 - İslam-Hayat - Ramazan 1447

İspanya Başbakanı Sanchez'den Türk bayraklı paylaşım

2026-03-07 23:53 - Dünya

Formula 1'de sezonun ilk durağı Avustralya Grand Prix'ini George Russell kazandı

2026-03-08 11:23 - Spor

Bayraktar AKINCI 150 bin uçuş saatine ulaştı

2026-03-07 01:03 - Teknoloji

Fas'ın Ankara Büyükelçisi Lazreq ve eşi, ülkelerine özel iftar sofrasıyla geleneklerini tanıttı

2026-03-07 12:58 - İslam-Hayat - Ramazan 1447

Tarihçi yazar İlber Ortaylı yoğun bakımda tedavi görüyor

2026-03-11 13:57 - Kültür Sanat

Türkiye'nin Brüksel Başkonsolosluğunda ipek kozaları kadınların elinde sanat eserine dönüştü

2026-03-08 17:48 - Kültür Sanat

Zürih Belediye Meclisi'ne seçilen ilk başörtülü üye Çelik: Müslümanlar ve azınlıkların korunması için...

2026-03-09 22:38 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

Milli hava araçlarının testleri başarıyla sürüyor

2026-03-07 01:07 - Teknoloji

Dünyadaki petrol talebinin yüzde 70'i stratejik boğazlardan taşınıyor

2026-03-09 11:38 - Ekonomi

İlgili Haberler

İsrail ordusu, İran'a 7 bin 600, Lübnan'a bin 100 hava saldırısı gerçekleştirdiğini açıkla

21:57 - Dünya

Pakistan-Afganistan arasında süren çatışmalarda kayıp sayısı artıyor

21:33 - Dünya

Suriye'de devrik rejimin karargahı yakınlarda toplu mezar bulundu

21:22 - Dünya

İsrail ordusunun Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 3 Filistinli hayatını kaybetti, 5 kişi yaral

20:53 - Dünya

Irak Dışişleri Bakanlığı, Bağdat’taki ABD Maslahatgüzarını bakanlığa çağırdı

19:53 - Dünya

Günün Manşetleri

Emine Erdoğan "AK Parti İstanbul Kadın Kolları ile Vefa İftarı" programına katıldı

22:02 - Siyaset

İsrail ordusu, İran'a 7 bin 600, Lübnan'a bin 100 hava saldırısı gerçekleştirdiğini açıkla

21:57 - Dünya

Pakistan-Afganistan arasında süren çatışmalarda kayıp sayısı artıyor

21:33 - Dünya

Suriye'de devrik rejimin karargahı yakınlarda toplu mezar bulundu

21:22 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülkemizi bu ateş çukurundan uzakta tutmak birinci önceliğimizdir

20:57 - Gündem