?>

ABD Başkanı Trump: Demokratlar 2016 seçim sürecinde darbe yapmak istedi

ABD Başkanı Trump, Demokratları, 2016 Başkanlık Seçimleri'nde kendisinin seçim kampanyasına "casusluk" yaparak, "darbe" girişiminde bulunmakla suçladı.

Dünya - 5 yıl önce

Washington

ABD Başkanı Donald Trump, Demokratları, 2016 Başkanlık Seçimleri'nde kendisinin seçim kampanyasına "casusluk" yaparak, "darbe" girişiminde bulunmakla suçladı.

Trump, ABD Ulusal İstihbarat Direktörlüğünün Kongre'ye sunduğu eski Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Direktörü John Brennan'ın notlarında yer alan, "2016 Başkanlık Seçimleri'nde Demokrat aday Hillary Clinton'ın, dikkatleri kendi e-mail skandalından uzaklaştırmak için Başkan Trump'ı Rusya ile ilişkilendirme planına" ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Demokratların, kendisinin 2016'daki seçim kampanyasına "casusluk" ettiklerini savunan Trump, "Darbe! Uykucu Joe (Biden) ile güzelce konuşmak için artık çok geç. Oy kullanın." ifadelerini kullandı.

Trump başka bir mesajında da "Demokratlar darbe yapmak istedi. Neredeyse ülkemizi yok edeceklerdi. Şu anda doğru bir başkana sahipsiniz. Seçmenler, oyunuzu kullanırken bunları hatırlayın." çağrısında bulundu.

Biden'a ve basına da yüklendi

Bu yılki seçimlerde rakibi Joe Biden'a yüklenen Trump, "Biden yıllardır deli ve herkes bunu biliyor. Basın, geleneksel medya, onun eylemlerini temize çekmeye çalışıyor. Biden'ın düşük IQ'su gibi kötü şeylerin artık basına yansımadığını fark ettim." mesajını paylaştı.

Yalan haber yapmakla suçladığı basını da eleştiren Trump, "Asıl muhalefet partisi, yalancı haberler yapan medya." görüşünü paylaştı.

Clinton'un Trump planı, eski CIA direktörünün not defterinde

Ulusal İstihbarat Direktörü John Ratcliffe'in Kongreye sunduğu ve henüz kamuoyu ile paylaşılmayan notlara ulaşan Amerikan Fox New televizyonu, Joe Brennan'ın, Clinton'ın Trump'ı Rusya ile ilişkilendirme planı konusunda eski Başkan Barack Obama'ya, brifing verdiğini tespit etmişti.

Notlarda Brennan'ın, "Clinton'ın dış politika danışmanlarından birinin, Trump'ın itibarını sarsmak için bu faaliyetlerin Trump lehine Rusya güvenlik birimlerince yapıldığını iddia ederek bir skandal çıkarılmasını teklif ettiğini ve Clinton'ın ise bunu onayladığını" yazdığı kaydedilmişti.

Brennan'ın ayrıca notlarında, 28 Temmuz 2016'da Obama'nın kendisine Trump'ın kampanyası ile Rusya arasında herhangi bir ilişki bulunduğuna dair delil toplanmasını istediğinin de yer aldığı ifade edilmişti.

Dışişleri Bakanı iken şahsi e-mailini devletin diplomatik işleri için kullandığı ortaya çıkan Clinton, bu konuda soruşturma geçirmişti.

Trump'ın Kasım 2016'daki seçimi kazanmasından kısa bir süre sonra ise Rusya'nın Trump lehine ABD seçimlerine karıştığı iddiası gündeme gelmişti.

Bir süre sonra bu iddialar soruşturmaya dönüşürken, Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı emekli general Michael Flynn, Rusya ile ilişkisi olduğu gerekçesiyle görevinden istifa etmek zorunda kalmıştı.

Savcı Robert Mueller tarafından yönetilen soruşturmada, Rusya'nın seçime karışmaya teşebbüs ettiği ancak Trump'ın lehine bir etkide bulunduğunun tespit edilmediği ortaya çıkmıştı.

Demokratlar ise Trump'ı Temsilciler Meclisinde, soruşturmayı engellemeye çalıştığı gerekçesiyle "görevi kötüye kullanma" ve "adaleti engelleme" suçlarından yargılamıştı. Yargılama sonucunda Trump suçlu bulunduysa da bu süreç Başkanı azletmeye evrilmemişti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Hareketlilik Sistemleri Araştırma Merkezi kuruldu

2020-10-05 15:56 - Gündem

Malatya şeker fabrikası 64 yaşında

2020-10-01 16:49 - Ekonomi

ABD'de Kovid-19'dan ölenlerin sayısı 214 bin 629'a yükseldi

2020-10-05 20:42 - Genel

Derneklerde dijital dönüşüm devam ediyor

2020-10-06 19:51 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Burası, istiklaline ve istikbaline sahip çıkan bir milletin, evidir.

2020-10-01 20:13 - Siyaset

HES kodu hayatın her alanında

2020-10-01 16:10 - Teknoloji

Kaşıkçı cinayetini anlatan film 'Muhalif' (The Dissident) İsviçre'de gösterime girdi

2020-10-03 02:51 - Dünya

ABD Başkanı Trump: Yakında geri döneceğim

2020-10-04 10:26 - Dünya

Gazimağusa Belediye Başkanı Arter: Kapalı Maraş'ın açılması tarihi bir gün

2020-10-06 21:46 - Dünya

EREN TALHA ALTUN KİMDİR ? NERELİ ? HAYATI VE BİYOGRAFİSİ

2020-10-05 06:36 - Genel

İlgili Haberler

İsrail, Yahudi bayramı bahanesiyle El Halil'deki İbrahim Camisi'ni Müslümanlara kapattı

20:12 - Dünya

Güney Afrika, 153 Filistinlinin ülkeye getiriliş sürecini soruşturuyor

19:23 - Dünya

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, İsrail'den 15 Filistinli esirin naaşının teslim alındığını açıkladı

18:13 - Dünya

Pakistan'da ordunun en üst düzey görevi için yetkiler artırıldı

17:37 - Dünya

İngiltere, Galler ve İrlanda'da Claudia Fırtınası etkili oldu

16:47 - Dünya

Günün Manşetleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karabüklü şehidin babasıyla telefonda görüşerek başsağlığı diledi

20:43 - Gündem

İsrail, Yahudi bayramı bahanesiyle El Halil'deki İbrahim Camisi'ni Müslümanlara kapattı

20:12 - Dünya

Güney Afrika, 153 Filistinlinin ülkeye getiriliş sürecini soruşturuyor

19:23 - Dünya

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, İsrail'den 15 Filistinli esirin naaşının teslim alındığını açıkladı

18:13 - Dünya

Bakan Kurum: Önümüzdeki ay evine kavuşmamış tek bir depremzede kardeşimizi bırakmayacağız

18:07 - Gündem