?>

ABD Başkanı Trump, BBC'ye tazminat davası açacaklarını duyurdu

ABD Başkanı Donald Trump, konuşmasını montajlamakla suçladığı BBC'ye karşı gelecek hafta 1 ila 5 milyar dolarlık tazminat davası açacaklarını söyledi.

Dünya - 10 saat önce

Ankara

Trump, hafta sonu tatilini geçirmek üzere başkent Washington'dan Florida'ya giderken uçakta basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

6 Ocak 2021 Kongre baskını öncesi konuşmalarını montajlamakla suçladığı BBC'ye karşı yasal işlem başlatacaklarını açıklayan Trump, "Muhtemelen gelecek hafta bir ara onlara (BBC) karşı 1 ila 5 milyar dolar arasında bir dava açacağız." dedi.

????

Trump, BBC'nin ağzından çıkan kelimeleri çarpıttığını öne sürerek, "Tahmin edebileceğiniz gibi, İngiltere halkı yaşananlardan dolayı çok öfkeli çünkü bu BBC'nin sahte haber olduğunu gösteriyor. Siz ve ben bunu uzun zamandır biliyorduk ama bu kadar sahte olduğunu bilmiyorduk." dedi.

İngiltere Başbakanı Keir Starmer'ı hafta sonu bu konu için arayacağını belirten Trump, Starmer ve İngiltere halkının çok utandığını savundu.

Trump'ın farklı konuşmalardaki ifadeleri aynı konuşma gibi montajlanmıştı

BBC News'te yayımlanan Panorama programında 28 Ekim 2024'te gösterilen "Trump: İkinci bir şans?" başlıklı belgeselde Trump'ın 2021'deki Kongre baskını öncesi yaptığı iki farklı konuşma yer almıştı.

ABD Başkanlık seçiminden bir hafta önce yayımlanan belgeselde BBC'nin bu iki farklı konuşmayı birleştirerek tek konuşma gibi yayımladığı görülmüş ve montaj neticesinde Trump'ın destekçilerine "Kongreye yürüyün ve savaşın" mesajı verdiği algısı oluşmuştu.

Gerçek konuşmadaki barışçıl şekilde protesto yapma ifadeleri ise BBC belgeselindeki birleştirilmiş konuşmadan çıkarılmıştı.

Olay, bu konuda BBC Yönetim Kuruluna sunulan 19 sayfalık raporla gün yüzüne çıkmıştı. Montajın ortaya çıkmasının ardından BBC Genel Müdürü Tim Davie ile Haber Dairesi Üst Yöneticisi Deborah Turness istifa etmişti.

ABD medyası, Trump'ın avukatlarının BBC'ye 1 milyar dolarlık tazminat davası açma hazırlığında olduğunu bildirmişti.

İngiltere Başbakanı Keir Starmer, BBC'de yayımlanan ABD Başkanı Trump belgeselindeki montaj skandalına ilişkin, "Yanlışların yapıldığı yerde herkesin kendi evinin önünü süpürmesi gerekir. BBC, hesap verilebilirlik konusunda en üst standartları uygulamalı, hataları hızlıca düzeltmeli." ifadelerini kullanmıştı.

BBC, Trump'ın konuşmasında montaj yapıldığı için özür dilemiş ancak Trump'ın tazminat talebini kabul etmeyeceğini bildirmişti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Bakan Kurum: Yüzyılın Konut Projesi'ne 2 milyon 879 bin geçerli başvuru yapıldı

2025-11-15 00:53 - Siyaset

1915 Çanakkale Köprüsü Dünya Diyabet Günü nedeniyle maviye büründü

2025-11-15 01:02 - Çevre-Hayat

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yarın deprem bölgemizdeki 350 bininci konutumuzu hak sahiplerine teslim edeceğiz

2025-11-14 22:12 - Gündem

Milli Savunma Bakanlığı KKTC'nin kuruluşunun 42. yılını kutladı

2025-11-15 12:27 - Gündem

İŞKUR Gençlik Programı'na bugüne kadar 483 bin 331 başvuru yapıldı

2025-11-15 10:47 - Ekonomi

Tokat'ta yüksek kesimlerde kar etkili oluyor

2025-11-15 10:23 - Çevre-Hayat

A Milli Kadın Tenis Takımı, Billie Jean King Kupası'nda Almanya'yı yendi

2025-11-14 23:58 - Spor

'Helal Expo 2025' özel alanı NOV, yeni ticaret fırsatları sunacak

2025-11-14 21:03 - İslam-Hayat - Cemaziyelevvel 1447

Kocaeli'de kozmetik fabrikasında çıkan yangında ölü sayısı 7'ye yükseldi

2025-11-15 08:23 - Gündem

Kütahya'da kooperatif üyeleri yeni tarım makineleriyle üretimi artıracak

2025-11-15 12:42 - Ekonomi

İlgili Haberler

Türk Kızılay, Sudan'da Faşir'den yerinden edilenlere gıda desteği sağladı

22:27 - Dünya

Ukrayna: Rusya ile esir takasının yeniden başlatılması için Türkiye ve BAE'de görüşmeler yapıld

22:17 - Dünya

Güney Kore'de lojistik merkezinde çıkan yangın kontrol altına alındı

22:13 - Dünya

İsrail, Yahudi bayramı bahanesiyle El Halil'deki İbrahim Camisi'ni Müslümanlara kapattı

20:12 - Dünya

Güney Afrika, 153 Filistinlinin ülkeye getiriliş sürecini soruşturuyor

19:23 - Dünya

Günün Manşetleri

Emine Erdoğan, İstanbul Aile Vakfı temsilcileriyle bir araya geldi

22:42 - Siyaset

KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz ile görüştü

22:38 - Siyaset

Beyoğlu'ndaki metro inşaatında iskele çöktü, bazı işçiler yaralandı

22:32 - Gündem

Türk Kızılay, Sudan'da Faşir'den yerinden edilenlere gıda desteği sağladı

22:27 - Dünya

A Milli Futbol Takımı, play-off'ları garantiledi

22:22 - Spor