?>

ABD Adalet Bakanlığı, Trump'ın talimatının ardından Epstein dosyası için harekete geçti

ABD Adalet Bakanlığının, fuhuş ağı oluşturduğu iddiasıyla yargılandığı sırada hapishanede ölü bulunan milyarder Jeffrey Epstein'ın bağlantılarının araştırılmasına yönelik Başkan Donald Trump'ın talimatının üzerine süreci başlattığı bildirildi.

Dünya - 10 saat önce

Ankara

ABD Adalet Bakanı Pam Bondi, Trump'ın, Epstein ve eski başkanlardan Bill Clinton ve diğer bazı önemli kişi ve kurumlar arasındaki ilişkilerin araştırılması talimatına ilişkin açıklama yaptı.

ABD Temsilciler Meclisi, Epstein dosyalarının açıklanmasına ilişkin oylamayı hızlandırıyorİngiltere Kralı Charles, kardeşi Prens Andrew'un ünvanlarını geri aldıEpstein mağdurlarından Giuffre anılarında başka isimlerle ilgili iddialara da yer verdiTony Blair'in başbakanlık döneminde Jeffrey Epstein ile görüştüğü ortaya çıktıKamuya açıklanan yeni Epstein belgelerinde Elon Musk, Steve Bannon ve Bill Gates'in adı geçiyor

ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda bakanlığın bu konuyu "ivedilikle" takip edeceğini belirten Bondi, New York Güney Bölgesi Savcısı Jay Clayton'ın görevi üstleneceğini kaydetti.

Trump, dün, "Adalet Bakanı Pam Bondi ve Adalet Bakanlığından, Federal Soruşturma Bürosundaki (FBI) vatanseverlerimizle birlikte, Jeffrey Epstein'ın Bill Clinton, Larry Summers, Reid Hoffman, J.P. Morgan, Chase ve diğer birçok kişi ve kurumla olan ilişkisini ve neler olup bittiğini araştırmalarını isteyeceğim." ifadesini kullanmıştı.

????

Jeffrey Epstein olayı

En küçüğü 14 olmak üzere 18 yaş altındaki onlarca kız çocuğuna cinsel istismarda bulunmak ve fuhuş ağı oluşturmak suçlamasıyla yargılanan Epstein, tutuklu olduğu New York Manhattan Metropolitan Merkez Hapishanesi'ndeki hücresinde 10 Ağustos 2019'da ölü bulunmuştu.

Açıklanan Epstein dava dosyalarında Prens Andrew, ABD Başkanı Donald Trump, eski ABD Başkanı Bill Clinton, eski İsrail Başbakanı Ehud Barak, eski ABD Başkan Yardımcısı Al Gore, aktör Kevin Spacey, şarkıcı Michael Jackson, illüzyonist David Copperfield, avukat Alan Dershowitz ve eski New Mexico Valisi Bill Richardson gibi ünlü isimler yer almıştı.

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) da ABD Adalet Bakanlığı ile incelemesi sonucunda ünlü isimlerden oluşan "müşteri listesi"nin tutulduğuna dair herhangi bir kanıta ulaşılamadığı, aralarında hükümet yetkilileri, ünlüler ve iş insanlarının da bulunduğu kişilerin suçuna ortak olduğu gerekçesiyle örtbas amacıyla öldürüldüğü öne sürülen Epstein'in ise aslında hücresinde intihar ettiği sonucuna varıldığı açıklanmıştı.

ABD'li gazeteci Tucker Carlson da Epstein'in, "İsrail için çalıştığını, başkent Washington'da herkesin aynı şekilde düşündüğünü ancak açıkça söylenemediğini" iddia etmişti.

Wall Street Journal (WSJ) gazetesi ise Epstein'in kız arkadaşı Ghislaine Maxwell'in, Epstein'ın 50'nci doğum günü vesilesiyle tanıdıklarından ona yönelik mektup yazmasını istediğini, bunlardan birinin de Trump'a ait olduğunu öne sürmüştü.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Bakan Kurum: Yüzyılın Konut Projesi'ne 2 milyon 879 bin geçerli başvuru yapıldı

2025-11-15 00:53 - Siyaset

1915 Çanakkale Köprüsü Dünya Diyabet Günü nedeniyle maviye büründü

2025-11-15 01:02 - Çevre-Hayat

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yarın deprem bölgemizdeki 350 bininci konutumuzu hak sahiplerine teslim edeceğiz

2025-11-14 22:12 - Gündem

Milli Savunma Bakanlığı KKTC'nin kuruluşunun 42. yılını kutladı

2025-11-15 12:27 - Gündem

İŞKUR Gençlik Programı'na bugüne kadar 483 bin 331 başvuru yapıldı

2025-11-15 10:47 - Ekonomi

Tokat'ta yüksek kesimlerde kar etkili oluyor

2025-11-15 10:23 - Çevre-Hayat

A Milli Kadın Tenis Takımı, Billie Jean King Kupası'nda Almanya'yı yendi

2025-11-14 23:58 - Spor

'Helal Expo 2025' özel alanı NOV, yeni ticaret fırsatları sunacak

2025-11-14 21:03 - İslam-Hayat - Cemaziyelevvel 1447

Kocaeli'de kozmetik fabrikasında çıkan yangında ölü sayısı 7'ye yükseldi

2025-11-15 08:23 - Gündem

Kütahya'da kooperatif üyeleri yeni tarım makineleriyle üretimi artıracak

2025-11-15 12:42 - Ekonomi

İlgili Haberler

Türk Kızılay, Sudan'da Faşir'den yerinden edilenlere gıda desteği sağladı

22:27 - Dünya

Ukrayna: Rusya ile esir takasının yeniden başlatılması için Türkiye ve BAE'de görüşmeler yapıld

22:17 - Dünya

Güney Kore'de lojistik merkezinde çıkan yangın kontrol altına alındı

22:13 - Dünya

İsrail, Yahudi bayramı bahanesiyle El Halil'deki İbrahim Camisi'ni Müslümanlara kapattı

20:12 - Dünya

Güney Afrika, 153 Filistinlinin ülkeye getiriliş sürecini soruşturuyor

19:23 - Dünya

Günün Manşetleri

Emine Erdoğan, İstanbul Aile Vakfı temsilcileriyle bir araya geldi

22:42 - Siyaset

KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz ile görüştü

22:38 - Siyaset

Beyoğlu'ndaki metro inşaatında iskele çöktü, bazı işçiler yaralandı

22:32 - Gündem

Türk Kızılay, Sudan'da Faşir'den yerinden edilenlere gıda desteği sağladı

22:27 - Dünya

A Milli Futbol Takımı, play-off'ları garantiledi

22:22 - Spor